020 3055 800

Liposuctie -de operatie-

Voorbereiding

Liposuctie vindt in de meeste gevallen in dagbehandeling plaats. U mag na de behandeling niet zonder begeleiding naar huis, dus zorg ervoor dat iemand u ophaalt.

De operatie
De operatie kan worden uitgevoerd onder lokale, regionale of algehele narcose. De plastisch chirurg maakt een klein sneetje op een onopvallende plaats, bijvoorbeeld in een bestaande huidplooi. Er wordt eerst een vloeistof geïnjecteerd zodat de vetcellen makkelijker loskomen, daarna wordt er met een dunne zuigcanule het vet verwijderd.

Hierna wordt het behandelde gebied verbonden met elastische windsels, pleisters of ingepakt in een speciale liposuctiebroek. Dit is nodig om de huid goed op de onderlaag te laten verkleven. Deze drukkende onderkleding moet u gedurende vier tot zes weken dag en nacht dragen. Als u de broek wilt wassen, adviseren wij u voor de operatie een correctiebroek te kopen bij een lingeriewinkel in uw eigen kledingmaat.

Na de liposuctie
Na de operatie is het behandelde gebied licht gezwollen, verkleurd en gevoelig door bloeduitstorting en oedeemvorming. De eerste 24 uur na de ingreep kunt u veel vocht verliezen door de insteekgaatjes van de liposuctiebuisjes, zodat het handig is dat u in ieder geval kleding meeneemt die gemakkelijk zit en eventueel vuil mag worden. Rond de enkels kan vochtophoping ontstaan, maar dit trekt na ongeveer twee tot zes weken vanzelf weg. De pijn is over het algemeen goed te bestrijden met Paracetamol.

Resultaat
De operatie biedt plaatselijk verbetering; geen perfectie of algemene vermagering. Soms is het nodig de ingreep te herhalen, omdat na de eerste keer nog storende contouren zijn achtergebleven. De resultaten zijn wisselend en afhankelijk van de plaats en de omvang van de afwijkingen. Het wegzuigen van vet is een ‘blinde’ en vrij moeilijk te doseren methode. De plastisch chirurg heeft niet precies in de hand hoeveel vet ter plaatse wordt weggezogen. Daarom kan het huidoppervlak wat onregelmatig blijven na de operatie. Bij uitzondering kunnen er kuiltjes en bultjes zichtbaar zijn.

Complicaties
Zoals bij iedere operatie bestaat er een zeer kleine kans op infectie. Mocht er toch een infectie ontstaan, neem dan direct contact met ons op. Ook kan er tijdelijk een opeenhoping van weefselvocht blijven in het behandelde gebied. De eerste maanden kan de huid een onregelmatig aspect vertonen. Het definitieve resultaat is pas zes tot negen maanden na de ingreep te zien.

Kosten
Deze ingreep wordt niet vergoed door de ziektekostenverzekeraars. Neem contact op met de consulent voor een prijsopgave of kijk direct op onze prijslijst.