Bel: 020 – 3055 847

Menu

Behandeling tegen overmatige transpiratie

Of bel ons voor een afspraak 020 3055 874

Botox tegen overmatig zweten

Behandeling tegen overmatige transpiratie

Bel ons voor een afspraak 020 3055 874

Veel mensen hebben last van overmatige transpiratie. Dit kan vooral merkbaar zijn onder de oksels. Overmatige transpiratie, de medische term is hyperhidrose, kan een grote invloed hebben op iemands sociale leven.

  • Behandelplan op basis van uw klachten
  • Onze specialisten zijn aangesloten bij NVCG

Botox tegen zweten (overmatige transpiratie)

Meestal is de oorzaak van overmatige transpiratie (hyperhidrose) niet aan te wijzen. De oplossing van het probleem echter is even simpel als effectief; Botuline Toxine (Botox®, Azzalure®). Inspuiting hiervan in de huid leidt ertoe dat de overmatige zweetproductie met ongeveer 95% afneemt. Dit heeft geen invloed op de zweetproductie op andere plekken op het lichaam. Ook blijft uitscheiding van afvalstoffen via transpiratie intact.

Tijdens de behandeling worden in het gebied om de centimeter kleine oppervlakkige injecties gegeven. In overleg met de arts kan besloten worden het te behandelen gebied vooraf te verdoven met crème (Emla®). Dit neemt grotendeels het gevoel van de prikken weg. Echter, de meeste patiënten ervaren de injecties niet als pijnlijk en ondergaan de behandeling zonder verdoving.

Effect van botox in de oksel

Na ongeveer 2 dagen is het effect van Botox®/Azzalure® al enigszins merkbaar. Na twee weken is de zweetproductie maximaal gereduceerd. Dit is het moment om te beoordelen of de behandeling volledig is aangeslagen of zonodig een correctie te laten uitvoeren door de arts, indien er een stukje van het behandelde gebied onvoldoende reageert op de injecties.

De werkingsduur van de behandeling verschilt van persoon tot persoon, gemiddeld 6 tot 12 maanden. De behandeling kan daarna probleemloos worden herhaald.

Alternatieven van botox in de oksel

Een alternatief tegen overmatig zweten is de miraDry behandeling die wij ook bij Esthetisch Centrum Jan Van Goyen aanbieden. Deze behandeling is kostbaarder maar hoeft niet herhaald te worden.

Prijs en vergoeding botox tegen zweten

Hier vindt u de prijs van de behandeling tegen overmatig zweten. Het eerste consult is gratis en vrijblijvend.

Overmatig zweten€ 600,-

Deze behandeling wordt mogelijk ook vergoed. Wanneer u hiervoor in aanmerking wilt komen krijgt u eerst een consult bij het Medisch Centrum Jan van Goyen, bij een van onze dermatologen.

Artsen

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling. We begeleiden u van de voorbereiding en de behandeling tot de nazorg. Onze behandelend artsen zijn:

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam