020 3055 800

Ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie

Veel mensen, zowel mannen als vrouwen, hebben last van verslapping en rimpelvorming van de huid van de oogleden. Verslapte huid van de bovenoogleden met plooivorming kunnen een zwaar en moe gevoel geven, het gezichtsveld beperken en irritatie van de huid en de ogen veroorzaken. Soms kunnen zware en verslapte bovenoogleden ook hoofdpijnklachten veroorzaken.

Ouder

Door verslapte bovenoogleden en vooral ‘wallen’ van de onderoogleden kunt u er ouder uitzien dan u werkelijk bent. Wallen van de onderoogleden worden ten onrechte vaak in verband gebracht met een ongezonde en uitbundige levensstijl. De oorzaak van verslapping van de oogleden is, naast veroudering, vaak erfelijk bepaald. Ook jonge mensen kunnen deze problemen al hebben. Gelukkig kan hier met een kleine ingreep groot resultaat geboekt worden. Een ooglidcorrectie is een van de meest uitgevoerde plastisch chirurgische operaties.

Download hier de folder over de ooglidcorrectie.

Vergoeding ooglidcorrectie 2017

De ingreep wordt vergoed door uw verzekering indien er sprake is van een ernstige gezichtveldbeperking als gevolg van verworven verslapping of verlamming van de bovenoogleden. De verslapping/verlamming van het bovenooglid veroorzaakt een verticale ooglidspleet van 7 mm of minder. Dit komt overeen met de situatie dat de onderrand van uw bovenooglid of de overhangende huidplooi 1 mm of lager boven het centrum van de pupil hangt. Gemeten wordt ter hoogte van het centrum van de pupil terwijl u ontspannen recht vooruit kijkt.

Het gaat om een gezichtsveldbeperking die tot belemmeringen in het dagelijks functioneren leidt. Subjectieve klachten, zoals vermoeide ogen, druk op de ogen, hoofdpijn of er vermoeid uitzien, zijn onvoldoende reden/aanwijzing om te kunnen spreken van een gezichtsveldbeperking.

Lees hier meer informatie over de criteria van de bovenooglidcorrectie.

Direct naar:

Het eerste consult
De operatie

Na de ooglidcorrectie

Complicaties

Vergoeding/kosten

Download hier de folder 'Informatie na een ooglidcorrectie'.

Meer gezichtscorrecties

Artsen

Prof. dr. G.J. Nolst Trenité
Prof. Gilbert Nolst Trenité is neuschirurg. Hij werd opgeleid in Amsterdam...

Lees meer

Dr. M. Bouman
Mark-Bram Bouman studeerde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 2006...

Lees meer

Dr. H.A.H. Winters
Nadat hij zijn studie geneeskunde aan de universiteiten van Gent en Nijmeg...

Lees meer

Dr. M.E. Buncamper
Marlon Buncamper groeide op op Curaçao en vertrok in 1990 naar Nederland ...

Lees meer

Drs. P. Roossink
Paula Roossink is sinds een aantal jaar werkzaam als specialist. Zij is opg...

Lees meer

Drs. W.G. van Selms
Gijs van Selms is plastisch chirurg. Na zijn studie geneeskunde in Antwerpe...

Lees meer

Afspraak maken ooglidcorrectie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van plastisch chirurgische behandelingen bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of wilt u een afspraak maken voor een consult? Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 16:30 uur. U bent bovendien welkom tijdens het avondspreekuur op maandag, dinsdag en woensdag.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Na het versturen van het formulier ontvangt u een kopie in uw mail.
Verander tekst