Home | Last van een onderkin of slappe hals?

Last van een onderkin of slappe hals?

onderkin
Bedek jij je hals liever dan dat je hem laat zien? Veel mannen of vrouwen die last hebben van een onderkin of een verslapte hals zullen dit herkennen. Een teveel aan vet onder de kin, verslapte huid of een zogenaamde ‘kalkoennek’ zijn gelukkig goed te verhelpen met een op maat gemaakte behandeling. 

De hals is een gebied waar de gevolgen van veroudering goed te zien zijn. Vooral een verslapte kaaklijn, een kalkoennek of een onderkin zorgen voor onzekere gevoelens.

Wat is de oorzaak van een onderkin of slappe hals?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: er is niet één oorzaak. Of je wel of niet een onderkin of slappe hals krijgt, heeft in eerste instantie te maken met jouw anatomie en de kwaliteit van jouw huid. De een heeft meer aanleg voor een onderkin of slappe hals dan een ander.

Iedereen heeft normaal gesproken een kleine hoeveelheid vet in het gebied onder de kin zitten. Extra vet zorgt voor een duidelijkere onderkin. Wanneer de huid slapper wordt, verzakt het vet en gaat de hals hangen door de zwaartekracht. De hoeveelheid vet onder je kin heeft niks te maken met je gewicht. Het is niet zo dat alleen mensen met overgewicht vet onder de kin hebben. Waar het vet in je lichaam zich ophoopt, verschilt van persoon tot persoon. Met diëten voorkom je een onderkin of slappe hals dan ook niet. Fors gewichtsverlies kan een slappe hals juist verergeren omdat het volume (vet) onder de huid afneemt en de huid niet helemaal terug rekt. Je hals krijgt hierdoor een ruimer jasje. Iedereen die ouder wordt, verliest niet alleen elasticiteit in de huid door afname van elastine en collageen, ook spier- en botmassa verminderen. Terwijl het volume onder de huid afneemt, wordt de huid ruimer. Een slappe hals is dan ook veel veel voorkomend verschijnsel.

Behandeling tegen een onderkin of slappe hals

Er zijn verschillende mogelijkheden om van een onderkin of slappe hals af te komen. Soms is een combinatie van verschillende behandelingen nodig om een optimaal resultaat te bereiken.

Liposuctie van de hals
Wanneer er sprake is van plaatselijke vetophopingen onder de hals, dan is een liposuctie van de hals een goede oplossing. Alvorens de operatie is het belangrijk om op je streefgewicht te zijn. Wanneer je na de operatie veel gewicht verliest of juist aankomt, heeft dit een nadelig effect op het resultaat. Tijdens een persoonlijk consult kijkt de plastisch chirurg niet alleen naar het vet maar ook naar de kwaliteit van de huid. Het is belangrijk dat de huid elastisch genoeg is om zich na de liposuctie weer goed aan te passen. Als dit niet het geval is, wordt deze ingreep gecombineerd met een hals- kaaklift, een correctie van de halsspier of een facelift.

Een halslift
Een halslift kan een oplossing bieden voor de zogenaamde ‘kalkoenhals’. Door middel van een sneetje in de hals wordt de overtollige huid verwijderd of richting het oor aangespannen. Hierdoor krijg je weer een strakkere hals. Het kan zijn dat de halslift niet voldoende is om een gewenst resultaat te bereiken. Wanneer het probleem niet alleen wordt veroorzaakt door verslapte huid, maar ook door verslapte halsspieren, is een hals-facelift een betere behandeling.

Correctie van de halsspier
Een correctie van de halsspier noemt men ook wel een platysma plastiek. Dit is een ingreep om de spieren in de hals weer te verstrakken doormiddel van een klein sneetje in de hals.

De beste specialisten
Ons team bestaat uit ervaren plastisch chirurgen, dermatologen, cosmetisch artsen, huidtherapeuten en flebologen die intensief samenwerken. Hierdoor kunnen we zorg op maat leveren en zodoende het beste behandeltraject voor jou uitstippelen. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend consult bij een van onze specialisten!

Meer nieuws

Coronamaatregelen Esthetisch Centrum Amsterdam

Update 14-12
Wij krijgen veel telefoontjes van patiënten omtrent hun afspraak bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen. Vooralsnog geldt dat alle afspraken doorgaan en wij onze zorg kunnen continueren. Uiteraard volgen wij hierin alle maatregelen en staat de veiligheid van onze patiënten en medewerkers voorop. Wij hebben daarom ter plaatse diverse maatregelen genomen om de zorg zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Wij willen u vragen om onderstaande maatregelen in acht te nemen.

Wij verzoeken u om uw afspraak te verzetten indien u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt:

 1. Heeft u de afgelopen 48 uur koorts gehad zonder duidelijke oorzaak?
 2. Heeft u de afgelopen 48 uur klachten zoals kortademigheid, hoesten, keelpijn, neusverkouden, diarree en/of algehele malaise gehad?
 3. Heeft u een huisgenoot (partner, ouder, kind, vriend/vriendin) die op dit moment in thuisisolatie zit met bewezen corona of verdenking op corona?

Let op: als u een van bovenstaande klachten heeft kan de afspraak niet doorgaan. Wij verzoeken u vriendelijk om het pand niet te betreden. U dient zelf contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak.

Welke maatregelen zijn er genomen?

 1. Waar mogelijk worden afspraken nog zoveel mogelijk telefonisch/digitaal gehouden.
 2. Wanneer u koorts of klachten heeft zoals hoesten, kortademigheid of een verkoudheid, mag u het pand niet betreden.
 3. We proberen afspraken zo te plannen dat de 1,5 m afstand geborgd kan worden. We vragen u hier zelf ook op te letten.
 4. Het uitgangspunt is dat mensen alleen naar hun afspraak komen. Uw begeleider kan buiten de kliniek wachten. Indien u echt begeleiding binnen het pand nodig heeft, bent u verplicht om dit vooraf aan uw afspraak te melden.
 5. Om het aantal patiënten dat in onze panden aanwezig is te kunnen beheersen, vragen wij u om kort van tevoren te komen, maar wel op tijd. Indien u te laat komt kan de afspraak helaas niet doorgaan.
 6. Het dragen van een neus- en mondkapje is verplicht voor alle bezoekers in onze panden. Mensen die dit niet doen, worden hierop aangesproken door onze medewerkers en krijgen alsnog een mondkapje aangeboden. Indien ze dit weigeren mogen medewerkers toegang tot het gebouw ontzeggen.
 7. Er geldt een “geen hand schudden beleid” in de kliniek
 8. U dient uw handen voor én na een bezoek aan Jan van Goyen te desinfecteren. Hiervoor staan bij alle in- en uitgangen desinfectiemateriaal.

Vragen?
Neem dan contact op met onze medewerkers via 020 3055 800.

For English click here.