Ervaringsverhalen:

De borstvergroting van Barbara

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Hoe verliep het eerste contact bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen?
“Vanaf het eerste contact met Jan van Goyen kliniek voelde ik mij al op mijn gemak. Ik werd rustig en geduldig te woord gestaan en hoeveel ik ook belde of mailde met vragen, ik kreeg steeds snel een goed antwoord terug. Omdat ik een operatie niet onderschat wilde ik na mijn eerste consult bij een plastisch chirurg ook nog een consult met drs. Roossink. Gewoon puur om op het beste gevoel af te gaan. Tijdens zowel mijn eerste als tweede consult werd ik goed en kundig geholpen. Ik heb uitgelegd dat ik mijn lichaam te rond gevormd vind in verhouding met mijn borsten. Ik ben in totaal +/- 30 kilo afgevallen en daardoor heb ik ongeveer 1,5 cupmaat verloren. Ik was trots op het feit dat ik nu slanker was maar mijn kleinere borsten legde hier eigenlijk een soort schaduw overheen. Ik wilde de protheses graag voor de spier omdat het idee dat er een spier wordt doorgesneden mij niet erg aantrekkelijk in de oren klonk maar vooral omdat ik bang was voor een double bubble.”

Hoe ben je uiteindelijk tot de juiste maat protheses gekomen?
“Omdat mijn borsten 13,5 cm breed zijn, begonnen we al meteen met een pasprothese van 480cc. Ik paste de 480 cc en keek in de spiegel. Ik had al bij vier andere klinieken consulten gehad en overal keek ik nogal vreemd naar mezelf met de pasprotheses. Het zag er niet uit alsof het van mij was of kon zijn. Wat natuurlijk dan ook nog niet zo is, daardoor kon ik mij moeilijk voorstellen hoe het zou zijn als de prothesen echt in mijn lichaam zou zitten. Ook werd mij overal de dual plane methode geadviseerd terwijl dat ik aangaf dat ik ze echt voor de spier wilde. Bij Jan van Goyen werden de pasprotheses op zo’n mooie manier in de sportbeha geplaatst dat het echt al eigen voelde. Hoe ze dit doen weet ik niet maar ik keek in de spiegel en zag eindelijk een lichaam dat voor mij ”af” was. Alles klopte. Mijn borsten waren weer in verhouding met de rest van mijn lichaam en ik voelde geen twijfel meer. Beide chirurgen waar ik een consult had, gaven aan dat het voor mij geen probleem was om de prothese voor de spier te plaatsen omdat ik voldoende bedekking door mijn eigen weefsel had.”

En toen heb je de knoop doorgehakt?
“Na het gesprek met de plastisch chirurg ben ik bij de consulente geweest om nog wat praktische zaken over de operatie te bespreken en ook om een afspraak te maken bij de anesthesioloog. Deze volgorde vond ik heel fijn. Eerder heb ik meegemaakt dat ik helemaal geen gesprek met de plastisch chirurg had over de operatie of andere inhoudelijke zaken. Terwijl juist dit contact met de plastisch chirurg zo belangrijk is. Na de gesprekken heb ik de operatie voor een half jaar later gepland, dit kwam het beste uit met vrij nemen maar ik wilde ook voldoende tijd hebben om mezelf voor te bereiden. Het zou mijn allereerste operatie zijn en dus ook mijn eerste narcose, best spannend en voor het herstel wil je ook voldoende tijd nemen. Gedurende de maanden naar de operatie toe heb ik de kliniek bestookt met mailtjes en vragen over de operatie en het herstel. Niks was te veel en ik werd altijd met geduld en vriendelijkheid behandeld. Er is zoveel begrip waardoor je je absoluut geen nummertje voelt.“

Eindelijk was het dan zover 
“Op de dag van mijn operatie ben ik samen met mijn vriend naar de kliniek gegaan. Ik was de eerste operatie van die dag, dit had ik ook als voorkeur opgegeven zodat ik nog de hele dag zou hebben om bij te komen. Ook hier weer de meest vriendelijke en geduldige mensen. Ik ben geen seconde bang geweest en was in goede handen. Ik mocht mij omkleden in een apart kamertje waar mijn vriend nog bij mocht. Toen ging hij weg en mocht ik meelopen naar een kamer met de bedden. Er werd veel uitleg gegeven over wat en waarom dingen gedaan werden. De anesthesist kwam langs. Toen ik vertelde dat ik de narcose het engste vond, nam hij echt de tijd om mij gerust te stellen. Toen kwam drs. Roossink om alles af te tekenen, wederom vertelde zij ook precies wat ze deed en waar ze op ging letten. Daarna mocht ik meelopen naar de operatiekamer. Toen werd ik toch wel een beetje zenuwachtig maar omdat iedereen zo rustig en professioneel bleef, zakte dit gevoel alweer snel. De anesthesist vroeg tijdens het toedienen van de narcose nog wat over mijn laatste vakantie, ik weet nog dat ik het strand beschreef en heb mezelf niet eens weg voelen zakken. Nog geen uur later werd ik wakker onder een lekkere warme deken. Ik had nog geen verband of sport bh aan dus ik kon alvast een beetje kijken. Ik was heel erg bang dat het niet meer als mijn eigen lichaam zou voelen maar het waren gewoon mijn eigen borsten, maar dan groter, eigenlijk zoals ze waren voordat ik was afgevallen. Wat was ik blij en opgelucht, de grootste spanning was eraf. Ik zakte weer rustig in slaap, ik had helemaal geen pijn dus dat ging prima.”

Hoe vond je het herstel gaan?
“Toen ik na de operatie, nog in de kliniek weer in slaap viel, werd ik wakker gemaakt door een vriendelijke verpleegkundige. Ik was een beetje op mijn zij gaan liggen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik had dit niet door omdat ik helemaal geen pijn had. Ze hielp mij op mijn rug en iets omhoog, vertelde dat ze mijn vriend had gebeld en op welk tijdstip hij me ongeveer op zou komen halen. Ze vroeg ook of ik wat wilde eten en aangezien je nuchter geopereerd moet worden, had ik inmiddels best wel trek in wat te eten en te drinken. Ik mocht uit allerlei dingen kiezen en kreeg kort daarna lekker wat ik besteld had. Daarna ging de sportbeha aan, ik werd goed geholpen om deze aan te doen en toen mocht ik even plassen. Het verbaasde mij hoe makkelijk ik al kon lopen en hoe goed ik mij eigenlijk voelde. Ik was niet misselijk en voelde me prima. Eenmaal te hebben geplast en gecheckt te zijn door Drs. Roossink mocht ik mezelf rustig aankleden. Wat viel het mij allemaal mee zeg. Alles werd nog even rustig aan mij uitgelegd en ik kreeg een envelop mee met de nodige informatie voor thuis.”

Hoe ging het thuis met het verloop van het herstel?
“Over mijn incisies zaten pleisters die twee weken moesten blijven zitten. De afspraak om deze te laten verwijderen stond ook in de meegegeven informatie. Ik had aangegeven dat mijn huid niet snel herstelde in het verleden bij hechtingen en dat ik daardoor lelijke brede littekens had opgelopen. Drs. Roossink gaf aan dat zij hier rekening mee ging houden met hechten en dat is zeker goed gelukt. Na een paar weken mochten de pleisters, die overigens prima waren blijven zitten ondanks het douchen, er weer af. Na 48 uur mocht ik alweer voorzichtig douchen als de wonden maar niet te nat werden. Toen ik de littekens zag bij het verwijderen van de pleisters was ik enorm blij verrast. Ik heb een hele bleke huid en weet dat mijn littekens nog tot een jaar paarsig kunnen zijn, dat is gewoon de littekenvorming van mijn huid. Maar ze waren nu al prachtig in de plooi gemaakt en helemaal niet groot. Ze waren prima genezen en nu al mooi. Prachtig. De eerste dagen na mijn operatie heb ik alleen lichte pijnstillers geslikt. Na vijf dagen ben ik weer op kantoor aan het werk gegaan maar na drie dagen kon ik al aan het kerstdiner zitten. Het enige wat pijnlijk was, waren mijn ribben. Omhoog en omlaag komen in bed was het lastigste en slapen op mijn rug deed ik in een U- vormig kussen. Na een week of twee ging slapen weer gewoon en kon ik steeds beter op mijn zij gaan liggen. Tijdens de eerste controle werd er dan ook aangegeven dat het er allemaal goed uit zag. Twee dagen na mijn operatie durfde ik even mijn sport beha uit te doen om te douchen en te kijken. Ik vond de borsten vanaf het eerste moment al mooi en dat is gebleven. Ik heb nauwelijks blauwe plekken gehad en ook niet extreem veel zwelling. Hierdoor was het resultaat al gelijk goed.”

Hoe kijk je nu op het hele traject terug?
“Erg goed! Al voelde ik na 2,5 maand een soort bultje in mijn linker borst. Omdat mijn moeder aan borstkanker is overleden was ik erg alert. Ik ben naar de huisarts gegaan en daarna heb ik nog een afspraak gemaakt bij drs. Roossink. Dit kon gelukkig op korte termijn. Gelukkig was het geen kwaadaardig bultje maar een kleine rimpel die bij hydrogel protheses wel vaker voorkomen. Er was niks te zien en niks om mij zorgen over te maken. Om dit te bevestigen belde ik de kliniek. Het was helemaal geen probleem om bij Dr. Roossink langs te komen en dit kon al snel. Ook hierbij voelde het begrip heel fijn. Dr. Roossink bevestigde hetzelfde. De hydrogel prothese kan soms wat meer rimpelen dan de siliconen varianten. Na deze afspraak heb waren er nog verschillende gelegenheden op op controle te komen maar dat was in mijn geval helemaal niet nodig. Het voelde goed en ik ervaarde geen complicaties. Een jaar na mijn ingreep heb ik nog een laatste controle ingepland, dit vind ik een fijn idee. Ik ben momenteel zeven maanden verder en ik ben meer dan 100% tevreden. Als ik ooit nog een cosmetische ingreep overweeg, wordt het sowieso bij deze kliniek en als het kan bij Drs. Roossink. Alles is mij 100% meegevallen en ik ben elke dag nog enorm blij met het resultaat.

Meer informatie over een borstvergroting

Behandelende arts

Alles is mij 100% meegevallen en ik ben elke dag nog enorm blij met het resultaat.

Heeft u een vraag over De borstvergroting van Barbara? Stuur ons dan een e-mail.

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam