Home | Over ons | Ervaringen | De buikwandcorrectie van Miranda

De buikwandcorrectie van Miranda

Voor Miranda was de keuze voor een buikwandcorrectie niet van de ene op de andere dag gemaakt. Ze heeft veel steun gehad aan online lotgenoten en is super blij dat ze voor de operatie is gegaan.

Heb je lang getwijfeld over jouw behandeling?
“Ik heb heel lang gedaan om de stap te zetten naar de huisarts om een verwijzing te krijgen. Uiteindelijk kwam dit moment, bijna 5 jaar na het (zelfstandig) afvallen van 40 kilo. Ik kom uit een gezin waar het motto is: ‘Je bent goed zoals je bent!’. Dit motto en de stem van mijn moeder in mijn hoofd: ‘Je snijdt niet in een gezond lijf’ hebben mij lang achtervolgd. Maar na jaren van ongelukkig zijn met hoe ik er uit zie, de boel bedekken en verbloemen, heb ik toch uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en heb ik voor mezelf gekozen!”

Hoe ben je bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen terecht gekomen
“Mijn huisarts begreep overigens METEEN waarom ik het wilde laten doen. Toen ik de verwijzing kreeg van hem, heb ik een afspraak gemaakt in het OLVG. In het OLVG ontmoette ik drs. Van Selms, de arts die mij heeft geopereerd. Hij zei meteen dat ik niet in aanmerking zou komen voor een vergoeding van de zorgverzekering. Hij verwees mij door naar de Jan van Goyen kliniek, daar opereert hij ook.”

Was het eerste consult wat je ervan verwacht had?
“Ik was het eerste consult erg emotioneel. Dit was geen probleem voor drs. Van Selms. Hij stelde mij op mijn gemak, was duidelijk en helder. Ik was uit gegaan van het meest heftige pakket wat je je kan bedenken: een fleur de lis, inclusief liposuctie én het reven van de spieren. Uiteindelijk viel het heel erg mee. Het zou een ‘normale’ buikwandcorrectie worden, zonder veel poespas.

Waar let je op voordat je een keuze maakt?
“Bij het maken van mijn keuze om geopereerd te worden in het Esthetisch Centrum Jan van Goyen heb ik me volledig op mijn gevoel gefocust. Drs. Van Selms is een erg rustige man met een vriendelijke uitstraling. Ik vind hem ook écht grappig. Hij lacht áltijd. Een man die duidelijk plezier heeft in wat hij doet.”

Hoe heb je jezelf voorbereid op de behandeling?
“Ik heb uitgebreid de tijd gehad om mezelf voor te bereiden. Het consult stond in februari gepland. De operatie is uiteindelijk uitgevoerd op 15 juli. Voor het thuisfront en mijn werk was het handig om in de zomer geopereerd te worden. Ik heb mij aangemeld bij een besloten groep op Facebook ‘Buikwandcorrectie’. Ik heb heel veel steun (gehad) aan deze groep. In het voortraject was het vooral meelezen. Ik was benieuwd naar antwoorden op de vragen: Wat kan ik verwachten? En hoe pakken deze mensen het aan? In het kader van beter mee-verlegen dan on-verlegen, was ik dubbel en dwars voorbereid op wat mij te wachten stond. Ik schafte een drukpak en voedingskussen aan. Ik zorgde dat ik voedingssupplementen, druppels en speciale vochtafdrijvende thee in huis had. Je kan het zo gek niet bedenken, of ik had er over na gedacht! Ook sporten was een belangrijk onderdeel van mijn voorbereiding. Onder leiding van een personal trainer heb ik mijn lijf sterker en mijn conditie beter gemaakt. Ik wilde kostte wat kost fit de operatie in gaan.”

Viel de operatie mee of tegen?
“Terugkijkend op het hele traject kan ik niet echt zeggen of het mij is mee- of tegengevallen. Er zitten facetten aan het herstel, die ik van tevoren niet had kunnen bedenken. Bijvoorbeeld het mentale en emotionele proces. De pijn is mij overigens 300% meegevallen. Op dag drie slikte ik al geen paracetamol meer voor de wondpijn, maar voor de rugpijn in verband met het niet rechtop kunnen staan. De eerste nachten waren vooral slapeloos. Ik heb daar iets voor gekregen van de huisarts. Na een week ging het beter.”

Hoe kijk je er nu op terug?
“En dan nu een paar weken na mijn buikwandcorrectie. Ik weet niet of ik er helemaal woorden aan kan geven, maar één ding is zeker. Drs. Van Selms heeft mij mijn leven terug gegeven. Mijn partner en ik zijn door het proces voor én na de operatie dichter naar elkaar toe gegroeid. En eindelijk voel ik mij, mijzelf! En dan heb ik het niet eens over de complimenten, die ik vanuit mijn omgeving krijg. Mensen vinden het stoer, willen weten waar ik de ingreep heb laten doen. Maar ze zijn vooral heel erg blij voor mij! Dus als jij nog enige twijfel hebt: DOEN! Een groter cadeau had ik mijzelf niet kunnen geven!”

Wilt u een afspraak maken of meer informatie:


 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Coronamaatregelen Esthetisch Centrum Amsterdam

Update 14-12
Wij krijgen veel telefoontjes van patiënten omtrent hun afspraak bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen. Vooralsnog geldt dat alle afspraken doorgaan en wij onze zorg kunnen continueren. Uiteraard volgen wij hierin alle maatregelen en staat de veiligheid van onze patiënten en medewerkers voorop. Wij hebben daarom ter plaatse diverse maatregelen genomen om de zorg zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Wij willen u vragen om onderstaande maatregelen in acht te nemen.

Wij verzoeken u om uw afspraak te verzetten indien u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt:

 1. Heeft u de afgelopen 48 uur koorts gehad zonder duidelijke oorzaak?
 2. Heeft u de afgelopen 48 uur klachten zoals kortademigheid, hoesten, keelpijn, neusverkouden, diarree en/of algehele malaise gehad?
 3. Heeft u een huisgenoot (partner, ouder, kind, vriend/vriendin) die op dit moment in thuisisolatie zit met bewezen corona of verdenking op corona?

Let op: als u een van bovenstaande klachten heeft kan de afspraak niet doorgaan. Wij verzoeken u vriendelijk om het pand niet te betreden. U dient zelf contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak.

Welke maatregelen zijn er genomen?

 1. Waar mogelijk worden afspraken nog zoveel mogelijk telefonisch/digitaal gehouden.
 2. Wanneer u koorts of klachten heeft zoals hoesten, kortademigheid of een verkoudheid, mag u het pand niet betreden.
 3. We proberen afspraken zo te plannen dat de 1,5 m afstand geborgd kan worden. We vragen u hier zelf ook op te letten.
 4. Het uitgangspunt is dat mensen alleen naar hun afspraak komen. Uw begeleider kan buiten de kliniek wachten. Indien u echt begeleiding binnen het pand nodig heeft, bent u verplicht om dit vooraf aan uw afspraak te melden.
 5. Om het aantal patiënten dat in onze panden aanwezig is te kunnen beheersen, vragen wij u om kort van tevoren te komen, maar wel op tijd. Indien u te laat komt kan de afspraak helaas niet doorgaan.
 6. Het dragen van een neus- en mondkapje is verplicht voor alle bezoekers in onze panden. Mensen die dit niet doen, worden hierop aangesproken door onze medewerkers en krijgen alsnog een mondkapje aangeboden. Indien ze dit weigeren mogen medewerkers toegang tot het gebouw ontzeggen.
 7. Er geldt een “geen hand schudden beleid” in de kliniek
 8. U dient uw handen voor én na een bezoek aan Jan van Goyen te desinfecteren. Hiervoor staan bij alle in- en uitgangen desinfectiemateriaal.

Vragen?
Neem dan contact op met onze medewerkers via 020 3055 800.

For English click here.