Call: 020 – 3055 847

Menu

Nieuws:

Varicose veins do not go away on their own

Or call us for an appointment 020 305 5847

Spataderen verdwijnen niet vanzelf. Wanneer je spataderen niet laat behandelen, breiden ze zich zelfs steeds verder uit. Dit zorgt niet alleen voor ontsierende blauwe vaatjes op de benen, maar ook voor lichamelijke ongemakken. 

Spataderen zijn uitgezette aderen die niet goed functioneren. Deze verwijde aderen zijn duidelijk zichtbaar op de huid. De meeste spataderen zijn blauw doorgeschemerd en kronkelig van vorm. Een spatader kan gevoelig en in sommige gevallen zeer pijnlijk zijn. Daarnaast veroorzaken ze een moe, loom en zwaar gevoel in de benen. Soms zorgen ze voor jeuk en tintelingen in de benen. Ook kunnen vochtophopingen rond de enkels of huidverkleuringen ontstaan.

Spataderen laten behandelen

Spataderen kunnen zich verder verspreiden wanneer je ze niet laat behandelen. Het is daarom verstandig om er door een specialist naar te laten kijken. Spataderen ontstaan doordat de kleppen in de aderen niet meer goed functioneren. Hierdoor kan het bloed niet goed worden rondgepompt en zakt het terug in de benen. Gezonde kleppen in de omliggende aderen moeten daardoor harder werken om het bloed rond te pompen. Hierdoor is de kans groter dat ook gezonde aderen overbelast raken met nieuwe spataderen als gevolg. Stel een behandeling daarom niet onnodig lang uit.

spataderen 1
Spataderen verdwijnen niet vanzelf 1

Possible varicose vein treatments

Tijdens het eerste consult bij een van onze flebologen, wordt bepaald welke behandelmethode de beste is. Om dit goed te kunnen bepalen, voert de specialist een duplexonderzoek uit waarmee de bloedvaten in beeld worden gebracht. De behandelingen bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen zijn:

Poliklinisch

  • Sclerocompressie therapie
  • Ultrasound-guided foam sclerotherapy

Operatief

  • Laser treatment
  • RF treatment
  • Clarivein
  • Crossectomy or ligation
  • Müller flebectomie

Je leest hier meer over de bovenstaande behandelingen of bel voor een afspraak: 020 – 3055 811

Meer nieuws

bas wind

Controleer je huid regelmatig op vreemde plekjes

Ongeveer 1 op de 5 Nederlanders krijgt huidkanker. Mensen worden ouder, reizen meer en zitten vaker (onbeschermd) in de zon. …

read more
masters company

Aesthetic Center Jan van Goyen appointed MASTERS COMPANY

MASTERS COMPANY is een initiatief van MASTERS HQ en Esthetisch Centrum Jan van Goyen is een van geselecteerde bedrijven die …

read more
dick cube

Podcast: anesthesiologist Dick Kubbe tells all about anesthesia

Esthetisch Centrum Jan van Goyen is dé kliniek voor plastische chirurgie, injectables, spataderbehandelingen, huidtherapie en cosmetische chirurgie in Amsterdam Oud …

read more
Make an appointment

We request that you fill in the information below and we will contact you as soon as possible. A referral letter is required.