Bel: 020 – 3055 847

Menu

Behandeling tegen rimpels

Of bel ons voor een afspraak 020 3055 874

Botox tegen rimpels

Behandeling tegen rimpels

Bel ons voor een afspraak 020 3055 874

Stoort u zich aan de rimpels in uw gezicht? Dan biedt botulinetoxine mogelijk uitkomst. Onze cosmetisch arts helpt u graag verder.

  • Behandelplan op basis van uw wensen
  • Onze cosmetisch artsen zijn aangesloten bij NVCG
  • Gemiddeld beoordelen onze klanten ons met een 9.00 op Kliniekervaringen.nl

Botulinetoxine tegen rimpels

Botulinetoxine wordt al meer dan 40 jaar gebruikt in de cosmetische wereld als behandeling tegen rimpels. Door botulinetoxine te injecteren in een spier kan deze tijdelijk geen plooi meer trekken in de huid. De rimpel krijgt op die manier tijd om te herstellen of er wordt voorkomen dat er een rimpel kan ontstaan. Een paar voorbeelden hiervan zijn fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes. Ook kan botulinetoxine overmatige spanning in spieren tot rust brengen zodat de mimiek beter in balans komt zoals bij een gummy smile (tandvleeslach). Dit resulteert in minder rimpels en een zachtere uitstraling. Daarnaast is botulinetoxine ook effectief bij overmatige transpiratie, spanningshoofd- en nekpijn, migraine, tandenknarsen en kaakklemmen.

Botulinetoxine als behandeling tegen rimpels bij EC Jan van Goyen

  • Wordt als vrijwel pijnloos ervaren
  • Weinig last van bijwerkingen
  • Botulinetoxine werkt zo’n 3 tot 4 maanden
  • Voor botulinetoxine is over het algemeen geen verdoving nodig
  • Het resultaat is meestal vanaf 1 week na de behandeling zichtbaar, na 2 weken werkt het optimaal.

De werking en het resultaat van botulinetoxine

De behandelend artsen bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen zijn allen aangesloten bij NVCG en zeer ervaren op het gebied van botulinetoxine. In het filmpje wordt uitgelegd wat de werking en het resultaat van een botulinetoxine behandeling is.

Voor vragen over botulinetoxine voor behandeling tegen rimpels of om een vrijblijvend intakegesprek in te plannen, neemt u contact met ons op via 020 – 3055 874 of stuurt u een e-mail naar injectables@jvg.nl.

Verschillende soorten behandelingen met botulinetoxine

Mimische rimpels verminderen

Wanneer we spreken over mimische rimpels, dan hebben we het over rimpels die ontstaan door spierspanning zoals fronsrimpels, voorhoofdsrimpels, lachrimpels, bunny Lines of kraaienpootjes. Deze specifieke rimpels kunnen verholpen worden door een eenvoudige en korte behandeling. Doormiddel van injecties met botulinetoxine ontspannen de spieren waardoor rimpels verzachten of zelfs verdwijnen. Onze cosmetisch artsen zijn gespecialiseerd op het gebied van behandeling tegen rimpels en en weten precies wat er nodig is om aan uw persoonlijke wens te voldoen zonder de mimiek in het gezicht te verliezen. Het optimale resultaat is na 2 weken zichtbaar.

Botulinetoxine behandeling tegen migraine

Botulinetoxine is niet alleen effectief voor de behandeling tegen rimpels, maar inmiddels ook een middel waarvan al sinds 15 jaar een positief effect is aangetoond bij allerlei aandoeningen waar sprake is van een verhoogde spierspanning. Het werkingsmechanisme is nog steeds onderwerp van verschillende onderzoeken, maar ervaring leert dat ongeveer 70% van de migraine-(en andere hoofdpijn-) patiënten baat hebben bij het gebruik van botulinetoxine. Bij deze patiënten ontstaat er een duidelijke verlichting van de klachten.

Botulinetoxine fronsrimpel

Vaak wordt gestart met behandeling van de frons spieren, dit geeft regelmatig al voldoende verbetering van de klachten. Indien dit niet het geval is, kunnen op geleide van de hoofdpijn ook de spieren van het voorhoofd, de slapen, achterzijde van het hoofd en de spieren in de hals, nek en/of schouders behandeld worden. De behandeling van hoofdpijn/migraine luistert vaak heel nauw en kan enorm verschillen per persoon, daarom nemen onze artsen ruim de tijd om samen met u tot de best passende behandeling te komen. Lees meer over de behandeling tegen migraine.

Botulinetoxine behandeling tegen overmatige transpiratie

Sommige mensen hebben last van overmatig transpireren. De medische term hiervoor is hyperhidrosis en de oorzaak hiervan is veelal onbekend. We zien hyperhidrosis het meeste onder de oksels en bij de handpalmen en dit kan een grote invloed hebben op iemands sociale leven. Gelukkig is de oplossing van het probleem even simpel als effectief. Door botulinetoxine in de huid te injecteren neemt de zweetproductie met ongeveer 95% af op die plek. Ook de eventuele onaangename geur verdwijnt daardoor!

Een behandeling tegen overmatige transpiratie heeft een minimale invloed op de zweetproductie op andere plekken op het lichaam en de uitscheiding van afvalstoffen via transpiratie blijft ook intact. De meeste mensen merken er niks van het nadeel hiervan weegt absoluut niet op tegen het voordeel bij de oksels. 

Botulinetoxine behandeling tegen tandenknarsen en kaakklemmen

Tandenknarsen en kaakklemmen kan een reeks van klachten geven. Vanzelfsprekend veroorzaakt dit verhoogde slijtage van het gebit (met name het glazuur), maar ook pijnklachten ter plaatse van het kaakgewricht, hoofdpijn als gevolg de overmatige spanning van de kauwspieren, slecht slapen of zelfs het hebben van nachtmerries komen veel voor. Door het slechte slapen ervaart men meer stress waardoor het tandenknarsen of kaakklemmen nog erger wordt. Om die neerwaartse spiraal te doorbreken zijn botulinetoxine behandelingen van de kauwspieren in veel gevallen zeer succesvol. 

De behandelend arts zal uw kaakspieren onderzoeken en de juiste dosering en injectieplaatsen bepalen. Het effect van de behandeling duurt ongeveer 3-4 maanden. De kosten van de behandeling hangen samen met de hoeveelheid botuline toxine die nodig blijkt te zijn. De standaarddosering is vergelijkbaar met wat in de cosmetiek ‘twee zones’ wordt genoemd. 


Prijzen van een behandeling tegen rimpels

De prijzen voor een behandeling tegen rimpels zijn opgebouwd in zones. Een zone is bijvoorbeeld geschikt om de fronsrimpels, de voorhoofdsrimpels of de kraaienpootjes mee te behandelen. De hoeveelheid botulinetoxine heeft naast het te behandelen gebied, ook te maken met de mate van uw spierkracht en anatomie. Samen met de cosmetisch arts wordt de dosering in kaart gebracht die u nodig heeft.

Het eerste consult is geheel gratis en vrijblijvend.

Botox - Azzalure - Bocouture Prijs
0,5 zone€ 125,-
1 zone bijv. frons of voorhoofd€ 180,-
1,5 zones€ 245,-
2 zones bijv. frons én voorhoofd€ 295,-
2,5 zones€ 345,-
3 zones bijv. frons, voorhoofd en kraaienpootjes€ 395,-
Overige
Migraine€ 395,-
Tandenknarsen€ 395,-
Transpireren handen€ 500,-
Transpireren handen en voeten€ 750,-
*Bij zones gaan we uit van gemiddelde eenheden. De arts zal met u overleggen als een hogere dosering nodig is.
*Alle injectable behandelingen vallen niet onder verzekerde zorg.
*Prijzen sinds 21-12-2023

Om een afspraak te maken voor een gratis intakegesprek of voor meer informatie neemt u contact met ons op via 020 – 3055 874.

Botox behandeling rimpels Esthetisch Centrum Jan van Goyen

Artsen

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling. We begeleiden u van de voorbereiding en de behandeling tot de nazorg. Onze behandelend artsen zijn:

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam