Home | Injectables | Behandeling tegen rimpels

Behandeling tegen rimpels

Botox® wordt al meer dan 40 jaar gebruikt in de cosmetische wereld om rimpels te verminderen en de huid te verstrakken. Door het injecteren van Botox® verslapt de spier, waardoor rimpels, plooien en bijvoorbeeld kraaienpootjes, fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en de gummysmile verdwijnen. Dit resulteert in minder rimpels en een zachtere en jongere uitstraling. Daarnaast is Botox® ook effectief bij overmatige transpiratie, spanningshoofd- en nekpijn, migraine, tandenknarsen en kaakklemmen.

Botox


De behandelend artsen bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen zijn zeer ervaren op het gebied van Botox. In het filmpje wordt uitgelegd wat de werking en het resultaat van een Botox behandeling is. 

 • Wordt als vrijwel pijnloos ervaren
 • Weinig last van bijwerkingen
 • Botox werkt zo’n 3 tot 4 maanden
 • Botox wordt meestal zonder verdoving toegepast, maar plaatselijke verdoving is mogelijk.

Afhankelijk van de behandeling is het resultaat vanaf een week na de behandeling zichtbaar. Een Botox behandeling duurt vaak niet langer dan 5 minuten.

Voor vragen over de Botox® behandeling of om een vrijblijvend intakegesprek in te plannen, neemt u contact met ons op via 020 – 3055 874 of stuurt u een e-mail naar injectables@jvg.nl.

Behandelend artsen

Bij het gratis en vrijblijvende intakegesprek wordt de Botox® behandeling doorgenomen met de behandelend arts. Onze artsen hebben jarenlange ervaring met het toepassen van injectables. Wanneer u bijvoorbeeld angstig bent voor naalden, dan bieden wij persoonlijke begeleiding en extra aandacht om u volledig op uw gemak te stellen en voor te bereiden op de behandeling.

Onze behandelend artsen zijn:

Verschillende soorten behandelingen met Botox®

Botox® behandeling tegen migraine

Botox is een middel waarvan al sinds 15 jaar een positief effect is aangetoond bij allerlei aandoeningen waar sprake is van een verhoogde spierspanning. Het werkingsmechanisme is nog steeds onderwerp van verschillende onderzoeken, maar ervaring leert dat ongeveer 70% van de migraine-(en andere hoofdpijn-) patiënten baat hebben bij het gebruik van Botox. Bij deze patiënten ontstaat er een duidelijke verlichting van de klachten.

Over het algemeen is een behandeling van de fronsspier voldoende om een duidelijke verbetering van de klachten te bewerkstelligen. Soms kan op geleide van pijn ook de achterzijde van het hoofd behandeld worden. In de praktijk komt het er op neer dat de patiënt een dagboek bijhoudt om te “scoren” wat het effect van de Botox op de hoofdpijnklachten in diens specifieke situatie inhoudt. Door middel van een aantal prikjes in een bepaald gebied worden de desbetreffende spieren minder sterk gemaakt. De injecties worden door de meeste patiënten niet als pijnlijk ervaren. Lees meer over de behandeling tegen migraine.

Botox® behandeling tegen overmatige transpiratie

Veel mensen hebben last van overmatig transpireren. Dit kan vooral merkbaar zijn onder de oksels. Overmatig transpireren, de medische term is hyperhidrose, kan een grote invloed hebben op iemands sociale leven.

Meestal is de oorzaak van hyperhidrose niet aan te wijzen. De oplossing van het probleem echter is even simpel als effectief; Botuline Toxine (Botox®, Azzalure®). Inspuiting hiervan in de huid leidt ertoe dat de overmatige zweetproductie met ongeveer 95% afneemt. Dit heeft geen invloed op de zweetproductie op andere plekken op het lichaam. Ook blijft uitscheiding van afvalstoffen via transpiratie intact. Lees meer.

Botox® behandeling tegen tandenknarsen

Tandenknarsen tijdens het slapen is een probleem wat een reeks van klachten kan geven. Vanzelfsprekend geeft het een verhoogde slijtage van de tanden (met name het glazuur), maar ook pijnklachten ter hoogte van het kaakgewricht en hoofdpijn als gevolg een overmatige spanning van de kauwspieren, komen veel voor.

Met behulp van botuline toxine (Botox®, Azzalure®) kan de spierspanning gedoseerd verlaagd worden, waarmee een vermindering van de klachten kan worden bereikt. De behandelend arts zal samen met u bepalen waar de injecties gegeven worden. Dit injectieschema wordt in uw status genoteerd en tijdens het controle-consult geëvalueerd. Eventueel kan op dat moment met behulp van extra injecties de behandeling worden gecorrigeerd, indien nodig. Het effect van de behandeling duurt ongeveer drie tot zes maanden. De kosten van de behandeling hangen samen met de hoeveelheid botuline toxine die nodig blijkt te zijn. De standaarddosis is vergelijkbaar met wat in de cosmetiek ‘één zone’ wordt genoemd. Lees meer.

Prijzen van een behandeling tegen rimpels

De prijzen voor Botox zijn opgebouwd uit zones. Een zone is bijvoorbeeld geschikt om de fronsrimpels , de voorhoofdsrimpels of de kraaienpootjes mee te behandelen. De hoeveelheid Botox heeft naast het te behandelen gebied te maken met de mate van verstrakking die u wenst en de anatomie van het gelaat. Samen met de cosmetisch arts wordt in kaart gebracht hoeveel Botox u nodig heeft.

In onderstaande tabellen vindt u de prijzen van de Botox® injectables behandelingen.

Het eerste consult is geheel gratis en vrijblijvend.

Botox Prijs
0,5 zone€ 100,-
Een zone€ 195,-
1,5 zone€ 275,-
Twee zones€ 350,-
Drie zones€ 450,-
Vier zones € 550,-
Oksels vanaf € 495,-

Om een afspraak te maken voor een gratis intakegesprek of voor meer informatie neemt u contact met ons op via 020 – 3055 874.

Botox

  Plan een vrijblijvende afspraak in

  Voor het maken van een vrijblijvend intakegesprek of voor meer informatie vult u het contactformulier aan de rechterzijde in. U kunt ook telefonisch een afspraak maken via ons telefoonnummer 020 – 3055 874.

  Wij voorzien u graag van alle informatie tijdens het gratis consult zodat u zich goed kunt voorbereiden op de behandeling.

  Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur. U bent bovendien elke maandag en donderdagavond welkom tijdens het avondspreekuur.

  Adresgegevens

  Esthetisch Centrum Jan van Goyen
  Concertgebouwplein 11
  1071 LL Amsterdam
  T: 020 – 3055 874
  E: injectables@jvg.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Coronamaatregelen Esthetisch Centrum Amsterdam

  Update 14-12
  Wij krijgen veel telefoontjes van patiënten omtrent hun afspraak bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen. Vooralsnog geldt dat alle afspraken doorgaan en wij onze zorg kunnen continueren. Uiteraard volgen wij hierin alle maatregelen en staat de veiligheid van onze patiënten en medewerkers voorop. Wij hebben daarom ter plaatse diverse maatregelen genomen om de zorg zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Wij willen u vragen om onderstaande maatregelen in acht te nemen.

  Wij verzoeken u om uw afspraak te verzetten indien u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt:

  1. Heeft u de afgelopen 48 uur koorts gehad zonder duidelijke oorzaak?
  2. Heeft u de afgelopen 48 uur klachten zoals kortademigheid, hoesten, keelpijn, neusverkouden, diarree en/of algehele malaise gehad?
  3. Heeft u een huisgenoot (partner, ouder, kind, vriend/vriendin) die op dit moment in thuisisolatie zit met bewezen corona of verdenking op corona?

  Let op: als u een van bovenstaande klachten heeft kan de afspraak niet doorgaan. Wij verzoeken u vriendelijk om het pand niet te betreden. U dient zelf contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak.

  Welke maatregelen zijn er genomen?

  1. Waar mogelijk worden afspraken nog zoveel mogelijk telefonisch/digitaal gehouden.
  2. Wanneer u koorts of klachten heeft zoals hoesten, kortademigheid of een verkoudheid, mag u het pand niet betreden.
  3. We proberen afspraken zo te plannen dat de 1,5 m afstand geborgd kan worden. We vragen u hier zelf ook op te letten.
  4. Het uitgangspunt is dat mensen alleen naar hun afspraak komen. Uw begeleider kan buiten de kliniek wachten. Indien u echt begeleiding binnen het pand nodig heeft, bent u verplicht om dit vooraf aan uw afspraak te melden.
  5. Om het aantal patiënten dat in onze panden aanwezig is te kunnen beheersen, vragen wij u om kort van tevoren te komen, maar wel op tijd. Indien u te laat komt kan de afspraak helaas niet doorgaan.
  6. Het dragen van een neus- en mondkapje is verplicht voor alle bezoekers in onze panden. Mensen die dit niet doen, worden hierop aangesproken door onze medewerkers en krijgen alsnog een mondkapje aangeboden. Indien ze dit weigeren mogen medewerkers toegang tot het gebouw ontzeggen.
  7. Er geldt een “geen hand schudden beleid” in de kliniek
  8. U dient uw handen voor én na een bezoek aan Jan van Goyen te desinfecteren. Hiervoor staan bij alle in- en uitgangen desinfectiemateriaal.

  Vragen?
  Neem dan contact op met onze medewerkers via 020 3055 800.

  For English click here.