Call: 020 – 3055 847

Menu

Nieuws:

Injectables in the summer period; is that a good idea?

Or call us for an appointment 020 305 5847

We hebben de afgelopen periode al volop mogen genieten van de zon! Wanneer het even kan, zijn we buiten. Massaal worden we voorzien van een extra portie Vitamine D. Maar we moeten ook opletten dat we ons goed beschermen tegen straling van de zon want zonneschade is onomkeerbaar. Bovendien zorgt het voor een versnelde veroudering van de huid en voorkomen is beter dan genezen. Wij krijgen veel vragen van mensen die graag een behandeling met injectables in de zomer willen. Kan dit wel? Is het veilig? Soms stellen mensen de behandeling uit naar het najaar en dat is helemaal niet nodig. Mits je je aan bepaalde richtlijnen houdt. 

Mag je je huid na een behandeling met fillers blootstellen aan de zon?
Net als anders, is het belangrijk om de huid goed te beschermen voordat je de zon in gaat, vooral nadat je een bezoek aan een kliniek hebt gebracht. De eerste week nadat je bent behandeld met fillers, mag je niet onder de zonnebank, noch in de zon. Daarna moet je je goed insmeren met zonbeschermingsproducten. Doe je dit niet dan heb je de kans dat de fillers sneller worden afgebroken door het lichaam.

Hoe zit het met Botox en de zon?
In het geval van Botox, adviseren wij om de huid 24 uur niet bloot te stellen aan zonlicht. Bij roodheid en zwelling adviseren wij om iets langer te wachten. De zonnebank moet je minimaal een week vermijden.

Zwemmen of naar de sauna
Net na een behandeling is het onverstandig om te gaan zwemmen of om een sauna te bezoeken. Vaak krijg je te maken met onhygiënische plekken en je hebt natuurlijk kleine wondjes die bij iedereen anders genezen. Door de warmte kan het product zich verplaatsen en dit wil je voorkomen! Wacht minimaal een week voordat je deze activiteiten weer onderneemt.

Sporten
Het is raadzaam om de eerste 24 uur na een behandeling met injectables, niet te sporten.

Plan jouw behandeling dus niet nét voordat je op vakantie gaat in. Na een week kun je met een gerust hart vertrekken. Wil je toch direct na jouw behandeling op pad? Houd dan rekening met de maatregelen die je moet nemen om jouw huid te beschermen. Smeer je in met een hoge factor, draag een petje en zoek de schaduw op.

Meer nieuws

bas wind

Controleer je huid regelmatig op vreemde plekjes

Ongeveer 1 op de 5 Nederlanders krijgt huidkanker. Mensen worden ouder, reizen meer en zitten vaker (onbeschermd) in de zon. …

read more
masters company

Aesthetic Center Jan van Goyen appointed MASTERS COMPANY

MASTERS COMPANY is een initiatief van MASTERS HQ en Esthetisch Centrum Jan van Goyen is een van geselecteerde bedrijven die …

read more
dick cube

Podcast: anesthesiologist Dick Kubbe tells all about anesthesia

Esthetisch Centrum Jan van Goyen is dé kliniek voor plastische chirurgie, injectables, spataderbehandelingen, huidtherapie en cosmetische chirurgie in Amsterdam Oud …

read more
Make an appointment

We request that you fill in the information below and we will contact you as soon as possible. A referral letter is required.