Nieuws:

Gijs van Selms over zijn terugkeer bij Jan van Goyen

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Plastisch chirurg Gijs van Selms is na een paar jaar van afwezigheid weer terug bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen. Hij vertelt wat er zo bijzonder is aan werken in deze kleinschalige kliniek en over Crisalix: het nieuwe hulpmiddel voor plastisch chirurgen én patiënten om het gewenste resultaat van hun borstvergroting goed te bepalen.

“Omdat het OLVG West, waar ik al jaren mijn praktijk uitoefen, en de Jan van Goyen kliniek intensief samenwerken, was het een makkelijke stap om hier weer aan de slag te gaan”, vertelt Gijs van Selms. “De informele sfeer, het Amsterdamse en de uitstekende collega’s maken EC Jan van Goyen tot een prachtig ziekenhuis om te werken.”

Zijn er nog meer redenen waarom je weer bij het Jan van Goyen werkt?
Gijs van Selms: “Door de tijd heen is de kwaliteit steeds beter geworden. Dit komt mede door de recente verbouwing, waardoor de kliniek een grote vooruitgang heeft geboekt en aan alle moderne eisen voldoet. Het is een gerespecteerd centrum en het heeft een hele oude naam die we hoog willen houden. Daarnaast zijn we geen kliniek die dat van de daken schreeuwt en zijn we toch wat degelijker.”

Wat doe je precies bij het Esthetisch Centrum?
“Ik ben vooral aangetrokken voor de esthetische zorg op het gebied van lichaamscorrecties. Daar bedoel ik alle vormen van borstcorrecties mee, maar ook buikwandcorrecties, liposucties of lipofillings. De relatief eenvoudigere buikwandcorrecties doe ik hier bij het esthetisch centrum, de hele uitgebreide doe ik in het OLVG West, omdat deze vaak te gecompliceerd zijn en te veel risico’s met zich meebrengen. Daarnaast doe ik een aantal vormen van gelaatschirurgie, zoals ooglidcorrecties.“

Krijg je wel eens aparte verzoeken van patiënten?
“Je merkt dat er in Amsterdam een aantal patiënten is die meerdere klinieken afloopt. Deze mensen willen een bepaalde operatie en hebben dat helemaal in hun hoofd zitten. Dat is best link, want ik wil er niet altijd aan meewerken. Het is goed om altijd door te vragen wat mensen er mee willen bereiken. Soms is een verzoek meer vanuit psychische dan fysieke overwegingen. Ik vind het mijn taak om mensen daarin te beschermen.”

Heb je een voorbeeld?
“Ik krijg regelmatig het verzoek om boven- en onderoogleden allebei te opereren, terwijl dit eigenlijk niet nodig is. Een bovenooglidcorrectie alleen is dan voldoende en de onderkant kan wachten. Vaak is daar niks afwijkends aan te zien. Het is vooral iets van de patiënt zelf.”

Is er een ingreep die je leuker vindt om te doen dan de andere?
“Wat ik leuk vind, en waar ook heel veel aanvragen voor zijn op dit moment, is de borst -en buikchirurgie. Wat het nog leuker maakt, is dat je heel veel mensen blij kunt maken. Bovendien zie je op zowel operatie- als polidagen een mengeling van patiënten. Die combinatie van verschillende mensen zien en verschillende ingrepen doen, maakt het voor mij leuk om te werken.”

Er is een nieuw systeem op de markt gebracht: Crisalix. Wat is het precies?
“Crisalix is een prachtig systeem, waarbij 3D simulaties uitgevoerd kunnen worden. De patiënt kan in 3D zien hoe zij eruit komt te zien na een borstvergroting met verschillende implantaten, waardoor diegene een heel goed beeld krijgt van het resultaat.”

Hoe gaat Crisalix patiënten helpen?
Dit gaat patiënten helpen omdat ze veel beter kunnen bepalen wat ze met die aanpassing van hun borsten willen. Hoe vol wil ik het? Wat staat me te wachten? Hoe zie ik er uit? Maar ze kunnen met name heel goed zien hoe het resultaat op hun eigen lichaam kan zijn. Het is natuurlijk ook mogelijk om een plaatje uit een boek of tijdschrift mee te nemen, maar met Crisalix zie je het toegepast op jouw eigen lichaam. Dat spreekt mensen denk ik enorm aan.”

Wat zeggen patiënten over Crisalix?
“Ik heb hele goede eerste ervaringen opgedaan met de eerste patiënten. Er was bijvoorbeeld een patiënt met een behoorlijk verschil tussen haar borsten (volume en symmetrie). Met Crisalix is het verschil – zélfs met een geringe ongelijkheid heel duidelijk te meten. Het verschil zou anders nooit te meten zijn, tenzij pasprotheses worden gebruikt, maar deze gebruiken we niet meer op de operatie kamer. Het passen van een tweetal protheses in een bh is ook leuk, maar blijft toch een opgeplakte namaaksituatie. Het wordt pas realiteit met een Crisalix afbeelding.”

Patiënt: “Ik vond het heel spannend om mezelf met mijn nieuwe borsten terug te zien op een iPad. Samen met dokter. van Selms heb ik bekeken hoe verschillende maten bij mij stonden. Dit maakte het voor mij makkelijk om uit te leggen wat ik voor ogen had.”

Klik hier voor meer informatie over Crisalix en hier voor de website van Gijs van Selms.

Meer nieuws

Diamanten kwaliteitsstatus voor de zorg van Jan van Goyen

De zorg van Medisch en Esthetisch Centrum Jan van Goyen heeft het kwaliteitscertificaat DIAMANT van Qualicor Europe behaald. Dat betekent …

Lees meer

Ontmoet onze nieuwe cosmetisch arts: Eda

Vanaf september is cosmetisch arts drs. Eda van den Boogaard – Okatan werkzaam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen. Eda …

Lees meer
spataderen

Spataderen: vraag & antwoord

Meer dan 25% van de bevolking heeft last van spataderen. Spataderen zijn kronkelende bloedvaten die vaak door de huid heen …

Lees meer

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam