Home | Over ons | Nieuws | Neuscorrecties van Professor Nolst: natuurlijk resultaat

Neuscorrecties van Professor Nolst: natuurlijk resultaat

Van oorsprong is hij KNO-arts, maar al snel specialiseerde hij zich in de aangezichtschirurgie en in het bijzonder de neuschirurgie. Ondanks dat professor Gijs Nolst Trenité al meer dan 35 jaar in het vak zit, voert hij het nog altijd vol passie uit. Hij reist de hele wereld af voor (demonstratie)operaties, deed verschillende wetenschappelijke onderzoeken, schreef internationale studieboeken en is betrokken bij verschillende wetenschappelijke verenigingen.

Technieken

Professor Nolst Trenité staat nationaal en internationaal bekend om zijn bijzondere expertise in de neuschirurgie. Zo ontwikkelde hij een techniek voor patiënten met een hazenlip, maar bracht hij ook verschillende moderne operatietechnieken naar Europa, nadat hij deze van leermeester Tardy in Chicago had bijgeleerd. “Ik ging na mijn opleiding naar Amerika en had het geluk dat de beroemdste man in de wereld op neuzengebied mij technieken leerde die in Europa nog niet zo bekend waren.” Ook heeft hij onlangs nog een speciale hechttechniek ontwikkeld, die gepubliceerd wordt in het internationaal toonaangevende tijdschrift voor aangezichtschirurgie, Archives of facial Plastic Surgery. Zoals zijn leermeester Tardy zei: “Rhinoplastic surgeons never stop learning.”

“Rhinoplastic surgeons never stop learning.”

Ervaring

Wat Professor Nolst Trenité met name doet zijn hersteloperaties; als een neusoperatie bij een andere arts is mislukt, gaan ze naar Nolst Trenité. Hij verwijt deze artsen niets. “Neuschirurgie is het moeilijkste gedeelte van de plastische chirurgie van het aangezicht, omdat zoveel samenhangende onderdelen van kraakbeen en bot zijn. Wat daarbij wel eens in mijn tegendeel werkt is dat mensen vanwege hun hoge verwachtingen denken dat ik een tovenaar ben, maar dat ben ik uiteraard niet. Ik kan wel neuzen verbeteren. In Brazilië heb ik bijvoorbeeld jarenlang samen met een team, patiënten met lepra geopereerd. Dit heb ik met veel plezier gedaan, het voelt goed om mensen hier gelukkig mee te maken.”

Natuurlijke neuzen

“Een neus mag geen aandacht trekken in het gezicht. De aandacht moet naar de ogen en de mond gaan. Een neus die past in het gezicht kan de schoonheid verhogen. De verhoudingen moeten kloppen. Ik geef iemand met een hele grote neus of een bochel geen klein wipneusje. Zo heb ik één keer een verzoek gehad van iemand die op Michael Jackson wilde lijken. De communicatie met de patiënt is essentieel.”

“De aandacht moet naar de ogen en de mond gaan, niet naar de neus.”

Cliënt vertelt: “Weer lekker in mijn vel”

Inmiddels is Professor Nolst Trenité alweer 22 jaar in dienst bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen en heeft hij  alle typen neuzen geopereerd. De meest voorkomende neuscorrectie is die van groot naar klein. Cliënt Maia Kelroy heeft deze ingreep in april 2016 laten doen, zo vertelt ze: “Ik was niet blij met mijn ietwat grote, dikke neus, waar ik ook niet goed door kon ademen. Mede door de pesterijen over mijn neus zat ik niet lekker in mij vel. Toen iemand mij op professor Nolst Trenité wees, had ik er gelijk alle vertrouwen in. Ik ben super tevreden over mijn neus en zit weer lekker in mijn vel. Ik ben over zowel de dokter als zijn team erg te spreken. Ze staan voor je klaar, luisteren goed en vervullen je wensen. Dokter Nolst Trenité maakt geen poppenneuzen, dus het ziet er niet nep uit. Mensen in mijn omgeving zien dat er íets is veranderd aan mijn gezicht, maar weten niet zo gauw wat. Mijn zus was erg onder de indruk, dus zij staat hier binnenkort ook op de stoep!”

Opstarten spreekuren Esthetisch Centrum Amsterdam

De gezondheid van onze patiënten en medewerkers staat bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen voorop. Daarom volgen we het advies van RIVM over COVID-19 en passen we onze werkwijze hierop aan.

Wij verzoeken u om uw afspraak te verzetten indien u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt:

  • Heeft u de afgelopen 48 uur koorts gehad zonder duidelijke oorzaak?
  • Heeft u de afgelopen 48 uur klachten zoals kortademigheid, hoesten, keelpijn, neusverkouden, diarree en/of algehele malaise gehad?
  • Heeft u een huisgenoot (partner, ouder, kind, vriend/vriendin) die op dit moment in thuisisolatie zit met bewezen corona of verdenking op corona?

Let op: als u een van bovenstaande klachten heeft kan de afspraak niet doorgaan. Wij verzoeken u vriendelijk om het pand niet te betreden. U dient zelf contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak.

Welke maatregelen zijn er genomen?

  • Waar mogelijk worden afspraken nog zoveel mogelijk telefonisch/digitaal gehouden.
  • Wanneer u koorts of klachten heeft zoals hoesten, kortademigheid of een verkoudheid, mag u het pand niet betreden.
  • We proberen afspraken zo te plannen dat de 1,5 m afstand geborgd kan worden. We vragen u hier zelf ook op te letten.
  • U komt in principe alleen, uw begeleider kan buiten de kliniek wachten. Indien u echt begeleiding binnen het pand nodig heeft, gaat de begeleider niet mee de spreekkamer in.
  • Om het aantal patiënten dat in onze panden aanwezig is te kunnen beheersen, vragen wij u om kort van tevoren te komen, maar wel op tijd. Indien u te laat komt kan de afspraak helaas niet doorgaan.
  • Er geldt een “geen hand schudden beleid” in de kliniek
  • U dient uw handen voor én na een bezoek aan Jan van Goyen te desinfecteren. Hiervoor staan bij alle in- en uitgangen desinfectiemateriaal.

Vragen?
Neem dan contact op met onze medewerkers via 020 3055 800.

For English click here.