Home | Over ons | Ervaringen | Laura onderging een liposuctie van de buik en lipofilling in het gelaat

Laura onderging een liposuctie van de buik en lipofilling in het gelaat

Ervaring liposuctie
Laura onderging een liposuctie van de buik en lipofilling van het gelaat bij plastisch chirurg Joyce Florisson. 

Met welke vraag kwam je bij dokter Florisson terecht?
“Mijn eerste bezoek voor een consult bij dokter Florisson heb ik heel lang voor mij uitgeschoven, omdat ik van mening ben dat je niet mag snijden in een gezond lichaam. Echter bleef ik mij erg storen aan de “pannenkoek” op mijn buik. Ik heb 126 kg gewogen en ben in totaal 54 kg afgevallen in een periode van 15 jaar. Dit heeft gelukkig geen consequenties gehad voor mijn huid. Deze ziet er glad en sterk uit, mede omdat ik langzaam ben afgevallen en niet door middel van een crash dieet. Ik heb mijn leefstijl veranderd. Met mijn bedrijf begeleid ik nu ruim 32 jaar mensen met overgewicht. Het is enorm wennen aan een nieuw lichaam en ik kon gewoon niet wennen aan mijn “pannenkoek”.”

Hoe lang heb je nagedacht over deze stap?
“Ik heb ruim 8 jaar met de gedachte rondgelopen om hier iets aan te laten doen.”

Wat vond je van het eerste consult?
“Bij binnenkomst voelde ik mij direct op mijn gemak. Ik werd niet raar aangekeken en dokter Florisson gaf mij als eerste een compliment over hoe ik eruit zie voor mijn leeftijd. Een mooie, dikke, sterke huid. Ze luisterde naar mijn verhaal en begreep wat ik bedoelde met mijn “pannenkoek”. Ze heeft duidelijk uitgelegd wat ze voor mij zou kunnen betekenen. Tijdens dit eerste consult vertelde ik de plastisch chirurg dat ik gehoord had dat het mogelijk is om wat eigen vet te gebruiken om de rimpels in het gelaat iets minder te laten worden. Ze bevestigde dit en zo spraken we af dat er een kleine hoeveel eigen vet in mijn gezicht gespoten zou worden.”

Was je bang voor de operatie?
“Nee totaal niet. Ik ben in mijn leven al meer dan 25 keer geopereerd (helaas). Ik ben een soort van ervaringsdeskundige. De kliniek waar deze operatie plaatsvond voelde voor mij als een zeer luxe 5 sterren hotel. Ik voelde mezelf een beetje de prinses.”

Viel de operatie mee of tegen?
“De operatie is mij meegevallen. Ik stond weer vrij snel op de werkvloer. De blauwe plekken vielen ook erg mee. In mijn gezicht zag je dit helemaal niet. Na een paar dagen slechts een klein blauw vlekje onder mijn oog, maar dat was het. Op mijn buik waren wel wat blauwe plekken zichtbaar, maar die zijn heel snel weggetrokken. De hechtingen waren ook snel opgelost. De twee kleine hechtdraadjes zijn tijdens de controle afspraak verwijderd en het zag er al erg mooi uit.”

Tips voor mensen die liposuctie overwegen
“Als je je echt stoort aan iets aan je lichaam, ga dan in ieder geval het gesprek aan. Door er over te praten en je te laten adviseren, kom je dichterbij je besluit om er wel of niets aan te doen. De behandeling vindt plaats onder algehele narcose en je bent in goede handen. Ik kan volmondig zeggen dat deze behandeling mij een stuk gelukkiger heeft gemaakt. Ik loop nu niet meer de hele dag met aangespannen buikspieren om mijn “pannenkoek” te verbergen. Het mooie is dat niemand in mijn omgeving (familie, vrienden, klanten) ziet dat er iets is gebeurd, maar ik zie en voel het wel. Ik ben een stuk ontspannender en zelfverzekerder.”

Meer nieuws

Opstarten spreekuren Esthetisch Centrum Amsterdam

De gezondheid van onze patiënten en medewerkers staat bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen voorop. Daarom volgen we het advies van RIVM over COVID-19 en passen we onze werkwijze hierop aan.

Wij verzoeken u om uw afspraak te verzetten indien u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt:

  • Heeft u de afgelopen 48 uur koorts gehad zonder duidelijke oorzaak?
  • Heeft u de afgelopen 48 uur klachten zoals kortademigheid, hoesten, keelpijn, neusverkouden, diarree en/of algehele malaise gehad?
  • Heeft u een huisgenoot (partner, ouder, kind, vriend/vriendin) die op dit moment in thuisisolatie zit met bewezen corona of verdenking op corona?

Let op: als u een van bovenstaande klachten heeft kan de afspraak niet doorgaan. Wij verzoeken u vriendelijk om het pand niet te betreden. U dient zelf contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak.

Welke maatregelen zijn er genomen?

  • Waar mogelijk worden afspraken nog zoveel mogelijk telefonisch/digitaal gehouden.
  • Wanneer u koorts of klachten heeft zoals hoesten, kortademigheid of een verkoudheid, mag u het pand niet betreden.
  • We proberen afspraken zo te plannen dat de 1,5 m afstand geborgd kan worden. We vragen u hier zelf ook op te letten.
  • U komt in principe alleen, uw begeleider kan buiten de kliniek wachten. Indien u echt begeleiding binnen het pand nodig heeft, gaat de begeleider niet mee de spreekkamer in.
  • Om het aantal patiënten dat in onze panden aanwezig is te kunnen beheersen, vragen wij u om kort van tevoren te komen, maar wel op tijd. Indien u te laat komt kan de afspraak helaas niet doorgaan.
  • Er geldt een “geen hand schudden beleid” in de kliniek
  • U dient uw handen voor én na een bezoek aan Jan van Goyen te desinfecteren. Hiervoor staan bij alle in- en uitgangen desinfectiemateriaal.

Vragen?
Neem dan contact op met onze medewerkers via 020 3055 800.

For English click here.