Call: 020 – 3055 847

Menu

mommy makeover

Or call us for an appointment 020 305 5847

mommy makeover

Gevolgen van een of meerdere zwangerschappen of fors gewichtsverlies zijn een slappere, opgerekte huid, borsten die van vorm veranderen en een verslapte buik. Je zit letterlijk niet lekker in je vel en dat is vervelend. Een mommy makeover biedt een oplossing en zorgt ervoor dat je lichaam de oorspronkelijke vormen weer terugkrijgt.

  • Our plastic surgeons are affiliated with the Dutch Societies for plastic surgery (NVPC and NVEPC) NVPC and NVEPC
  • Both male and female surgeons
  • Treatment plan based on your wishes
  • Free consultation with extensive advice

To make an appointment for a free intake interview or for more information, please contact us via 020 – 3055 847

The consultation

Of u in aanmerking komt voor een mommy makeover is afhankelijk van uw persoonlijke uitgangssituatie en wensen. Welke operatie geschikt is zal tijdens een eerste consult met de plastisch chirurg duidelijk worden. De mommy makeover is een uitgebreide operatie en daarom is het belangrijk dat u in goede gezondheid verkeert. Uw medische geschiedenis, medicatiegebruik en lichamelijke conditie komen aan bod tijdens het gesprek met de arts. Als u duidelijk te zwaar bent adviseren wij u eerst af te vallen en uw eetgewoonten aan te passen. Wanneer het streefgewicht is bereikt, kan de mommy makeover worden uitgevoerd met een goede kans op een fraai resultaat. Indien de borstvergroting onderdeel is van uw operatie, wordt tijdens het consult besproken welk type prothesen het beste bij u lichaam past.

The surgery

Een mommy makeover bestaat vaak uit een combinatie van verschillende ingrepen. Denk aan een breast lift, breast augmentation, tummy tuck and liposuction. Uw plastisch chirurg bekijkt samen met u tijdens het eerste consult welke behandeling het beste bij u wensen aansluit. De behandelingen worden indien mogelijk tegelijk, tijdens één operatie, uitgevoerd. Voor de operatie meldt u zich bij de balie waar u wordt opgehaald door een verpleegkundige. Daarna gaat u met de verpleegkundige naar het OK-complex waar de plastisch chirurg het te opereren gebied aftekent. De anesthesist dient vervolgens de narcose toe om u volledig in slaap te brengen. Na de operatie wordt u naar de verkoeverkamer gebracht om rustig te ontwaken. De verpleegkundige geeft eventuele pijnmedicatie. Na de operatie verblijft u een nacht in onze kliniek. De volgende ochtend mag u onder begeleiding naar huis, u mag niet zelf autorijden.

Recovery and aftercare

Na een mommy makeover is het belangrijk om het de eerste weken rustig aan te doen. Het lichaam de tijd geven om te herstellen heeft een positief effect op het uiteindelijke resultaat. De eerste dagen na de operatie wordt bedrust geadviseerd. Na een tot twee weken kunt u lichte dagelijkse bezigheden weer oppakken. Het advies is om de eerste 4 weken niet zwaar te tillen en om 6 weken niet te sporten. Probeer wel voldoende te bewegen om trombose te voorkomen.

Voor de operatie heeft de plastisch chirurg met u besproken of u speciale drukkleding moet dragen om zwelling tegen te gaan en het herstel te bevorderen.

UV-stralen zijn niet goed voor littekens, ze kunnen daardoor onnodig lang rood blijven. Het beste kunt u de littekens dan ook bedekt houden in de eerste maanden, dit kan eventueel met een sunblock

After the operation, we are available 24/7 in case of emergency or urgent questions.

The result

Een mommy makeover heeft als resultaat dat uw lichaamscontouren weer hersteld worden. Hierbij worden bijvoorbeeld uw buik, armen en borsten aangepakt. Het resultaat van de mommy makeover is afhankelijk van de behandeling. Hoewel de plastisch chirurg streeft naar perfectie, is dit niet altijd haalbaar. Elk lichaam is immers anders. Houd er rekening mee dat het tot een jaar kan duren voor het eindresultaat zichtbaar is. Met name littekens zijn in het begin vurig en hebben voldoende tijd nodig om volledig te herstellen.

Risks and Complications

Een mommy makover heeft dezelfde risico’s als elke andere operatie. De wond kan infecteren, maar dit komt zelden voor. De meeste kans op infectie bestaat bij mensen die te veel onderhuids vetweefsel hebben. Het is daarom van belang om voor de operatie een zo normaal mogelijk gewicht te hebben. Verder kan een nabloeding ontstaan.

Overweight or obesity, smoking, the use of some types of medication, and diabetes can lead to a disturbed healing of the wound and can be reasons for the surgeon to decide that the surgery cannot be carried out.

Soms kan het zo zijn dat de chirurg ervoor kiest de mommy makeover in het ziekenhuis uit te voeren. Uw plastisch chirurg zal dit altijd vooraf met u bespreken op de poli.

Doctors

Meet one of our plastic surgeons during the intake consultation. Our experienced and specialised surgeons are here for you before and after the surgery.

Price mommy makeover

In the table below you will find the price of a mommy makeover. 

mommy makeover 
Mini tummy tuck and breast augmentation with round implantsfrom € 6,255

This is a starting price. The exact price depends on the type of treatment you want and will be calculated for you after a personal consultation.

The first consultation is complete without obligation.

To make a no-obligation intake interview or for more information, please fill in the contact form on the right. You can also make an appointment by phone via our phone number 020 – 3055 847.

We are available on working days between 08:30 and 17:00.

On this page:
Call us for an appointment 020 305 5847

or fill in the form below and we will contact you

For more information about the possibilities of this treatment in Amsterdam at Aesthetic Center Jan van Goyen or to make an appointment, please contact us. We are available every working day between 08:30 and 17:00.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Make an appointment

We request that you fill in the information below and we will contact you as soon as possible. A referral letter is required.