Bel: 020 – 3055 847

Menu

Nieuws:

Last van een onderkin of slappe hals?

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Bedek jij je hals liever dan dat je hem laat zien? Veel mannen of vrouwen die last hebben van een onderkin of een verslapte hals zullen dit herkennen. Een teveel aan vet onder de kin, verslapte huid of een zogenaamde ‘kalkoennek’ zijn gelukkig goed te verhelpen met een op maat gemaakte behandeling bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen. 

De hals is een gebied waar de gevolgen van veroudering goed te zien zijn. Vooral een verslapte kaaklijn, een kalkoennek of een onderkin zorgen voor onzekere gevoelens.

Wat is de oorzaak van een onderkin of slappe hals?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: er is niet één oorzaak. Of je wel of niet een onderkin of slappe hals krijgt, heeft in eerste instantie te maken met jouw anatomie en de kwaliteit van jouw huid. De een heeft meer aanleg voor een onderkin of slappe hals dan een ander.

Iedereen heeft normaal gesproken een kleine hoeveelheid vet in het gebied onder de kin zitten. Extra vet zorgt voor een duidelijkere onderkin. Wanneer de huid slapper wordt, verzakt het vet en gaat de hals hangen door de zwaartekracht. De hoeveelheid vet onder je kin heeft niks te maken met je gewicht. Het is niet zo dat alleen mensen met overgewicht vet onder de kin hebben. Waar het vet in je lichaam zich ophoopt, verschilt van persoon tot persoon. Met diëten voorkom je een onderkin of slappe hals dan ook niet. Fors gewichtsverlies kan een slappe hals juist verergeren omdat het volume (vet) onder de huid afneemt en de huid niet helemaal terug rekt. Je hals krijgt hierdoor een ruimer jasje. Iedereen die ouder wordt, verliest niet alleen elasticiteit in de huid door afname van elastine en collageen, ook spier- en botmassa verminderen. Terwijl het volume onder de huid afneemt, wordt de huid ruimer. Een slappe hals is dan ook veel veel voorkomend verschijnsel.

Behandeling van een onderkin of slappe hals

Er zijn verschillende mogelijkheden om van een onderkin of slappe hals af te komen. Soms is een combinatie van verschillende behandelingen nodig om een optimaal resultaat te bereiken.

Liposuctie van de hals

Wanneer er sprake is van plaatselijke vetophopingen onder de hals, dan is een liposuctie van de hals een goede oplossing. Alvorens de operatie is het belangrijk om op je streefgewicht te zijn. Wanneer je na de operatie veel gewicht verliest of juist aankomt, heeft dit een nadelig effect op het resultaat. Tijdens een persoonlijk consult kijkt de plastisch chirurg niet alleen naar het vet maar ook naar de kwaliteit van de huid. Het is belangrijk dat de huid elastisch genoeg is om zich na de liposuctie weer goed aan te passen. Als dit niet het geval is, wordt deze ingreep gecombineerd met een hals- kaaklift, een correctie van de halsspier of een facelift.

Over liposuctie

Liposuctie kan een effectieve behandeling zijn wanneer je last hebt van een onderkin. Onze plastisch chirurgen kunnen je tijdens een vrijblijvend consult vertellen of liposuctie in jouw situatie de oplossing biedt.

Liposuctie voor onderkin

Correctie van de halsspier

Een correctie van de halsspier noemt men ook wel een platysma plastiek. Dit is een ingreep om de spieren in de hals weer te verstrakken doormiddel van een klein sneetje in de hals.

Een halslift

Een halslift kan een oplossing bieden voor de zogenaamde ‘kalkoenhals’. Door middel van een sneetje in de hals wordt de overtollige huid verwijderd of richting het oor aangespannen. Hierdoor krijg je weer een strakkere hals. Het kan zijn dat de halslift niet voldoende is om een gewenst resultaat te bereiken. Wanneer het probleem niet alleen wordt veroorzaakt door verslapte huid, maar ook door verslapte halsspieren, is een hals-facelift een betere behandeling.

Over de hals-facelift

Heb je last van zowel verslapte huid als verslapte halsspieren? Dan biedt een hals-facelift mogelijk de uitkomst om je hals te verstrakken. Onze plastisch chirurgen kunnen op basis van jouw persoonlijke situatie bepalen of een hals-facelift geschikt is. Boek een consult of lees eerst meer over de facelift.

halscorrectie

Wij kunnen je helpen met je onderkin of slappe hals

Ons team bestaat uit ervaren plastisch chirurgen, dermatologen, cosmetisch artsen, huidtherapeuten en flebologen die intensief samenwerken. Hierdoor kunnen we zorg op maat bieden en het beste behandeltraject voor jou uitstippelen. Boek nu hier online een afspraak voor een vrijblijvend consult bij een van onze artsen! Liever telefonisch een afspraak maken? Bel ons dan op 020 – 3055 847. We helpen je graag verder.

Bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen ben je in goede handen.

  • Korte wachttijden
  • Vrijblijvend consult met uitgebreid advies
  • Persoonlijk behandelplan op basis van jouw wensen
  • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.0 op Kliniekervaringen.nl
  • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij NVPC en NVEPC
  • Zowel mannelijke als vrouwelijke BIG geregistreerde plastisch chirurgen

Meer nieuws

Diamanten kwaliteitsstatus voor de zorg van Jan van Goyen

De zorg van Medisch en Esthetisch Centrum Jan van Goyen heeft het kwaliteitscertificaat DIAMANT van Qualicor Europe behaald. Dat betekent …

Lees meer

Ontmoet onze nieuwe cosmetisch arts: Eda

Vanaf september is cosmetisch arts drs. Eda van den Boogaard – Okatan werkzaam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen. Eda …

Lees meer
spataderen

Spataderen: vraag & antwoord

Meer dan 25% van de bevolking heeft last van spataderen. Spataderen zijn kronkelende bloedvaten die vaak door de huid heen …

Lees meer

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam