Bel: 020 – 3055 847

Menu

Ervaringsverhalen:

Nöemi liet haar borstprothesen verwijderen

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Noëmi liet haar borstprothesen verwijderen bij plastisch chirurg Gijs van Selms. Dit deed ze na een zoektocht van twee jaar waarbij ze met klachten van het kastje naar de muur gestuurd werd. Het was dan ook een opluchting dat dokter van Selms écht luisterde en haar probleem erkende. Want ook al is er geen wetenschappelijk bewijs, de klachten waren er echt wel!

Met de volgende klachten kwam Noëmi bij Jan van Goyen terecht
Ze had last van gewrichts- en spierpijn, tintelende handen en voeten. Ook had ze enorme rugpijn en was ze heel erg moe. Ze omschrijft dit laatste zelf als een “een wanhopige vermoeidheid.” In het laatste jaar had ze veel pijn aan beide borsten en deze pijn straalde uit naar haar oksels. “Geen pretje!” zegt Noëmi hierover en dat is nog zacht uitgedrukt.

Noëmi werd nergens serieus genomen
De zoektocht om beter te worden heeft maar liefst twee jaar geduurd. Zo klopte ze aan bij haar huisarts, een neuroloog,  reumatoloog en de internist. Deze internist was de eerste die haar klachten serieus nam, en een half jaar later kwam Nöemi er -na veel onderzoek op het internet- achter dat de klachten weleens veroorzaakt konden worden door haar borstprothesen.

Toen kwam ze bij plastisch chirurg Gijs van Selms op het spreekuur
Op een forum werd dokter van Selms aanbevolen, hij bleek veel ervaring te hebben met prothese-gerelateerde klachten. Daarom maakte Noëmi een afspraak bij hem voor een consult. Tijdens dit consult luisterde Gijs van Selms erg goed naar haar verhaal en heel belangrijk: hij nam de klachten serieus. Ook beloofde hij een mooi resultaat en bleef hij realistisch over de operatie en de daarbij horende verwachtingen.

Hoe belangrijk het is dat je serieus genomen wordt
Het is belangrijk dat klachten erkend worden. Vooral door de huisarts, neuroloog en reumatoloog werd Noëmi bestempeld als gevoelig en haar fysieke klachten werden gewijd aan een burn-out.  Het is een moeilijk ziektebeeld en het is ingewikkeld om aan te tonen of klachten daadwerkelijk veroorzaakt worden door prothesen. Dit neemt niet weg dat ze er wél zijn en dat er iets aan gedaan kan worden.

Het verwijderen van de borstprothesen viel uiteindelijk mee
Aan de ene kant zag Noëmi flink tegen de operatie op maar ze keek er ook erg naar uit. Ze had veel verhalen gelezen van vrouwen die flink opknapten na een dergelijke ingreep en dat zou een verlossing zijn. Toch was ze bang. Bang dat de klachten alsnog niet zouden verdwijnen of dat het cosmetisch resultaat tegen zou vallen. “Mijn borsten zijn nu wel klein maar het ziet er mooi uit. De littekens zijn minder groot dan voorheen en ik ben zoveel sterker uit de operatie gekomen!”

De klachten zijn bijna verdwenen
De pijn is zo goed als weg, daar is Noëmi dankbaar voor. De eerste dag na de operatie was ze nog suf van de narcose maar merkte ze het eigenlijk al meteen: “Ik heb gewoon geen pijn meer… geen pijn aan de borsten, stukken minder rugpijn. Ik durfde het nog niet uit te spreken maar een groot deel van de klachten waren verdwenen!” De vermoeidheid en rugklachten zijn er nog, maar minder intens.

Wil je nog iets delen?
“Veel vrouwen zijn bang voor het resultaat wanneer ze overwegen om borstprothesen te verwijderen. Dat hoeft niet. Het kan heel mooi worden en mijn ervaring is dat dokter van Selms dat van te voren goed kan inschatten. Hij vertelt in heldere taal wat je kunt verwachten.

Gijs van selms:
“Bij ons in de kliniek zien wij een klein percentage vrouwen met klachten die mogelijk veroorzaakt worden door de prothesen. Er zijn geen wetenschappelijke bewijzen die dit onderbouwen, maar als ik iemand kan helpen, dan doe ik dat zeker. Ik zie dat vrouwen opknappen na een operatie. Gelukkig hebben de meeste vrouwen nergens last van maar dat het probleem bestaat kunnen we niet wegstoppen.”

Lees hier alles over het verwijderen van borstprothesen.

Behandelende arts

Mijn ervaring is dat dokter van Selms het van te voren goed kan inschatten

Heeft u een vraag over Nöemi liet haar borstprothesen verwijderen? Stuur ons dan een e-mail.
Bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Of vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met jou op.

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam