020 3055 800

Facelift

Facelift

Met een facelift wordt uw huid gelift waardoor u weer een frisse en jonge uitstraling krijgt. Door de jaren heen verandert uw gezicht. Het ontstaan van rimpels wordt vaak als vervelend ervaren. Uw gezicht wordt ouder, maar u voelt zich niet ouder. U krijgt rimpels en wilt hier graag wat aan laten doen? Dan biedt een facelift een effectieve oplossing.

Kosten facelift

Hieronder vindt u een indicatie van de kosten van een facelift. Een precieze opgave van de kosten is afhankelijk van de wensen en de boordeling van de plastische chirurg. Dit zal worden besproken tijdens het eerste consult.

Type facelift* Kosten
Tarief eerste consult Gratis
Facelift vanaf € 3.500,-

* De facelift wordt niet vergoed door ziektekostenverzekeraars.

Afspraak maken

Is een facelift iets voor mij?

Er bestaan veel misverstanden over de facelift. Zo wordt er vaak gesproken over een onnatuurlijk maskereffect. Daarnaast wordt er ten onrechte gedacht dat door de facelift een gezicht totaal verandert omdat de karakteristieke gelaatstrekken zouden vervagen. Het tegengestelde is waar. Met een facelift proberen we het mooiste uit uw gezicht te halen, waarbij we zoveel mogelijk uw natuurlijke uitstraling willen behouden. De verandering in uw gezicht na een facelift zal anderen niet direct opvallen: u zal er onopvallend beter en jonger uitzien.

“Ik wil er graag weer jonger uitzien”

“De oudere uitstraling past niet bij hoe ik me van binnen voel”

Wilt u meer informatie of een afspraak voor een vrijblijvend consult? Neemt gerust contact met ons op via 020-3055847 of ec@jvg.nl.

Resultaten van een facelift

Elizabeth – Facelift

''Mijn gezicht oogde vermoeid en doorleefd terwijl ik mij van binnen helemaal niet zo voelde. Na een prettig eerste consult heb ik besloten de facelift behandeling te ondergaan. Ik ben heel erg blij dat ik dat besluit heb genomen. Ik voel me weer jong en herboren.''

Wat gebeurt er bij een facelift?

In de loop der tijd verliest het gezicht volume en is de huid minder stevig en minder elastisch. Hierdoor ontstaan er zichtbare plooien en rimpels die ervoor zorgen dat het gezicht er ouder uitziet. Een facelift kan er voor zorgen dat deze tekenen van veroudering kunnen worden vervaagd. Door de ontwikkelingen van nieuwe technieken is de faceliftbehandeling minder ingrijpend dan voorheen. In vergelijking met de oude behandelingen, die veel mensen afschrikken, is de operatie minder ingrijpend, zijn de littekens minder zichtbaar, en het belangrijkste: we kunnen veel natuurlijkere resultaten behalen dan voorheen.

De operatie

Bij een facelift worden de zachte delen, de huid die u als het ware kan vastpakken, naar boven verplaatst in de oorspronkelijke positie. De plooien worden minder uitgesproken en de kaaklijn en de contour van de hals worden verbeterd. Zowel de huid als de SMAS worden losgemaakt en verplaatst naar de oude positie. De SMAS is het onderhuidse bind- en spierweefsel, dat dient als de drager van de huid in het gezicht en zorgt voor stevigheid van de huid. Doordat beide worden verplaatst heeft de facelift een langdurig effect.

Doordat de huid strakker wordt getrokken verminderen de rimpels, maar de rimpels zullen niet in zijn geheel verdwijnen. De rimpels rond de ogen en rond de mond blijven onveranderd. Hiervoor zijn andere ingrepen nodig zoals een ooglidcorrectie en/of CO2-laster behandeling van de huid. Een facelift heeft geen effect op het voorhoofd. Voor correctie van de plooien in het voorhoofd en de neuswortel en voor de verzakking van de wenkbrauwen, is een aparte operatie nodig, namelijk de voorhoofdslift.

1. Het consult

Tijdens het eerste consult met de behandelend arts worden uw wensen besproken. Er zal worden bepaald of de arts met de behandeling kan voldoen aan deze wensen. Ook zal u uitvoerig worden geïnformeerd over de procedure, de operatie, de nazorg en de eventuele complicaties. Ook zal er ruimte zijn voor eventuele vragen.

Afspraak maken

2. Voorbereidingen

Ter voorbereiding hebben wij een paar belangrijke punten op een rij gezet waar u rekening mee dient te houden:

 • Bij een uitgebreide facelift overnacht u één nacht in ons centrum. Het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat iemand u ophaalt na de ingreep. U mag namelijk niet zonder begeleiding naar huis.
 • Voordat u geopereerd wordt, moeten eerdere operaties en eventuele allergieën bekend zijn bij uw plastisch chirurg.
 • Gebruikt u medicijnen? Breng uw behandelend arts hiervan op de hoogte. De arts kan aangeven dat u met bepaalde medicijnen voor de operatie moet stoppen. Dit geldt met name voor medicijnen die de bloedstolling remmen, zoals Aspirine, Sintrom en Marcoumar.
 • U dient in goede conditie te verkeren. Indien u rookt, moet u drie weken voor de operatie stoppen met roken omdat roken het genezingsproces nadelig beïnvloedt.
 • Om de zwelling en bloeduitstorting te verminderen raden wij u aan om twee weken voor de operatie te beginnen met Arnica D6 druppels. Dosering: driemaal daags twintig druppels, inname met water voor de maaltijd. Hiermee moet worden doorgegaan tot twee weken na de operatie.
 • Wij raden u aan om vitamine C 1000 mg per dag te gebruiken.
 • Het is beter om gedurende twee weken voor de operatie geen koffie, thee en pepermunt te nuttigen.
 • We raden u aan in de week voor uw operatie door een schoonheidsspecialiste de huid van het gelaat goed te laten reinigen. De schoonheidsspecialiste zorgt voor een optimale conditie van de huid en een betere doorbloeding. Dit komt de genezing na uw operatie ten goede.
 • De ochtend voor de operatie wast u uw haar met een milde shampoo en gebruikt u géén cosmetica.

3. De behandeling

Een facelift is een uitgebreide operatie die ongeveer vier uur in beslag neemt. De operatie vindt plaats onder lichte narcose gecombineerd met een plaatselijke verdoving.

Er wordt een huidsnede gemaakt in het behaarde gebied van de slaap, voor het oor en in het behaarde gebied achter het oor. Dit betekent dat er een zichtbaar litteken ontstaat voor het oor, maar dit geneest over het algemeen fraai en is na enige tijd nog nauwelijks zichtbaar. Het litteken achter het oor en de littekens in het behaarde gebied zijn door de plaats niet zichtbaar.

Er worden drains in de wond achtergelaten die zijn verbonden met vacuüm flesjes, zodat bloed en weefselvocht kan worden afgezogen. U krijgt een dik verband om het hoofd. U blijft één nacht in het centrum.
De volgende morgen worden de drains verwijderd en het verband verschoond waarna u, onder begeleiding, naar huis kunt gaan.

Afspraak maken

4. Nazorg

Na de operatie is het belangrijk om gedurende twee weken rust te houden. Uw gezicht kan gezwollen zijn en oneffenheden vertonen. Dit zal geleidelijk aan wegtrekken.

 • Na ongeveer een week komt u voor controle op het spreekuur. Tot die tijd dient u rust te houden, het liefst thuis.
 • Het verband moet iedere dag verschoond worden.
 • U mag douchen en uw haar wassen.
 • Als er geen bloed meer in het verband zit mag u dit weglaten.
 • Het elastische verband dat druk geeft op de wangen en onder de kin, moet u zoveel mogelijk blijven dragen.
   Belangrijk om te weten:
 • De hechtingen zijn oplosbaar en hoeven niet te worden verwijderd.
 • De onderhuidse hechtingen blijven enige tijd voelbaar als verdikkingen onder de huid voor de oren.
 • Als pijnstiller kunt u paracetamol gebruiken. Vermijd het gebruik van aspirines!

Download de folder hier.

Kom ik in aanmerking voor een facelift?

Een facelift behandeling is geschikt voor mensen die last hebben van natuurlijke veroudering van het gezicht of een oudere uitstraling hebben door de zon, roken of stress. Een facelift wordt het meest uitgevoerd bij mensen vanaf 40 jaar. Voor jongere mensen raden wij in de meeste gevallen een behandeling met fillers of botox aan.

Is een facelift pijnlijk?

De behandeling vindt onder lichte narcose plaats. Tijdens de ingreep heeft u dus geen last van pijn. Hoe u zich na de behandeling zult voelen hangt in grote mate af van uw eigen pijngrens en verschilt per persoon.

Kan ik na de behandeling fatsoenlijk over straat?

De eerste dagen na de behandeling draagt u een verband om uw gezicht. Het gezicht kan gezwollen en verkleurd zijn. Het is aan u om de beoordelen of u kan en wilt verschijnen. De meeste mensen nemen na de operatie ongeveer twee weken vrij. Wij raden u aan om zware fysieke inspanningen de eerst zes weken te vermijden.

Houd ik zichtbare littekens over aan de behandeling?

Vlak langs de haargrens wordt een snee gemaakt. Hier zult u een litteken aan overhouden. De littekens zullen geleidelijk aan vervagen en bij de meeste patiënten op den duur, mede door de plaatsing, amper zichtbaar zijn.

Komt een facelift in aanmerking voor een vergoeding van de verzekering?

Neen, helaas wordt een facelift niet vergoed door de verzekeraars.

Zie ik er heel anders uit na een facelift?

Wij streven ernaar om uw natuurlijk gezichtsexpressie zo veel mogelijk te behouden. Het zal anderen niet snel opvallen dat u een operatie heeft ondergaan. U zal er juist onopvallend beter uit zien.

Artsen

Prof. dr. G.J. Nolst Trenité
Prof. Gilbert Nolst Trenité is neuschirurg. Hij werd opgeleid in Amsterdam...

Lees meer

Dr. M. Bouman
Mark-Bram Bouman studeerde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 2006...

Lees meer

Dr. H.A.H. Winters
Nadat hij zijn studie geneeskunde aan de universiteiten van Gent en Nijmeg...

Lees meer

Dr. M.E. Buncamper
Marlon Buncamper groeide op op Curaçao en vertrok in 1990 naar Nederland ...

Lees meer

Dr. F.B. Niessen
Cosmetisch- en reconstructief plastisch chirurg Frank Niessen raakte tijde...

Lees meer

Drs. P. Roossink
Paula Roossink is sinds een aantal jaar werkzaam als specialist. Zij is opg...

Lees meer

Drs. W.G. van Selms
Gijs van Selms is plastisch chirurg. Na zijn studie geneeskunde in Antwerpe...

Lees meer

Afspraak maken facelift

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van plastisch chirurgische behandelingen bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of wilt u een afspraak maken voor een consult? Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 16:30 uur. U bent bovendien welkom tijdens het avondspreekuur op maandag, dinsdag en woensdag.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Na het versturen van het formulier ontvangt u een kopie in uw mail.
Verander tekst