Nieuws:

Marijke Helwegen liet haar borstimplantaten verwijderen bij Drs. Gijs van Selms

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Marijke Helwegen heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze aardig wat aan zichzelf heeft laten verfraaien. We kunnen wel stellen dat ze ervaringsdeskundige is op het gebied van plastische chirurgie. De buitenkant mag dan wel niet helemaal ‘echt’ zijn, haar binnenkant is puur en oprecht. Marijke zegt waar het op staat, ook als de dingen niet zo mooi zijn als ze lijken.

Marijke liet haar implantaten verwijderen

Zo heeft Marijke onlangs haar borstprothesen laten verwijderen door plastisch chirurg Gijs van Selms in Esthetisch Centrum Jan van Goyen. Haar befaamde uitspraak: “lipjes getuit, borstjes vooruit” werd opeens “lipjes getuit, borstjes eruit.” Wanneer een bekende Nederlander open en eerlijk over zijn of haar lichaam spreekt, duiken de media er bovenop. Voordat je het weet staat er van alles in de krant. Maar wat is er écht aan de hand? Zonder sensatie of gekkigheid. Er is maar een manier om daar achter te komen: we vragen het aan Marijke zelf.

Plastisch chirurg Gijs van Selms heeft onlangs uw borstprothesen verwijderd, wanneer heeft u ze laten plaatsen?
“Ik heb pas op mijn vijfenvijftigste borstprothesen laten plaatsen. Toen wist ik er al heel wat van: ik ben jarenlang werkzaam geweest als marketing & PR dame voor een cosmetische kliniek. Dan doe je heus niet zomaar wat. Na de borstvergroting heb ik eigenlijk nooit ergens last van gehad. Elke twee jaar heb ik zelfs een borstonderzoek ondergaan. Dit was vrij pijnlijk onder de mammografie omdat je borsten helemaal worden geplet, daarom werd er eens in de twee jaar een echo gemaakt. Afijn! Waar het om gaat is: ik heb mijn borsten altijd trouw laten controleren en de uitslagen waren altijd helemaal in orde. “

Toch ben je op eigen initiatief bij plastisch chirurg Gijs van Selms terecht gekomen. Hoe ging dit?
“Uiteraard ben ik na verschillende geluiden in de media op onderzoek uitgegaan, ik wilde wel eens weten wat er in mijn lijf zat. Bij de kliniek waar ik de siliconen prothesen ooit heb laten plaatsen, heb ik daarom mijn dossier opgevraagd. Daarna heb ik rondgevraagd wie de beste plastisch chirurg op het gebied van borstcorrecties is. Verschillende mensen hebben mij plastisch chirurg drs. Gijs van Selms aangeraden. In het voorjaar van 2018 heb ik een afspraak gemaakt bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen. ‘Tjeee’ dacht ik ‘wat zijn ze hier netjes!’ Het voelde meteen goed. Ik werd keurig te woord gestaan en alles verliep op rolletjes.”

Hoe ging het consult?
“Tijdens mijn eerste consult bij dokter van Selms nam hij mijn dossier door en maakte hij zijn bedenkingen kenbaar.  “Als ik u mag adviseren, haal ze er dan uit” luidde zijn advies. Ik had geen enkele twijfel, die dingen moeten eruit. Een prothesewissel was de andere optie maar dan zou ik over vijftien jaar weer aan de beurt zijn, wéér onder narcose gaan en dan ben ik natuurlijk een stuk ouder. Dat vind ik helemaal niet nodig. Voor mij was het consult erg helder en ik ging met verschillende mogelijkheden naar huis. Die informatie tijdens het consult is zó belangrijk en bepalend voor de rest van je leven.”

Kom vrijblijvend langs

Bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen ben je van harte welkom voor een persoonlijk consult. Het eerste consult met de arts is altijd vrijblijvend en geeft jou de inzichten die je nodig hebt om een weloverwogen besluit te kunnen nemen. Dagelijks zien onze artsen vrouwen die overwegen hun borstimplantaten te laten vervangen of verwijderen. Zien we jou ook binnenkort?

borstcorrectie

Hoe ging de operatie en hoe voelde het om opeens geen borstimplantaten meer te hebben?
“Op 10 december heb ik mijn prothesen laten verwijderen. Na de operatie lag ik meteen klaarwakker in bed te kijken toen dokter van Selms langskwam met twee emmertjes. Emmertje rechts, emmertje links. Daar lagen mijn verwijderde prothesen in: helemaal stuk! Daar schrok ik van. Gelukkig heeft dokter van Selms alles uit mijn lichaam kunnen verwijderen en de borstholte uitgespoeld met antibiotica. Ik ben opgelucht, het ziet er mooi uit en ik vind het resultaat fantastisch geworden! Ik vlieg weer over de weg als ik ga hardlopen en heb soms gebreide kipfilets van Stichting Breiboezem in mijn beha voor extra vulling. Mijn kleine cup mag er zijn! Ik vind Esthetisch Centrum Jan van Goyen een fantastische kliniek. De sfeer, het eten, de nazorg en de manier waarop je wordt aangesproken zijn uitmuntend.”

Heb je tips voor vrouwen met een cosmetische wens?
“Wat ik nou heel belangrijk vind is dat je als vrouw weet wat je krijgt en er alles over leest. De website van de NVPC (Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie) biedt uitgebreide informatie, daar kun je zien of alles in orde is met de plastisch chirurg en of de kliniek kwalitatief hoogstaand is. Goedkoop is vaak duurkoop! Als er complicaties ontstaan met implantaten heb je een probleem. Zeker als je je in het buitenland laat opereren. Persoonlijk zou ik niet nog een keer voor siliconen prothesen kiezen. Weet wat je opties zijn! Staar je niet blind op één advies en denk aan de toekomst. Een levenslange garantie bestaat niet, je lichaam verandert en je kunt nooit in de toekomst kijken. Tien jaar geleden was er bijvoorbeeld stukken minder bekend dan nu, de meningen waren anders. Wie zegt dat er over tien jaar geen veranderingen hebben plaatsgevonden? Neem dit mee in je besluit. ”

Hoe vind je alle berichten in de media?
“Heel veel verschillende media bellen mij en stellen honderduit vragen. Maar het uiteindelijke verhaal, dat wordt toch een beetje verdraaid. Ik vertel graag hoe het echt zit! Eerlijk, vanuit mijn persoonlijke ervaring. Niet elke journalist weet dat goed te vertalen. Ze maken er liever een sappig verhaal van: ik heb bijvoorbeeld nooit gezegd dat ik een klokkenluider op het gebied van siliconen ben geworden. Al blijf ik achter mijn standpunt: voor mij geen siliconen meer!”

Prothesewissel of implantaten verwijderen

”Ik vind Esthetisch Centrum Jan van Goyen een fantastische kliniek. De sfeer, het eten, de nazorg en de manier waarop je wordt aangesproken zijn uitmuntend.”

– Marijke Helwegen

Overweeg jij ook je borstimplantaten te laten verwijderen?

Vrouwen laten hun borstimplantaten om uiteenlopende redenen verwijderen. Bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen is dit één van de meestvoorkomende ingrepen. Overweeg je ook je implantaten te laten vervangen of verwijderen? Ons team van ervaren plastisch chirurgen helpt je graag verder. Door onze expertise kunnen we zorg op maat leveren en zo het beste behandeltraject voor jou uitstippelen.

Boek nu hier online een afspraak voor een vrijblijvend consult bij een van onze specialisten! Liever telefonisch een afspraak maken? Bel ons dan op 020 – 3055 847. We helpen je graag verder.

Bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen ben je in goede handen.

  • Korte wachttijden
  • Vrijblijvend consult met uitgebreid advies
  • Persoonlijk behandelplan op basis van jouw wensen
  • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.0 op Kliniekervaringen.nl
  • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij NVPC en NVEPC
  • Zowel mannelijke als vrouwelijke BIG geregistreerde plastisch chirurgen

Meer nieuws

Diamanten kwaliteitsstatus voor de zorg van Jan van Goyen

De zorg van Medisch en Esthetisch Centrum Jan van Goyen heeft het kwaliteitscertificaat DIAMANT van Qualicor Europe behaald. Dat betekent …

Lees meer

Ontmoet onze nieuwe cosmetisch arts: Eda

Vanaf september is cosmetisch arts drs. Eda van den Boogaard – Okatan werkzaam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen. Eda …

Lees meer
spataderen

Spataderen: vraag & antwoord

Meer dan 25% van de bevolking heeft last van spataderen. Spataderen zijn kronkelende bloedvaten die vaak door de huid heen …

Lees meer

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam