Behandeling tegen migraine

Of bel ons voor een afspraak 020 3055 874

Injectables behandeling migraine

Behandeling tegen migraine

Bel ons voor een afspraak 020 3055 874

Veel mensen hebben last van spanningshoofdpijn of migraine. De oorzaak van de meeste vormen van hoofdpijn is onbekend, maar er zijn aanwijzingen dat er onder andere sprake is van een verhoogde spanning in bepaalde spieren. Heeft u ook last van spanningshoofdpijn of migraine? Dan biedt botulinetoxine mogelijk uitkomst. Onze cosmetisch artsen helpen u graag verder.

Botulinetoxine tegen hoofdpijn bij EC Jan van Goyen

  • Vrijblijvend eerste consult bij de behandelend arts 
  • Persoonlijk behandelplan op basis van uw klachten
  • Onze cosmetisch artsen zijn aangesloten bij NVCG
  • Gemiddeld beoordelen onze patiënten ons met een 9.00 op Kliniekervaringen.nl

Behandeling tegen migraine

Botulinetoxine is een middel waarvan al jaren een positief effect is aangetoond bij allerlei aandoeningen waar sprake is van een verhoogde spierspanning. Het werkingsmechanisme is nog steeds onderwerp van verschillende onderzoeken, maar ervaring leert dat ongeveer 70% van de migraine-(en andere hoofdpijn-) patiënten baat hebben bij het gebruik van botulinetoxine. Bij deze patiënten ontstaat er een duidelijke verlichting van de klachten.

Afhankelijk van waar de klachten zich manifesteren, wordt samen met u een behandelplan opgesteld. In de praktijk komt het er op neer dat de patiënt een dagboek bijhoudt om te “scoren” wat het effect van de botulinetoxine op de hoofdpijnklachten in diens specifieke situatie inhoudt. Door middel van een aantal prikjes in een bepaald gebied worden de desbetreffende spieren minder sterk gemaakt. De injecties worden door de meeste patiënten niet als pijnlijk ervaren.

Effect

Het effect van de behandeling is altijd tijdelijk (3-4 maanden). Mogelijke bijwerkingen van behandeling met botulinetoxine hangt samen met de prik zelf (mogelijk een kleine blauwe plek) en het effect van de behandeling. Ook dit effect is altijd tijdelijk.

De behandeling wordt helaas niet vergoed door uw ziektekostenverzekeraar. De prijs van de behandeling is afhankelijk van de hoeveelheid botulinetoxine die nodig is. In het algemeen zal de arts starten met een dosis, vergelijkbaar met de dosis die in de cosmetische toepassing voor één zone gebruikt wordt.

Meer informatie?

U vindt de brochure hier. Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvend consult? Neem dan contact met ons op via 020 – 3055 874 of injectables@jvg.nl.

Prijs botulinetoxine tegen migraine

Migraine vanaf€ 210,-

Artsen

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling. We begeleiden u van de voorbereiding en de behandeling tot de nazorg. Onze behandelend artsen zijn:

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam