Home | Over ons | Ervaringen | Botox en fillerbehandeling na een ongeluk

Botox en fillerbehandeling na een ongeluk

‘Ik zat meteen een stuk beter in mijn vel’

In november 2016 kreeg Chailynn Blonk (20) op bizarre wijze een scooterongeluk. Haar herstel duurde een paar maanden, maar daarna hield zij zichtbare schade aan haar gezicht. Drs. Aleid Koppius, cosmetisch arts bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen, kon haar gelukkig helpen.

Heftige ervaring
‘Ik zat ‘s nachts op de scooter naar huis en was heel moe,’ aldus Chailynn. ‘Toen ik een bocht doorreed ben ik in slaap gevallen en ben ik frontaal tegen een auto gereden die geparkeerd stond. Ik was direct bewusteloos. Mijn buren vonden mij en belden de ambulance en politie. Ik werd wakker op het moment dat de arts in het ziekenhuis mijn lip aan het hechten was. Dat was een hele heftige ervaring.’

Herstel
‘Ik bleek een zware hersenschudding te hebben en mijn neus en jukbeenderen waren gebroken. Ook waren mijn voortanden onderuitgezakt en trok mijn onderlip naar binnen. In mijn kin had ik zo’n zestien hechtingen waar ik later vervelende littekens aan overhield.

De eerste maanden had ik vooral last van de hersenschudding. Ik kon niet eens rechtop zitten want dan moest ik overgeven. Eenmaal thuis ben ik een paar keer met spoed naar het ziekenhuis gebracht en moest ik aan de morfine. Toen ik me iets beter voelde ging ik weer naar school, maar daar kon ik er niet goed tegen als iedereen door elkaar praatte. Pas maanden later ging het weer beter. Wat ik toen alleen heel vervelend vond was de lip die naar binnengetrokken was en de littekens op mijn kin.’

Op zoek naar een behandeling
‘De dokter adviseerde mij om voor mijn lip naar een cosmetisch arts te gaan. Ik ben toen op zoek gegaan naar een kliniek die goed aangeschreven stond. Zo kwam ik bij drs. Aleid Koppius terecht in het Esthetisch Centrum Jan van Goyen. De intake was gratis, dus ik had niets te verliezen.’

Drs. Aleid over de behandeling
Chailynn bezocht mijn spreekuur samen met haar ouders. Ik kan het mij nog goed herinneren. Ze was erg zenuwachtig maar vastberaden om iets te doen waar zij zich al zo lang aan stoorde. Voor mij was dit laatste het belangrijkste. Chailynn is nog relatief jong en persoonlijk ben ik geen voorstander van cosmetische behandelingen op ‘jonge’ leeftijd (los van het feit dat wij een minimale leeftijd hanteren van 18 jaar). Dit was echter anders. Het zelfvertrouwen van Chailynn daalde na haar ongeluk met de dag. Haar lach verborg zij achter haar hand. In een uitgebreid consult bespraken wij alle opties en een maand later voerde ik de behandeling bij haar uit. De behandeling was tweeledig. Enerzijds was het nodig om enkele spiertjes rondom de mond tijdelijk te ontspannen met het medicijn Botox. Door het ongeluk waren spieren beschadigd geraakt en enkelen werkten daardoor minder, anderen juist harder. Het volume door het littekenweefsel aan de linkerkant van Chailynns lip heb ik geprobeerd na te maken aan de rechterkant van haar lip om zoveel mogelijk symmetrie te creëren. Dit deed ik met een tijdelijke hyaluronzuurfiller. Uiteraard moet rekening gehouden worden met de juiste verhouding van boven- en onderlip. De bovenlip heb ik daarom een fractie voller gemaakt. Als laatst heb ik het littekenweefsel wat soepeler en egaler gemaakt met dezelfde hyaluronzuurfiller.’

AFSPRAAK MAKEN OF MEER INFORMATIE AANVRAGEN:


 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Coronamaatregelen Esthetisch Centrum Amsterdam

Update 14-12
Wij krijgen veel telefoontjes van patiënten omtrent hun afspraak bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen. Vooralsnog geldt dat alle afspraken doorgaan en wij onze zorg kunnen continueren. Uiteraard volgen wij hierin alle maatregelen en staat de veiligheid van onze patiënten en medewerkers voorop. Wij hebben daarom ter plaatse diverse maatregelen genomen om de zorg zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Wij willen u vragen om onderstaande maatregelen in acht te nemen.

Wij verzoeken u om uw afspraak te verzetten indien u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt:

 1. Heeft u de afgelopen 48 uur koorts gehad zonder duidelijke oorzaak?
 2. Heeft u de afgelopen 48 uur klachten zoals kortademigheid, hoesten, keelpijn, neusverkouden, diarree en/of algehele malaise gehad?
 3. Heeft u een huisgenoot (partner, ouder, kind, vriend/vriendin) die op dit moment in thuisisolatie zit met bewezen corona of verdenking op corona?

Let op: als u een van bovenstaande klachten heeft kan de afspraak niet doorgaan. Wij verzoeken u vriendelijk om het pand niet te betreden. U dient zelf contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak.

Welke maatregelen zijn er genomen?

 1. Waar mogelijk worden afspraken nog zoveel mogelijk telefonisch/digitaal gehouden.
 2. Wanneer u koorts of klachten heeft zoals hoesten, kortademigheid of een verkoudheid, mag u het pand niet betreden.
 3. We proberen afspraken zo te plannen dat de 1,5 m afstand geborgd kan worden. We vragen u hier zelf ook op te letten.
 4. Het uitgangspunt is dat mensen alleen naar hun afspraak komen. Uw begeleider kan buiten de kliniek wachten. Indien u echt begeleiding binnen het pand nodig heeft, bent u verplicht om dit vooraf aan uw afspraak te melden.
 5. Om het aantal patiënten dat in onze panden aanwezig is te kunnen beheersen, vragen wij u om kort van tevoren te komen, maar wel op tijd. Indien u te laat komt kan de afspraak helaas niet doorgaan.
 6. Het dragen van een neus- en mondkapje is verplicht voor alle bezoekers in onze panden. Mensen die dit niet doen, worden hierop aangesproken door onze medewerkers en krijgen alsnog een mondkapje aangeboden. Indien ze dit weigeren mogen medewerkers toegang tot het gebouw ontzeggen.
 7. Er geldt een “geen hand schudden beleid” in de kliniek
 8. U dient uw handen voor én na een bezoek aan Jan van Goyen te desinfecteren. Hiervoor staan bij alle in- en uitgangen desinfectiemateriaal.

Vragen?
Neem dan contact op met onze medewerkers via 020 3055 800.

For English click here.