Bel: 020 – 3055 847

Menu

Behandeling tegen overmatige transpiratie

Of bel ons voor een afspraak 020 3055 874

Botox tegen overmatig zweten

Behandeling tegen overmatige transpiratie

Bel ons voor een afspraak 020 3055 874

Heeft u last van overmatig zweten? U bent niet alleen. Veel mensen hebben hier last van en u bent bij ons aan het juiste adres voor een oplossing. Overmatige transpiratie kan vooral merkbaar zijn onder de oksels. Overmatige transpiratie, de medische term is hyperhidrose, kan een grote invloed hebben op iemands sociale leven. Gelukkig biedt botulinetoxine de oplossing!

Behandeling bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen

Onze specialisten helpen u graag om het overmatig zweten tegen te gaan. Tijdens een vrijblijvend consult neemt de specialist uw klachten en wensen met u door. Op basis hiervan wordt een behandelplan voor u gemaakt.

  • Persoonlijk behandelplan op basis van uw klachten en wensen
  • Onze cosmetisch artsen zijn aangesloten bij NVCG
  • Zowel mannelijke als vrouwelijke BIG geregistreerde plastisch chirurgen
  • Gemiddeld beoordelen onze patiënten ons met een 9.00 op Kliniekervaringen.nl

Botulinetoxine tegen zweten (overmatige transpiratie)

Meestal is de oorzaak van overmatige transpiratie (hyperhidrose) niet aan te wijzen. De oplossing van het probleem echter is even simpel als effectief; Botulinetoxine. Inspuiting hiervan in de huid leidt ertoe dat de overmatige zweetproductie met ongeveer 95% afneemt. Dit heeft geen invloed op de zweetproductie op andere plekken op het lichaam. Ook blijft uitscheiding van afvalstoffen via transpiratie intact.

Tijdens de behandeling worden in het gebied om de centimeter kleine oppervlakkige injecties gegeven. In overleg met de arts kan besloten worden het te behandelen gebied vooraf te verdoven met crème (Emla®). Dit neemt grotendeels het gevoel van de prikken weg. Echter, de meeste patiënten ervaren de injecties niet als pijnlijk en ondergaan de behandeling zonder verdoving.

Effect van botulinetoxine in de oksel

Na ongeveer 2 dagen is het effect van botulinetoxine al enigszins merkbaar. Na twee weken is de zweetproductie maximaal gereduceerd. Dit is het moment om te beoordelen of de behandeling volledig is aangeslagen of zonodig een correctie te laten uitvoeren door de arts, indien er een stukje van het behandelde gebied onvoldoende reageert op de injecties.

De werkingsduur van de behandeling verschilt van persoon tot persoon, gemiddeld 6 tot 12 maanden. De behandeling kan daarna probleemloos worden herhaald.

Alternatieven van botulinetoxine in de oksel

Een alternatief tegen overmatig zweten is de MiraDry behandeling die wij ook bij Esthetisch Centrum Jan Van Goyen aanbieden. Deze behandeling is kostbaarder maar hoeft niet herhaald te worden.

Prijs en vergoeding van behandeling tegen zweten

Hier vindt u de prijs van de behandeling tegen overmatig zweten. Het eerste consult is gratis en vrijblijvend.

Overmatig zweten€ 600,-

Deze behandeling wordt mogelijk ook vergoed. Wanneer u hiervoor in aanmerking wilt komen krijgt u eerst een consult bij het Medisch Centrum Jan van Goyen, bij een van onze dermatologen.

Artsen

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling. We begeleiden u van de voorbereiding en de behandeling tot de nazorg. Onze behandelend artsen zijn:

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam