Ervaringsverhalen:

Cheyen vertelt over haar prothesewissel na de zwangerschap

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Cheyen is de vrouw van Yes-R, moeder en ondernemer. Ze is regelmatig on the go, komt veel inspirerende mensen tegen en weet wat ze wil in het leven. Een van de dingen die hoog op haar wensenlijst stond, was een prothesewissel. Na de zwangerschap waren haar borsten niet meer wat ze ervan gewend was. De vorm, het volume… opeens is alles anders. Daarom besloot ze om een afspraak te maken bij Drs. Gijs van Selms.

Was je onzeker over je borsten?
“Ja en nee. Ik was niet niet enorm onzeker over mijn borsten, want in een beha en shirtje zag mijn decolleté er prima uit. Maar zonder beha hingen mijn borsten, logisch want door de zwangerschap verandert je lichaam. Omdat ik niet blij was met mijn borsten heb ik besloten om me te oriënteren op een prothesewissel.”

Is een prothesewissel net zo spannend als de eerste borstvergroting?
“Jazeker ik vond het erg spannend! Mijn vorige operatie is alweer 8 jaar geleden dus ik was alweer vergeten hoe het was. Het enige wat ik me nog kon herinneren was dat ik heel veel pijn had, dus daar keek ik erg tegenop.”

Hoe kwam je bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen terecht?
“Ik ben al eerder door plastisch chirurg Gijs van Selms geopereerd. Daarom wilde ik weer door hem geholpen worden, omdat hij precies weet wat hij de vorige keer heeft gedaan. Veel mensen in mijn vriendenkring zijn ook behandeld in het Esthetisch Centrum Jan van Goyen en waren allemaal ontzettend tevreden.”

Zijn er andere dingen waar je op let tijdens het eerste consult?
“Ik kijk vooral naar hoe een kliniek eruit ziet. De uitstraling vind ik belangrijk omdat je dan in een oogopslag kunt zien hoe een kliniek is. Esthetisch Centrum Jan van Goyen heeft een sjieke uitstraling, is gevestigd op een mooie locatie en er werken ervaren plastisch chirurgen waaronder Drs. Gijs van Selms. Ik ken veel mensen die ook bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen behandeld zijn en dat biedt vertrouwen! Net als het feit dat ze al dertig jaar bestaan. En wat ik natuurlijk vraag is: gaat het weer zoveel pijn doen?”

Hoe vond je de operatie gaan?
“De operatie ging super goed, voor de operatie zijn de verpleegsters er voor je die je goed begeleiden en uitleg geven. Ik voelde me helemaal op mijn gemak en liet het lekker op me af komen. En toen ik wakker werd ging ik meteen voelen en kijken naar het resultaat!”

Je hebt twee kinderen, hoe ging dit na de operatie?
“Na de eerste operatie had ik erg veel pijn omdat de borstprothesen achter de borstspier werden geplaatst. Dit was nodig omdat ik een dunne huid heb en toch een natuurlijk resultaat wenste. Maar man! Wat deed het de eerste weken na de operatie veel pijn! Nu ik ouder ben heb ik meer weefsel van mezelf en daardoor voldoende bedekking voor de implantaten. We hebben er daarom voor gekozen om de implantaten deze keer voor de borstspier te plaatsen en dat valt dan opeens reuze mee! Je kunt vrij snel weer bewegen en hebt enkel een trekkerig en beurs gevoel. That’s it. Echt een verschil met de eerste keer. Natuurlijk heb ik alsnog voorzichtig gedaan met tillen en intensief bewegen maar met de kinderen ging het verder heel goed.”

Natuurlijk de belangrijkste vraag: hoe vind je het resultaat?
“Ik ben ontzettend blij, mijn borsten zijn iets voller maar nog steeds natuurlijk. Ze hangen niet meer! Ik ben ook erg blij met mijn keuze voor Motiva prothesen, deze zijn zeer veilig en nieuw op de markt. Ik heb gekozen voor Ergonomix. Je hebt een laag, medium en hoog profiel en ik heb voor medium gekozen. Plastisch chirurg Gijs van Selms heeft hetzelfde litteken gebruikt, dus ik heb geen extra litteken gekregen. De vorige snede was erg klein en mooi gedaan, je zag het litteken bijna niet en dat is nu weer zo.”

Heb je nog tips voor vrouwen die een prothesewissel overwegen?
“Ja het is belangrijk dat je naar een goede arts en kliniek gaat. Kies iemand die veel ervaring heeft. Soms zie ik borsten voorbij komen op Social Media en dan denk ik omg, zo lelijk, veel te hoog of een heel groot litteken, erg nep. Ik houd daar zelf niet van, ik houd van natuurlijk. Ik adviseer je om een prothesewissel te doen, als je geen kinderwens meer hebt, het resultaat blijft dan mooier. Ook is het belangrijk om te weten welke prothesen je neemt, dat bepaald de vorm van je nieuwe borsten. De plastisch chirurg adviseert je ook om de protheses na 20 jaar te vervangen, loop er niet te lang mee rond. Wees zuinig op je lichaam. En verdiep je goed in de kliniek en arts en ook uiteraard merk van de protheses. En kijk niet naar wat goedkoop is want goedkoop is meestal duurkoop en voor je lichaam moet je het het beste willen.”

Behandelende arts

Ik adviseer je om een prothesewissel te doen, als je geen kinderwens meer hebt, het resultaat blijft dan mooier

Heeft u een vraag over Cheyen vertelt over haar prothesewissel na de zwangerschap? Stuur ons dan een e-mail.

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam