Call: 020 – 3055 847

Menu

Nieuws:

Sports after a breast augmentation

Or call us for an appointment 020 305 5847

Bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen is de borstvergroting een veelgevraagde operatie. Voordat iemand besluit om een borstvergroting te ondergaan, is de persoon in kwestie vaak al een hele poos bezig met het verzamelen van informatie. Deze periode in aanloop naar een cosmetische operatie is belangrijk en wij adviseren om al je vragen op te schrijven. “Mag je sporten na een borstvergroting?” is een veelgehoorde vraag. 

Over het algemeen geldt dat het lichaam zes weken nodig heeft om bij te komen van een operatie. Na een breast augmentation groeien de protheses gedurende deze periode vast in de pocket zodat ze niet kunnen verplaatsen wanneer je beweegt. Dit proces noemt men inkapselen.

Sports after a breast augmentation

Sporten kan weer zes weken na de borstvergroting. Het spreekt vanzelf dat je de eerste weken voorzichtig omgaat met het gebied waaraan je bent geopereerd. De eerste tijd voelen de borsten erg stevig aan. Na verloop van tijd zal dit veranderen en zullen de borsten steeds soepeler aanvoelen. Ook zal de vorm van de borsten vlak na de ingreep nog veranderen.

Rustig opbouwen

Het is belangrijk dat je het sporten weer rustig opbouwt. Dit geldt zeker voor sporten waarbij je de borstspier veel gebruikt. Bij krachttraining of zwemmen gebruik je de borstspier intensiever dan bij yoga of fietsen. Laat de borstspieren langzaam wennen aan intensieve training, dat is voor jezelf ook fijner. Na een tijdje merk je vanzelf dat je weer op het oude niveau komt!

Meer nieuws

bas wind

Controleer je huid regelmatig op vreemde plekjes

Ongeveer 1 op de 5 Nederlanders krijgt huidkanker. Mensen worden ouder, reizen meer en zitten vaker (onbeschermd) in de zon. …

read more
masters company

Aesthetic Center Jan van Goyen appointed MASTERS COMPANY

MASTERS COMPANY is een initiatief van MASTERS HQ en Esthetisch Centrum Jan van Goyen is een van geselecteerde bedrijven die …

read more
dick cube

Podcast: anesthesiologist Dick Kubbe tells all about anesthesia

Esthetisch Centrum Jan van Goyen is dé kliniek voor plastische chirurgie, injectables, spataderbehandelingen, huidtherapie en cosmetische chirurgie in Amsterdam Oud …

read more
Make an appointment

We request that you fill in the information below and we will contact you as soon as possible. A referral letter is required.