Nieuws:

Meer last van fronsrimpels in de zomer? Zo voorkom je het

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Rimpels zijn charmant, want ze horen nu eenmaal bij de tand des tijd. Maar worden ze te diep of hoor je vaak dat je boos kijkt? Dan is de kans groter dat je je aan je fronsrimpel gaat irriteren. Vooral in de zomer kan er een diepere fronsrimpel ontstaan. Hoe dit komt? En hoe je het verhelpt? Dat lees je hieronder.

De zon is een van de grootste redenen waardoor fronsrimpels optreden. De blootstelling van de huid aan UV-straling zorgt voor een versnelde afbraak van collageen en elastine. Daarnaast helpt het felle zonlicht ook niet mee, want wat doe je als je in de zon kijkt? Juist… fronsen.

Deze tips helpen tegen een fronsrimpel

Bewustwording

Weet wanneer je fronst! Wanneer je gaat letten op je fronsgedrag, doe je het vaker dan je denkt. Tijdens het autorijden, wanneer je buiten op het terras zit, wanneer je iets niet goed kunt zien of terwijl je je probeert focussen. Word je bewust van al deze fronsmomenten en probeer je fronsgedrag te verminderen. Je voelt het wanneer je fronst dus probeer op die momenten bewust te ontspannen. Span aan en ontspan… dan voel je het verschil én weet je wanneer je hierop moet letten.

Zonnebril

Een zonnebril is geen overbodige luxe, al bij de eerste zonnestralen is dit je redder in nood! Zonder zonnebril knijpt bijna iedereen z’n ogen samen – en daarmee het stukje tussen de wenkbrauwen. Zo komt die fronsrimpel vanzelf!  Investeer in een mooie en met name functionele zonnebril om ontspannen van de zon te genieten.

Drink voldoende water

Water is in eerste instantie niet het wondermiddel voor een gladde en strakke huid. Er zijn te weinig studies die dit bewijzen. Wat we wél weten is dat mensen die te weinig drinken uitdrogen en daardoor verliest de huid zijn elasticiteit. Kortom: water drinken is goed voor het lichaam en er kleven veel voordelen aan. Zo heeft het een positief effect op het darmstelsel en de spijsvertering. Probeer dus minimaal 1.5 liter per dag te drinken.

Een behandeling bij de cosmetisch arts

Schoonheid komt van binnenuit maar je kunt de natuur ook een handje helpen. Fronsrimpels ontstaan vanzelf maar gaan nooit vanzelf weg. Naarmate je ouder wordt en de elasticiteit van de huid vermindert, zal de fronsrimpel dieper worden. Een behandeling met Botox is dan de oplossing. Tijdens deze behandeling wordt een kleine hoeveelheid botox in de spier van de frons geïnjecteerd. De Botox zorgt ervoor dat de spier ontspant en daardoor is het niet meer mogelijk om te fronsen. Al na twee weken merk je dat de spier van de frons ontspannen is en blijft. Dit resultaat blijft drie tot vijf maanden zichtbaar, daarna is de Botox volledig door het lichaam afgebroken. Hierdoor komt de fronsrimpel weer tevoorschijn en gaat de natuurlijke veroudering van de huid verder zoals voorheen.

Meer nieuws

Diamanten kwaliteitsstatus voor de zorg van Jan van Goyen

De zorg van Medisch en Esthetisch Centrum Jan van Goyen heeft het kwaliteitscertificaat DIAMANT van Qualicor Europe behaald. Dat betekent …

Lees meer

Ontmoet onze nieuwe cosmetisch arts: Eda

Vanaf september is cosmetisch arts drs. Eda van den Boogaard – Okatan werkzaam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen. Eda …

Lees meer
spataderen

Spataderen: vraag & antwoord

Meer dan 25% van de bevolking heeft last van spataderen. Spataderen zijn kronkelende bloedvaten die vaak door de huid heen …

Lees meer

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam