Nieuws:

Neuscorrecties van Professor Nolst: natuurlijk resultaat

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Van oorsprong is hij KNO-arts, maar al snel specialiseerde hij zich in de aangezichtschirurgie en in het bijzonder de neuschirurgie. Ondanks dat professor Gijs Nolst Trenité al meer dan 35 jaar in het vak zit, voert hij het nog altijd vol passie uit. Hij reist de hele wereld af voor (demonstratie)operaties, deed verschillende wetenschappelijke onderzoeken, schreef internationale studieboeken en is betrokken bij verschillende wetenschappelijke verenigingen.

TECHNIEKEN

Professor Nolst Trenité staat nationaal en internationaal bekend om zijn bijzondere expertise in de neuschirurgie. Zo ontwikkelde hij een techniek voor patiënten met een hazenlip, maar bracht hij ook verschillende moderne operatietechnieken naar Europa, nadat hij deze van leermeester Tardy in Chicago had bijgeleerd. “Ik ging na mijn opleiding naar Amerika en had het geluk dat de beroemdste man in de wereld op neuzengebied mij technieken leerde die in Europa nog niet zo bekend waren.” Ook heeft hij onlangs nog een speciale hechttechniek ontwikkeld, die gepubliceerd wordt in het internationaal toonaangevende tijdschrift voor aangezichtschirurgie, Archives of facial Plastic Surgery. Zoals zijn leermeester Tardy zei: “Rhinoplastic surgeons never stop learning.”

“RHINOPLASTIC SURGEONS NEVER STOP LEARNING.”

ERVARING

Wat Professor Nolst Trenité met name doet zijn hersteloperaties; als een neusoperatie bij een andere arts is mislukt, gaan ze naar Nolst Trenité. Hij verwijt deze artsen niets. “Neuschirurgie is het moeilijkste gedeelte van de plastische chirurgie van het aangezicht, omdat zoveel samenhangende onderdelen van kraakbeen en bot zijn. Wat daarbij wel eens in mijn tegendeel werkt is dat mensen vanwege hun hoge verwachtingen denken dat ik een tovenaar ben, maar dat ben ik uiteraard niet. Ik kan wel neuzen verbeteren. In Brazilië heb ik bijvoorbeeld jarenlang samen met een team, patiënten met lepra geopereerd. Dit heb ik met veel plezier gedaan, het voelt goed om mensen hier gelukkig mee te maken.”

NATUURLIJKE NEUZEN

“Een neus mag geen aandacht trekken in het gezicht. De aandacht moet naar de ogen en de mond gaan. Een neus die past in het gezicht kan de schoonheid verhogen. De verhoudingen moeten kloppen. Ik geef iemand met een hele grote neus of een bochel geen klein wipneusje. Zo heb ik één keer een verzoek gehad van iemand die op Michael Jackson wilde lijken. De communicatie met de patiënt is essentieel.”

“DE AANDACHT MOET NAAR DE OGEN EN DE MOND GAAN, NIET NAAR DE NEUS.”

CLIËNT VERTELT: “WEER LEKKER IN MIJN VEL”

Inmiddels is Professor Nolst Trenité alweer 22 jaar in dienst bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen en heeft hij  alle typen neuzen geopereerd. De meest voorkomende neuscorrectie is die van groot naar klein. Cliënt Maia Kelroy heeft deze ingreep in april 2016 laten doen, zo vertelt ze: “Ik was niet blij met mijn ietwat grote, dikke neus, waar ik ook niet goed door kon ademen. Mede door de pesterijen over mijn neus zat ik niet lekker in mij vel. Toen iemand mij op professor Nolst Trenité wees, had ik er gelijk alle vertrouwen in. Ik ben super tevreden over mijn neus en zit weer lekker in mijn vel. Ik ben over zowel de dokter als zijn team erg te spreken. Ze staan voor je klaar, luisteren goed en vervullen je wensen. Dokter Nolst Trenité maakt geen poppenneuzen, dus het ziet er niet nep uit. Mensen in mijn omgeving zien dat er íets is veranderd aan mijn gezicht, maar weten niet zo gauw wat. Mijn zus was erg onder de indruk, dus zij staat hier binnenkort ook op de stoep!”

Meer nieuws

Diamanten kwaliteitsstatus voor de zorg van Jan van Goyen

De zorg van Medisch en Esthetisch Centrum Jan van Goyen heeft het kwaliteitscertificaat DIAMANT van Qualicor Europe behaald. Dat betekent …

Lees meer

Ontmoet onze nieuwe cosmetisch arts: Eda

Vanaf september is cosmetisch arts drs. Eda van den Boogaard – Okatan werkzaam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen. Eda …

Lees meer
spataderen

Spataderen: vraag & antwoord

Meer dan 25% van de bevolking heeft last van spataderen. Spataderen zijn kronkelende bloedvaten die vaak door de huid heen …

Lees meer

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam