Home | Over ons | Nieuws | Even voorstellen: cosmetisch arts Charlotte Franke

Even voorstellen: cosmetisch arts Charlotte Franke

charlotte franke

Charlotte Franke is cosmetisch arts. Na haar studie Geneeskunde aan de VU in Amsterdam heeft zij een aantal jaar gewerkt als arts bij de algemene chirurgie in Tergooi en plastische chirurgie in OLVG. Daarna heeft zij zich gespecialiseerd in cosmetische geneeskunde en houdt zich met veel plezier fulltime bezig met botox- en fillerbehandelingen.

Charlotte Franke verwelkomt je graag in het Esthetisch Centrum Jan van Goyen.

Een behandelplan is voor niemand hetzelfde en details zijn heel belangrijk

“Eigenlijk ben ik geneeskunde gaan studeren om internist te worden! Ik vond het heerlijk om een ingewikkeld medisch vraagstuk in detail tot op de bodem uit te zoeken. Tijdens mijn co-schappen zat ik in een studiegroepje dat zeldzame casus aan elkaar presenteerden onder leiding van internisten. Een chirurg vond mijn plan ‘zonde, want je bent handig’. En daar had hij een punt want vervolgens vond ik helemaal mijn plek bij de plastische chirurgie en cosmetische geneeskunde. Totaal wat anders maar eigenlijk ook niet. Een behandelplan is voor niemand hetzelfde en details zijn heel belangrijk. Zowel qua wensen als resultaat. “

Angst voor een onnatuurlijk resultaat

“Cliënten zijn vaak bang dat ze er helemaal anders uit gaan zien. Ze willen geen duckface of een opgeblazen gezicht. Gelukkig maar, want dat wil ik ook absoluut niet! Door balans te creëren of herstellen, kan je iemand er mooier en frisser uit laten zien en zich daardoor beter laten voelen. Dat is wat ik graag wil bereiken. Dit kan door middel van uitgebreid plan voor het hele gezicht, maar ook door alleen de lippen iets voller te maken. Als cosmetisch arts heb ik dus een afwisselend, creatief, technisch en vrolijk beroep!”

Een goede voorbereiding is het halve werk

“Een dag van tevoren kijk ik hoe mijn spreekuur er uit ziet en ik begin altijd een half uur eerder zodat ik goed voorbereid van start kan. Aan het einde van de dag heb ik meestal net zo veel gepraat als geprikt! Ik vind het leuk om alles uit te leggen en vragen te beantwoorden en geef vaak verschillende behandelopties. Zo kom je samen tot een goede keuze en het beste resultaat.”

Dit moet je weten voordat je een afspraak maakt

“Een consult vergt weinig voorbereiding, we bespreken waar je je aan stoort en hoe dit het beste kan worden verbeterd. Voor rondom de behandeling heb ik wel wat tips; 24 uur voor de behandeling mag je geen alcohol drinken en kom zonder make-up naar de afspraak. Daarna mag je een dag niet intensief sporten en moet je 1 tot 2 weken zeer hoge/lage temperaturen en schoonheidsbehandelingen vermijden.”

Charlotte in drie woorden

“Ambitieus, empatisch en creatief.”

Coronamaatregelen Esthetisch Centrum Amsterdam

De gezondheid van onze patiënten en medewerkers staat bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen voorop. Daarom volgen we het advies van RIVM over COVID-19 en passen we onze werkwijze hierop aan.

Wij verzoeken u om uw afspraak te verzetten indien u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt:

 1. Heeft u de afgelopen 48 uur koorts gehad zonder duidelijke oorzaak?
 2. Heeft u de afgelopen 48 uur klachten zoals kortademigheid, hoesten, keelpijn, neusverkouden, diarree en/of algehele malaise gehad?
 3. Heeft u een huisgenoot (partner, ouder, kind, vriend/vriendin) die op dit moment in thuisisolatie zit met bewezen corona of verdenking op corona?

Let op: als u een van bovenstaande klachten heeft kan de afspraak niet doorgaan. Wij verzoeken u vriendelijk om het pand niet te betreden. U dient zelf contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak.

Welke maatregelen zijn er genomen?

 1. Waar mogelijk worden afspraken nog zoveel mogelijk telefonisch/digitaal gehouden.
 2. Wanneer u koorts of klachten heeft zoals hoesten, kortademigheid of een verkoudheid, mag u het pand niet betreden.
 3. We proberen afspraken zo te plannen dat de 1,5 m afstand geborgd kan worden. We vragen u hier zelf ook op te letten.
 4. Het uitgangspunt is dat mensen alleen naar hun afspraak komen. Uw begeleider kan buiten de kliniek wachten. Indien u echt begeleiding binnen het pand nodig heeft, bent u verplicht om dit vooraf aan uw afspraak te melden.
 5. Om het aantal patiënten dat in onze panden aanwezig is te kunnen beheersen, vragen wij u om kort van tevoren te komen, maar wel op tijd. Indien u te laat komt kan de afspraak helaas niet doorgaan.
 6. Het dragen van een neus- en mondkapje is verplicht voor alle bezoekers in onze panden. Mensen die dit niet doen, worden hierop aangesproken door onze medewerkers en krijgen alsnog een mondkapje aangeboden. Indien ze dit weigeren mogen medewerkers toegang tot het gebouw ontzeggen.
 7. Er geldt een “geen hand schudden beleid” in de kliniek
 8. U dient uw handen voor én na een bezoek aan Jan van Goyen te desinfecteren. Hiervoor staan bij alle in- en uitgangen desinfectiemateriaal.

Vragen?
Neem dan contact op met onze medewerkers via 020 3055 800.

For English click here.