Bel: 020 – 3055 847

Menu

PRP behandeling

Of bel ons voor een afspraak 020 3055 874

PRP behandeling

PRP behandeling

Bel ons voor een afspraak 020 3055 874

Het gebruik van lichaamseigen bloedplasma en -plaatjes om genezing te bevorderen is al jarenlang gebruikelijk in de tandheelkunde en orthopedie. Nu is deze innovatieve techniek ook beschikbaar voor cosmetische toepassingen.

Na bloedafname en scheiding van de bloedcomponenten door middel van centrifuge ontstaat ‘Platelet-Rich-Plasma’, kortweg PRP. Dit PRP bestaat uit bloedplasma met een geconcentreerde hoeveelheid bloedplaatjes waarbij van belang is dat deze bloedplaatjes een grote hoeveelheid groeifactoren bevatten. Groeifactoren spelen namelijk een belangrijke rol bij allerlei regenererende processen in het lichaam en werken in de huid verjongend, verstevigend en hydraterend.


De huidverbetering is al merkbaar na één behandeling

Het belangrijkste effect in de huid na de PRP behandeling is de aanmaak van nieuwe collageenvezels van het ‘type I’. Dit type collageen is verantwoordelijk voor het behoud van een natuurlijke elasticiteit van de huid. Gedurende het ouder worden wordt met name afname hiervan geassocieerd met het ontstaan van fijne lijntjes en diepere rimpels. Door behandeling met PRP ontstaat er een activatie en regeneratie van de huid waardoor deze gladder, steviger en beter gehydrateerd wordt.
Een groot voordeel van de behandeling met PRP is dat u wordt behandeld met uw lichaamseigen materiaal. Hierdoor is deze methode zeer veilig.

De behandeling

Er wordt er een kleine hoeveelheid bloed afgenomen wat vervolgens wordt gecentrifugeerd. Dit duurt ongeveer vijf minuten. Daarna wordt het verkregen PRP door de arts met een heel dun naaldje oppervlakkig in de huid geïnjecteerd. Eventueel wordt de huid voor de behandeling verdoofd met zalf.

Effect

Na de behandeling gaan de groeifactoren hun werk doen. Dit effect duurt een week of vier tot acht, waarna de tweede behandeling plaatsvindt. Wij raden drie behandelingen aan binnen een periode van 6 maanden. Daarna kunt u het effect constant houden door een behandeling per jaar uit te laten voeren.

De PRP-behandeling is geschikt voor verbetering van de huid van gelaat, hals, decolleté en handen.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvend consult? Neem dan contact met ons op via 020 – 3055 874 of injectables@jvg.nl.

Prijzen

PRP met hyaluronzuur
1X (0,5 ml)€ 650,-
1X (1,0 ml)€ 850,-

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam