Nieuws:

Injectables in de zomerperiode; is dat een goed idee?

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

We hebben de afgelopen periode al volop mogen genieten van de zon! Wanneer het even kan, zijn we buiten. Massaal worden we voorzien van een extra portie Vitamine D. Maar we moeten ook opletten dat we ons goed beschermen tegen straling van de zon want zonneschade is onomkeerbaar. Bovendien zorgt het voor een versnelde veroudering van de huid en voorkomen is beter dan genezen. Wij krijgen veel vragen van mensen die graag een behandeling met injectables in de zomer willen. Kan dit wel? Is het veilig? Soms stellen mensen de behandeling uit naar het najaar en dat is helemaal niet nodig. Mits je je aan bepaalde richtlijnen houdt. 

Mag je je huid na een behandeling met fillers blootstellen aan de zon?
Net als anders, is het belangrijk om de huid goed te beschermen voordat je de zon in gaat, vooral nadat je een bezoek aan een kliniek hebt gebracht. De eerste week nadat je bent behandeld met fillers, mag je niet onder de zonnebank, noch in de zon. Daarna moet je je goed insmeren met zonbeschermingsproducten. Doe je dit niet dan heb je de kans dat de fillers sneller worden afgebroken door het lichaam.

Hoe zit het met Botox en de zon?
In het geval van Botox, adviseren wij om de huid 24 uur niet bloot te stellen aan zonlicht. Bij roodheid en zwelling adviseren wij om iets langer te wachten. De zonnebank moet je minimaal een week vermijden.

Zwemmen of naar de sauna
Net na een behandeling is het onverstandig om te gaan zwemmen of om een sauna te bezoeken. Vaak krijg je te maken met onhygiënische plekken en je hebt natuurlijk kleine wondjes die bij iedereen anders genezen. Door de warmte kan het product zich verplaatsen en dit wil je voorkomen! Wacht minimaal een week voordat je deze activiteiten weer onderneemt.

Sporten
Het is raadzaam om de eerste 24 uur na een behandeling met injectables, niet te sporten.

Plan jouw behandeling dus niet nét voordat je op vakantie gaat in. Na een week kun je met een gerust hart vertrekken. Wil je toch direct na jouw behandeling op pad? Houd dan rekening met de maatregelen die je moet nemen om jouw huid te beschermen. Smeer je in met een hoge factor, draag een petje en zoek de schaduw op.

Meer nieuws

Diamanten kwaliteitsstatus voor de zorg van Jan van Goyen

De zorg van Medisch en Esthetisch Centrum Jan van Goyen heeft het kwaliteitscertificaat DIAMANT van Qualicor Europe behaald. Dat betekent …

Lees meer

Ontmoet onze nieuwe cosmetisch arts: Eda

Vanaf september is cosmetisch arts drs. Eda van den Boogaard – Okatan werkzaam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen. Eda …

Lees meer
spataderen

Spataderen: vraag & antwoord

Meer dan 25% van de bevolking heeft last van spataderen. Spataderen zijn kronkelende bloedvaten die vaak door de huid heen …

Lees meer

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam