Call: 020 – 3055 847

Menu

Nieuws:

How to protect your skin from the sun after plastic surgery

Or call us for an appointment 020 305 5847

Je denkt misschien dat je alles weet over zonnebrandcrème. Toch kunnen we je waarschijnlijk nog wat nieuws vertellen als het gaat om de bescherming van je huid en dit is zeker na een operatie of cosmetische behandeling belangrijk. Er bestaat veel verwarring over het smeren van zonnebrandcrème. Wist je dat je voor je gezicht aan een kloddertje crème niet genoeg hebt? Denk eerder aan een volle theelepel. Veel mensen denken nog steeds dat ze voor de rest van de dag klaar zijn na een keer insmeren, ook dat is onjuist. Smeer jezelf op zonnige dagen zelfs om de twee uur in! Wij delen een paar tips om jezelf te beschermen tegen de zon na plastische chirurgie.

De huid goed insmeren is niet alleen belangrijk ter bescherming maar ook essentieel om huidveroudering tegen te gaan. Rimpeltjes horen bij het leven maar eerlijk is eerlijk: het liefst doen we er alles aan om ze te voorkomen.

BESCHERM JEZELF TEGEN UVA EN UVB STRALING

Nieuwe zonnebrandcrème nodig? Kies dan een product dat niet alleen beschermt tegen UVB straling, maar óók tegen UVA straling. UVB is de veroorzaker van verbranding en deze straling is in de zomer sterker. Met UVA straling heb je eigenlijk het hele jaar door te maken. Deze straling bevordert huidveroudering! Het is dus geen gek idee om je gezicht het hele jaar in te smeren met een goede crème met SPF.

SPF

Gebruik minimaal een SPF 15. Het advies van de AAD (American Academy of Dermatology) adviseert zelf minimaal een SPF 30.

DE ZON IS OOK GOED VOOR JE

We willen onze huid jong en gezond houden en daarom is het goed om bewust met bescherming tegen de zon bezig te zijn. Probeer daar niet in door te slaan! De zon helemaal vermijden is namelijk het andere uiterste want daardoor mis je ook de positieve krachten van de zon. Zo beschermt een minimale hoeveelheid pigment je tegen zonschade en helpt zonlicht bij de opbouw van Vitamine D. Vitamine D is onmisbaar voor je geestelijke en lichamelijk gezondheid. Zo is Vitamine D nodig voor de botopbouw, een gezond immuunsysteem en een gezonde huid. Voldoende Vitamine draagt zelfs bij aan een vermindering van rimpels. Laten we de zon vooral niet vermijden uit angst voor rimpels en huidkanker. Het enige wat wij willen delen is: zon voorzichtig!

ZONNEN NA PLASTISCHE CHIRURGIE

Na een cosmetische behandeling met Botox of fillers is het verstandig om de eerste week niet in de brandende zon te gaan zitten. Wanneer je geopereerd bent in het gezicht, is het raadzaam om een langere periode na de ingreep uw gelaat niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank. Na een facelift, or correctie van de boven- of onderoogleden adviseren wij om blootstelling aan direct zonlicht de eerste drie maanden te voorkomen. Draag een hoedje of een zonnebril, smeer je goed in en vermijd de sterkste UV-straling midden op de dag. Smeer na de eerste periode littekens altijd in met zonnebrandcréme, minimaal factor 30 en elke 2 uur opnieuw.

EEN COSMETISCHE BEHANDELING IN DE ZOMER

Omdat er veel verwarring bestaat over wat de beste periode is voor een cosmetische behandeling of plastische chirurgie willen wij daar ook nog wat over kwijt. Bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen krijgen vaak de vraag of een operatie wel mogelijk is in de lente of zomer. Het antwoord daarop is: ja. Juist in deze periode hebben mensen vrij en tijd om voldoende rust in te plannen. Deze rust is het allerbelangrijkste voor een goed herstel! Het is alleen niet verstandig om nét voor een zonvakantie een behandeling te ondergaan want lekker bakken op het strand of een duik in de zee zitten er dan niet in. Mocht je vragen hebben over zonnen en plastische chirurgie, neem dan contact met ons op!

Meer nieuws

bas wind

Controleer je huid regelmatig op vreemde plekjes

Ongeveer 1 op de 5 Nederlanders krijgt huidkanker. Mensen worden ouder, reizen meer en zitten vaker (onbeschermd) in de zon. …

read more
masters company

Aesthetic Center Jan van Goyen appointed MASTERS COMPANY

MASTERS COMPANY is een initiatief van MASTERS HQ en Esthetisch Centrum Jan van Goyen is een van geselecteerde bedrijven die …

read more
dick cube

Podcast: anesthesiologist Dick Kubbe tells all about anesthesia

Esthetisch Centrum Jan van Goyen is dé kliniek voor plastische chirurgie, injectables, spataderbehandelingen, huidtherapie en cosmetische chirurgie in Amsterdam Oud …

read more
Make an appointment

We request that you fill in the information below and we will contact you as soon as possible. A referral letter is required.