Home | Over ons | Nieuws | Clarivein behandeling tegen grote spataderen

Clarivein behandeling tegen grote spataderen

De zomer komt er aan. Het is langzamerhand weer tijd voor luchtige kleding. Als u last heeft van spataderen kan de Clarivein behandeling een oplossing zijn om op een snelle en minder pijnlijke manier van grote spataderen af te komen.

Bij ons Esthetisch Centrum Jan van Goyen kunnen ze u helpen. “De Clarivein behandeling is vrij eenvoudig”, vertelt Dr. Van Vlijmen, spataderchirurg bij Medisch en Esthetisch Centrum Jan van Goyen. Haar expertise ligt bij de endoveneuze (in de ader) behandeling van spataderen. “Een operatie is niet meer nodig, want we schakelen de spatader van binnen uit. Patiënten krijgen voorafgaand aan de behandeling een antitrombose prikje. Daarna brengen we een dunne draad in de spatader. Het uiteinde van deze draad heeft een klein metalen bolletje. Dat sluiten we aan op een elektrisch handvat dat voor een ronddraaiende beweging zorgt. Deze beweging beschadigt de binnenkant van de ader. Om dit proces te versterken spuiten we tegelijkertijd een irriterende stof in de ader. Hierdoor slinkt en verdwijnt de ader op termijn.”

Er zijn nog veel andere voordelen aan de ClariVein behandeling. “Er zijn geen extra verdovingsprikken nodig. We kunnen het poliklinisch uitvoeren, patiënten hoeven niet lang te liggen – een behandeling duurt maar 20 minuten per been – en je kunt  de volgende dag alweer je normale activiteiten oppakken. Patiënten moeten daarna alleen nog maar twee weken lang overdag een elastische kous dragen. Uit onderzoek blijkt dat de eerste resultaten veelbelovend zijn. De spataderen zijn, nagenoeg bij alle patiënten die we behandelen, dicht na 6 maanden.”

Wilt u meer weten over de behandeling van spataderen of heeft u een specifieke vraag die u graag aan dr. Van Vlijmen of één van onze andere specialisten wilt stellen? Neem dan gerust contact op met onze afdeling flebologie via:

Telefoon:  020 – 3055811
E-mail: vaatchirurgie@jvg.nl

Opstarten spreekuren Esthetisch Centrum Amsterdam

De gezondheid van onze patiënten en medewerkers staat bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen voorop. Daarom volgen we het advies van RIVM over COVID-19 en passen we onze werkwijze hierop aan.

Wij verzoeken u om uw afspraak te verzetten indien u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt:

  • Heeft u de afgelopen 48 uur koorts gehad zonder duidelijke oorzaak?
  • Heeft u de afgelopen 48 uur klachten zoals kortademigheid, hoesten, keelpijn, neusverkouden, diarree en/of algehele malaise gehad?
  • Heeft u een huisgenoot (partner, ouder, kind, vriend/vriendin) die op dit moment in thuisisolatie zit met bewezen corona of verdenking op corona?

Let op: als u een van bovenstaande klachten heeft kan de afspraak niet doorgaan. Wij verzoeken u vriendelijk om het pand niet te betreden. U dient zelf contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak.

Welke maatregelen zijn er genomen?

  • Waar mogelijk worden afspraken nog zoveel mogelijk telefonisch/digitaal gehouden.
  • Wanneer u koorts of klachten heeft zoals hoesten, kortademigheid of een verkoudheid, mag u het pand niet betreden.
  • We proberen afspraken zo te plannen dat de 1,5 m afstand geborgd kan worden. We vragen u hier zelf ook op te letten.
  • U komt in principe alleen, uw begeleider kan buiten de kliniek wachten. Indien u echt begeleiding binnen het pand nodig heeft, gaat de begeleider niet mee de spreekkamer in.
  • Om het aantal patiënten dat in onze panden aanwezig is te kunnen beheersen, vragen wij u om kort van tevoren te komen, maar wel op tijd. Indien u te laat komt kan de afspraak helaas niet doorgaan.
  • Er geldt een “geen hand schudden beleid” in de kliniek
  • U dient uw handen voor én na een bezoek aan Jan van Goyen te desinfecteren. Hiervoor staan bij alle in- en uitgangen desinfectiemateriaal.

Vragen?
Neem dan contact op met onze medewerkers via 020 3055 800.

For English click here.