Ervaringsverhalen:

Noëmi liet haar borstprothesen verwijderen

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Noëmi liet haar borstprothesen verwijderen bij plastisch chirurg Gijs van Selms. Dit deed ze na een zoektocht van twee jaar waarbij ze met klachten van het kastje naar de muur gestuurd werd. Het was dan ook een opluchting dat dokter van Selms écht luisterde en haar probleem erkende. Want ook al is er geen wetenschappelijk bewijs, de klachten waren er echt wel.

Noëmi besloot haar prothesen te laten verwijderen

Hoe Noëmi bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen terecht kwam? Ze had last van gewrichts- en spierpijn, tintelende handen en voeten. Ook had ze enorme rugpijn en was ze heel erg moe. Ze omschrijft dit laatste zelf als een “een wanhopige vermoeidheid.” In het laatste jaar had ze veel pijn aan beide borsten en deze pijn straalde uit naar haar oksels. “Geen pretje!” zegt Noëmi, en dat is nog zacht uitgedrukt.

De zoektocht om beter te worden heeft maar liefst twee jaar geduurd. Zo klopte ze aan bij haar huisarts, een neuroloog, reumatoloog en de internist. Deze internist was de eerste die haar klachten serieus nam, en een half jaar later kwam Nöemi er -na veel onderzoek op het internet- achter dat de klachten weleens veroorzaakt konden worden door haar borstprothesen.

Op consult bij drs. Gijs van Selms

Op een forum werd dokter van Selms aanbevolen, hij bleek veel ervaring te hebben met prothese-gerelateerde klachten. Daarom maakte Noëmi een afspraak bij hem voor een consult. Tijdens dit consult luisterde drs. Gijs van Selms erg goed naar haar verhaal en heel belangrijk: hij nam de klachten serieus. Ook beloofde hij een mooi resultaat en bleef hij realistisch over de operatie en de daarbij horende verwachtingen.

Het is belangrijk dat klachten erkend worden. Vooral door de huisarts, neuroloog en reumatoloog werd Noëmi bestempeld als gevoelig en haar fysieke klachten werden gewijd aan een burn-out.  Het is een moeilijk ziektebeeld en het is ingewikkeld om aan te tonen of klachten daadwerkelijk veroorzaakt worden door prothesen. Dit neemt niet weg dat ze er wél zijn en dat er iets aan gedaan kan worden.

Kom ook langs voor een consult

Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend consult met drs. Gijs van Selms of één van onze andere plastisch chirurgen. Een consult geeft jou de inzichten die je nodig hebt om een weloverwogen besluit te kunnen nemen. Dagelijks zien onze artsen vrouwen die overwegen hun borstimplantaten te laten vervangen of verwijderen. Zien we jou ook binnenkort?

borstcorrectie

Het verwijderen van de prothesen viel Noëmi mee

Aan de ene kant zag Noëmi flink tegen de operatie op maar ze keek er ook erg naar uit. Ze had veel verhalen gelezen van vrouwen die flink opknapten na een dergelijke ingreep en dat zou een verlossing zijn. Toch was ze bang. Bang dat de klachten alsnog niet zouden verdwijnen of dat het cosmetisch resultaat tegen zou vallen. Noëmi vertelt: “Mijn borsten zijn nu wel klein maar het ziet er mooi uit. De littekens zijn minder groot dan voorheen en ik ben zoveel sterker uit de operatie gekomen!”

Hoe is het met haar klachten?

De pijn is zo goed als weg, daar is Noëmi dankbaar voor. De eerste dag na de operatie was ze nog suf van de narcose maar merkte ze het eigenlijk al meteen: “Ik heb gewoon geen pijn meer… geen pijn aan de borsten, stukken minder rugpijn. Ik durfde het nog niet uit te spreken maar een groot deel van de klachten waren verdwenen!” De vermoeidheid en rugklachten zijn er nog, maar minder intens.

Wil je nog iets delen?
“Veel vrouwen zijn bang voor het resultaat wanneer ze overwegen om borstprothesen te verwijderen. Dat hoeft niet. Het kan heel mooi worden en mijn ervaring is dat dokter van Selms dat van tevoren goed kan inschatten. Hij vertelt in heldere taal wat je kunt verwachten.”

Drs. Gijs van Selms deelt

“Bij ons in de kliniek zien wij een klein percentage vrouwen met klachten die mogelijk veroorzaakt worden door de prothesen. Er zijn geen wetenschappelijke bewijzen die dit onderbouwen, maar als ik iemand kan helpen, dan doe ik dat zeker. Ik zie dat vrouwen opknappen na een operatie. Gelukkig hebben de meeste vrouwen nergens last van maar dat het probleem bestaat kunnen we niet wegstoppen.”

Prothesewissel of implantaten verwijderen

“Mijn borsten zijn nu wel klein maar het ziet er mooi uit. De littekens zijn minder groot dan voorheen en ik ben zoveel sterker uit de operatie gekomen!”

– Noëmi

Overweeg jij ook je borstprothesen te laten verwijderen?

Er zijn uiteenlopende redenen om je borstprothesen te laten verwijderen. Ondanks dat het in de meeste gevallen geen medische noodzaak is, kiezen veel vrouwen toch voor een explantatie. Bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen is dit een veelvoorkomende ingreep en onze artsen kunnen je hierover dus goed adviseren. Overweeg je ook je prothesen te laten vervangen of verwijderen? Ons team helpt je graag verder. Door onze expertise kunnen we zorg op maat leveren en zo het beste behandeltraject voor jou uitstippelen.

Boek nu hier online een afspraak voor een vrijblijvend consult bij een van onze specialisten. Liever telefonisch een afspraak maken? Bel ons dan op 020 – 3055 847. We helpen je graag verder.

Bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen ben je in goede handen.

  • Korte wachttijden
  • Vrijblijvend consult met uitgebreid advies
  • Persoonlijk behandelplan op basis van jouw wensen
  • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.0 op Kliniekervaringen.nl
  • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij NVPC en NVEPC
  • Zowel mannelijke als vrouwelijke BIG geregistreerde plastisch chirurgen

Behandelende arts

Mijn ervaring is dat dokter van Selms het van te voren goed kan inschatten

Heeft u een vraag over Noëmi liet haar borstprothesen verwijderen? Stuur ons dan een e-mail.

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam