020 3055 800

Kincorrectie -de operatie-

Eerste consult
Een van onze plastisch chirurgen bespreekt met u uw wensen. Het is van belang om samen met u te bepalen of aan uw wensen voor een kincorrectie kan worden voldaan. In overleg wordt de maat van het implantaat bepaald. Soms zal een neuscorrectie een beter resultaat geven, maar deze ingrepen kunnen ook heel goed gecombineerd worden. Ook kan de behandeling worden gecombineerd met een halsliposculpture.

De operatie
Bij een kinvergroting wordt een snede gemaakt onder de kin. Via deze insnijding wordt het implantaat ingebracht, waarna het wordt gehecht. De plastisch chirurg gebruikt een speciale hechttechiek die ontwikkeld is voor minimale littekenvorming. Deze operatie vindt plaats onder volledige narcose.

Het implantaat kan ook via de binnenzijde van de mond ingebracht worden. Er wordt dan een incisie gemaakt ter hoogte van de kaak tussen de ondertanden en de onderlip. Deze methode laat geen littekens na maar heeft als nadeel dat de kans op een infectie iets groter is. Na het aanbrengen van de hechtingen wordt uw kin bedekt met een pleisterverband.

Na de kincorrectie
Het geopereerde gebied is verbonden met een pleisterverband dat een week moet blijven zitten. Houd er rekening mee dat u in deze periode minder toonbaar bent. Het behandelde gebied is gezwollen en blauw. Bloeduitstortingen verdwijnen vrij snel maar de zwelling heeft een aantal weken nodig om weg te trekken. Uw kin zal dus enige tijd dikker zijn dan verwacht.

Tijdens de eerste controleafspraak worden het pleisterverband en eventuele hechtingen verwijderd. Als het implantaat via de binnenzijde van de mond is aangebracht, moet u er rekening mee houden dat de eerste twee weken eten en tandenpoetsen moeilijker gaat. Extra aandacht voor de hygiëne van het wondgebied is dan ook heel belangrijk. Vaak kunt u na een week weer aan het werk.

Resultaat
Door een kincorrectie verandert uw profiel blijvend. Bespreek daarom goed met uw plastisch chirurg uw verwachtingen van het resultaat. Het uiteindelijke resultaat van een kincorrectie is na een maand te beoordelen.

Het materiaal waarvan de kinprothese is gemaakt heet silicone blok. Dit materiaal geeft geen afstotingsverschijnselen, maar er kan wel kapselvorming optreden. Tijdens de eindcontrole worden foto’s gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd.

Complicaties
Net als bij de meeste chirurgische ingrepen bestaat het risico van een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. Soms is er sprake van een gestoorde wondgenezing of een nabloeding. Dit hoeft geen negatieve gevolgen te hebben voor het resultaat. Zoals bij iedere operatie bestaat er een zeer kleine kans op infectie. Mocht er toch een infectie ontstaan, neem dan direct contact met ons op.

Specifieke complicaties die na een kincorrectie kunnen optreden zijn het verschuiven van het implantaat en kapselvorming. In beide gevallen is een nieuwe ingreep nodig om deze problemen te verhelpen. Wanneer het implantaat via de binnenzijde van de mond is geplaatst, kan een infectie optreden als gevolg van tandenpoetsen of eten.

Kosten
Deze ingreep wordt niet vergoed door de ziektekostenverzekeraars. Vraag de consulent om een prijsopgave of kijk direct naar onze prijslijst.