Bel: 020 – 3055 847

Menu

Buikwandcorrectie

Heeft u last van overtollige huid of een slappere huid op uw buik? Meestal is dit het gevolg van gewichtsverlies, zwangerschappen of veroudering. Een buikwandcorrectie biedt hiervoor de uitkomst. Het resultaat: een strakkere buik en uw zelfvertrouwen terug! We vertellen u graag meer tijdens een vrijblijvend consult.

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Buikwandcorrectie

Heeft u last van overtollige huid of een slappere huid op uw buik? Meestal is dit het gevolg van gewichtsverlies, zwangerschappen of veroudering. Een buikwandcorrectie biedt hiervoor de uitkomst. Het resultaat: een strakkere buik en uw zelfvertrouwen terug! We vertellen u graag meer tijdens een vrijblijvend consult.

Het slapper worden van de buik is iets dat van nature bij ieder mens optreedt. Dit is afhankelijk van leeftijd, geslacht, lichaamsbouw, lichaamsgewicht en eventuele operaties of zwangerschappen. Een buikwandcorrectie herstelt de buik weer naar de oorspronkelijke staat en zorgt voor een plattere en strakkere buik.

Een buikwandcorrectie kan worden uitgevoerd om medische of esthetische redenen. Door verslapping en uitrekking van de buikspieren in combinatie met overgewicht kan de wervelkolom verkeerd worden belast. Dit kan op den duur rugklachten geven. Ook een minder ernstige vorm van verslapping, zoals een wat uitpuilende onderbuik of gerimpelde onderbuikshuid, kan reden zijn een buikwandcorrectie te overwegen. Wat uw reden ook is, u bent bij ons in goede handen voor een vrijblijvend advies.

Buikwandcorrectie bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen

  • Geen overtollige huid meer op uw buik
  • Persoonlijk behandelplan op basis van uw klachten en wensen
  • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.0 op Kliniekervaringen.nl
  • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij NVPC en NVEPC
  • Zowel mannelijke als vrouwelijke BIG geregistreerde plastisch chirurgen

Het consult

Of u in aanmerking komt voor een buikwandcorrectie is afhankelijk van de klachten en zal in een eerste consult met de plastisch chirurg worden bepaald. Operatieve correctie van een dikke of slappe buik moet niet gezien worden als een mogelijkheid om gewicht kwijt te raken. Overgewicht is zelfs een argument een dergelijke ingreep niet uit te voeren vanwege de grotere kans op complicaties. Als u duidelijk te zwaar bent adviseren wij u eerst af te vallen en uw eetgewoonten aan te passen. Wanneer het streefgewicht is bereikt, kan de buikwandcorrectie worden uitgevoerd met een goede kans op een fraai resultaat.

Buikwandcorrectie: de operatie

De operatie vindt plaats onder algehele narcose. De correctie bestaat uit het wegnemen van overtollig huid- en vetweefsel en zonodig het herstel van de stevigheid van de buikwand. De plastisch chirurg opereert zodanig dat de littekens zo min mogelijk opvallen. Indien mogelijk wordt alleen een horizontaal litteken gemaakt zo laag mogelijk op de onderbuik zodat het litteken door de onderkleding kan worden bedekt. Afhankelijk van de grootte van de operatie kunnen we het advies geven enkele dagen bedrust te houden na de operatie. Na de operatie blijft u altijd één nacht in het Jan van Goyen.

Herstel en nazorg na een buikwandcorrectie

Het is aan te bevelen tot ongeveer 3 weken na de operatie een stevige elastische pantybroek te dragen die tot boven de navel reikt. Deze broek neemt u mee bij de opname en trekt u na de operatie aan. De pantybroek ondersteunt de wond en voorkomt stoornissen in de wondgenezing. Deze speciale pantybroek kunt u aanschaffen bij een goede lingeriezaak.

De eerste weken bent u alleen in staat om zeer licht lichamelijk werk te verrichten. Als ook de buikwandspieren zijn ingekort of aangetrokken dan is het verstandig de eerste 4 weken niet zwaar te tillen. Ultraviolette stralen zijn niet goed voor littekens, ze kunnen daardoor onnodig lang rood blijven. Het beste kunt u de littekens dan ook bedekt houden in de eerste maanden, dit kan eventueel met een sunblock.

Het resultaat

Een buikwandcorrectie heeft als resultaat dat uw buik platter wordt en de huid strakker is. Hoewel de plastisch chirurg streeft naar perfectie, is dit niet altijd haalbaar. Elk lichaam is immers anders. De operatie laat littekens achter die altijd enigszins zichtbaar blijven maar indien mogelijk bevindt dit litteken zich onder uw slip of bikinibroekje. Het huidgebied onder de navel wordt tijdelijk gevoelloos. In sommige gevallen blijft het gevoelloos, maar dit geeft weinig klachten. Na verloop van jaren kan het gebied dat gevoelloos is kleiner worden.

Kosten buikwandcorrectie

Buikwandcorrectie
Mini-buikwandcorrectie€ 3.850,-
Buikwandcorrectie incl. overnachting€ 7.000,-
Buikwandcorrectie met liposuctie 1 zone incl. overnachting€ 8.150,-
Buikwandcorrectie uitgebreid met reven spieren incl. overnachting€ 7.600,-
Buikwandcorrectie uitgebreid met reven spieren en Fleur de Lis incl. overnachting€ 9.000,-
Mommy make-over
Mini-buikwandcorrectie en borstvergroting met ronde implantatenvanaf
€ 8.000,-

Buikwandcorrectie voor en na

Klik hier voor meer buikwandcorrectie voor en na foto’s.

Risico’s en complicaties

Een buikwandcorrectie heeft dezelfde risico’s als elke andere operatie. De wond kan infecteren, maar dit komt zelden voor. De meeste kans op infectie bestaat bij mensen die te veel onderhuids vetweefsel hebben. Het is daarom van belang om voor de operatie een zo normaal mogelijk gewicht te hebben. Verder kan een nabloeding ontstaan.

Overgewicht, roken, het gebruik van sommige medicijnen en suikerziekte kunnen aanleiding geven tot een verstoorde wondgenezing. Dit kunnen redenen voor een chirurg zijn te besluiten de operatie niet uit te voeren.

Soms kan het zo zijn dat de chirurg ervoor kiest de buikwandcorrectie in het ziekenhuis uit te voeren. Uw plastisch chirurg zal dit altijd vooraf met u bespreken op de poli.

Artsen

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling. We begeleiden u van de voorbereiding en de behandeling tot de nazorg. Onze behandelend artsen zijn:

Reviews en ervaringen buikwandcorrectie

Kom langs voor een vrijblijvend consult

Overweegt u deze behandeling? Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of een vrijblijvend consult boeken. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Voor meer informatie over de mogelijkheden van deze behandeling in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam