020 3055 800

Veel gestelde vragen over Botox / Dysport

Is het gevaarlijk?
Nee. De Botox®/Dysport® werkt alleen op de behandelde spier en heeft geen effect op de rest van het lichaam. In zeldzame gevallen kan een aangrenzende spier krachtvermindering ondervinden. Bijwerkingen afgezien van neveneffecten van de prik komen niet voor. Nadat het middel is uitgewerkt herstelt de behandelde spier 100%.

Is de behandeling pijnlijk en hoe zie ik er na behandeling uit?
Botox wordt met een heel klein naaldje geïnjecteerd in de spier. De meeste mensen ervaren dit niet als pijnlijk. Na behandeling kan de huid wat rood zijn als reactie op het prikken. Dit verdwijnt doorgaans binnen een uur. Heel soms ontstaat een klein blauw plekje, dit verdwijnt binnen 3 tot 5 dagen.

Hoelang duurt een behandeling?
De behandeling zelf duurt slechts zo’n 5 minuten.

Wanneer is het effect zichtbaar?
Enkele dagen na behandeling begint de Botox®/Dysport® te werken en neemt de spieractiviteit af. Na 2 weken is het effect op de spier maximaal, de rimpels zijn dan al veel minder diep, de huid wordt in de weken hierna steeds gladder.

Hoelang blijft het effect zichtbaar?
Gemiddeld 3 tot 6 maanden. Vaak is het zo dat na meerder behandelingen het effect langer aanhoudt. Om het gewenste resultaat te behouden hebben de meeste mensen om de 6 tot 9 maanden een behandeling nodig. Diepe rimpels kunnen in het begin vaker behandeld worden, om de 3 tot 4 maanden.

Wat moet ik doen na de behandeling?
De eerste 2 tot 4 uur na behandeling moeten de behandelde spieren veel worden aangespannen, dus u wordt aangeraden veel te fronsen, lachen of het voorhoofd op te trekken, afhankelijk van het behandelde gebied. Liggen of bukken dient 2 tot 4 uur na behandeling vermeden te worden. Make-up of crème mag een uur na de behandeling gebruikt worden. Intensieve druk of massage van het gebied moet de eerste dagen na behandeling vermeden worden.

Mag ik direct weer in de zon of onder de zonnebank?
Ja. Wel is het aan te bevelen om als er een blauwe plek is ontstaan deze goed te beschermen met een hoge factor. Dit i.v.m. kans op pigmentvlekjes.