020 3055 800

Botox® tegen migraine

Botox® tegen migraine

Veel mensen hebben last van spanningshoofdpijn of migraine. De oorzaak van de meeste vormen van hoofdpijn is onbekend, maar er zijn aanwijzingen dat er onder andere sprake is van een verhoogde spanning in bepaalde spieren.

 

Bekijk de video over Botox tegen migraine:

Behandeling tegen migraine

Botox is een middel waarvan al sinds 15 jaar een positief effect is aangetoond bij allerlei aandoeningen waar sprake is van een verhoogde spierspanning. Het werkingsmechanisme is nog steeds onderwerp van verschillende onderzoeken, maar ervaring leert dat ongeveer 70% van de migraine-(en andere hoofdpijn-) patiënten baat hebben bij het gebruik van Botox. Bij deze patiënten ontstaat er een duidelijke verlichting van de klachten.

Over het algemeen is een behandeling van de fronsspier voldoende om een duidelijke verbetering van de klachten te bewerkstelligen. Soms kan op geleide van pijn ook de achterzijde van het hoofd behandeld worden. In de praktijk komt het er op neer dat de patiënt een dagboek bijhoudt om te “scoren” wat het effect van de Botox op de hoofdpijnklachten in diens specifieke situatie inhoudt. Door middel van een aantal prikjes in een bepaald gebied worden de desbetreffende spieren minder sterk gemaakt. De injecties worden door de meeste patiënten niet als pijnlijk ervaren.

Het effect van de behandeling is altijd tijdelijk (2-6 maanden). Mogelijke bijwerkingen van behandeling met Botox hangt samen met de prik zelf (mogelijk een kleine blauwe plek) en het effect van de behandeling; soms is er sprake van enige spierzwakte in de ingespoten spieren. Ook dit effect is altijd tijdelijk.

De behandeling wordt helaas niet vergoed door uw ziektekostenverzekeraar. De prijs van de behandeling is afhankelijk van de hoeveelheid Botox die nodig is. In het algemeen zal de arts starten met een dosis, vergelijkbaar met de dosis die in de cosmetische toepassing voor één zone gebruikt wordt.

Meer informatie

U vindt de brochure hier
Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvend consult? Neem dan contact met ons op via 020 – 644 94 23 of injectables@jvg.nl.

Artsen

Drs. T. van Eijk
Tom van Eijk volgde zijn opleiding tot arts aan de Universiteit van Nijmeg...

Lees meer

Drs. A. Koppius
Na haar studie Geneeskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam is Aleid...

Lees meer

Afspraak maken botox® tegen migraine

Esthetisch Centrum Jan van Goyen is gespecialiseerd in het behandelen met injectables. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van injectables? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.Voor een afspraak kunt u contact opnemen met ons opnemen via 020 3055 874 of injectables@jvg.nl.

Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 16:30 uur. U bent bovendien welkom tijdens het avondspreekuur op woensdag bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 3055 874
E: injectables@jvg.nl

Na het versturen van het formulier ontvangt u een kopie in uw mail.
Verander tekst