Home | Over ons | Nieuws | Clarivein behandeling tegen grote spataderen

Clarivein behandeling tegen grote spataderen

Spatadderen behandelen Estetisch Centrum Jan van goyenDe zomer komt er aan. Het is langzamerhand weer tijd voor luchtige kleding. Als u last heeft van spataderen kan de Clarivein behandeling een oplossing zijn om op een snelle en minder pijnlijke manier van grote spataderen af te komen.

Bij ons Esthetisch Centrum Jan van Goyen kunnen ze u helpen. “De Clarivein behandeling is vrij eenvoudig”, vertelt Dr. Van Vlijmen, spataderchirurg bij Medisch en Esthetisch Centrum Jan van Goyen. Haar expertise ligt bij de endoveneuze (in de ader) behandeling van spataderen. “Een operatie is niet meer nodig, want we schakelen de spatader van binnen uit. Patiënten krijgen voorafgaand aan de behandeling een antitrombose prikje. Daarna brengen we een dunne draad in de spatader. Het uiteinde van deze draad heeft een klein metalen bolletje. Dat sluiten we aan op een elektrisch handvat dat voor een ronddraaiende beweging zorgt. Deze beweging beschadigt de binnenkant van de ader. Om dit proces te versterken spuiten we tegelijkertijd een irriterende stof in de ader. Hierdoor slinkt en verdwijnt de ader op termijn.”

Er zijn nog veel andere voordelen aan de ClariVein behandeling. “Er zijn geen extra verdovingsprikken nodig. We kunnen het poliklinisch uitvoeren, patiënten hoeven niet lang te liggen – een behandeling duurt maar 20 minuten per been – en je kunt  de volgende dag alweer je normale activiteiten oppakken. Patiënten moeten daarna alleen nog maar twee weken lang overdag een elastische kous dragen. Uit onderzoek blijkt dat de eerste resultaten veelbelovend zijn. De spataderen zijn, nagenoeg bij alle patiënten die we behandelen, dicht na 6 maanden.”

Wilt u meer weten over de behandeling van spataderen of heeft u een specifieke vraag die u graag aan dr. Van Vlijmen of één van onze andere specialisten wilt stellen? Neem dan gerust contact op met onze afdeling flebologie via:

Telefoon:  020 – 3055811
E-mail: vaatchirurgie@jvg.nl