Home | De prothesewissel van Cheyen

De prothesewissel van Cheyen

Cheyen is de vrouw van Yes-R, moeder en ondernemer. Ze is regelmatig on the go, komt veel inspirerende mensen tegen en weet wat ze wil in het leven. Een van de dingen die hoog op haar wensenlijst stond, was een prothesewissel. Na de zwangerschap waren haar borsten niet meer wat ze ervan gewend was. De vorm, het volume… opeens is alles anders. Daarom besloot ze om een afspraak te maken bij Drs. Gijs van Selms.

Was je onzeker over je borsten?
“Ja en nee. Ik was niet niet enorm onzeker over mijn borsten, want in een beha en shirtje zag mijn decolleté er prima uit. Maar zonder beha hingen mijn borsten, logisch want door de zwangerschap verandert je lichaam. Omdat ik niet blij was met mijn borsten heb ik besloten om me te oriënteren op een prothesewissel.”

Is een prothesewissel net zo spannend als de eerste borstvergroting?
“Jazeker ik vond het erg spannend! Mijn vorige operatie is alweer 8 jaar geleden dus ik was alweer vergeten hoe het was. Het enige wat ik me nog kon herinneren was dat ik heel veel pijn had, dus daar keek ik erg tegenop.”

Hoe kwam je bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen terecht?
“Ik ben al eerder door plastisch chirurg Gijs van Selms geopereerd. Daarom wilde ik weer door hem geholpen worden, omdat hij precies weet wat hij de vorige keer heeft gedaan. Veel mensen in mijn vriendenkring zijn ook behandeld in het Esthetisch Centrum Jan van Goyen en waren allemaal ontzettend tevreden.”

Zijn er andere dingen waar je op let tijdens het eerste consult?
“Ik kijk vooral naar hoe een kliniek eruit ziet. De uitstraling vind ik belangrijk omdat je dan in een oogopslag kunt zien hoe een kliniek is. Esthetisch Centrum Jan van Goyen heeft een sjieke uitstraling, is gevestigd op een mooie locatie en er werken ervaren plastisch chirurgen waaronder Drs. Gijs van Selms. Ik ken veel mensen die ook bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen behandeld zijn en dat biedt vertrouwen! Net als het feit dat ze al dertig jaar bestaan. En wat ik natuurlijk vraag is: gaat het weer zoveel pijn doen?”

Hoe vond je de operatie gaan?
“De operatie ging super goed, voor de operatie zijn de verpleegsters er voor je die je goed begeleiden en uitleg geven. Ik voelde me helemaal op mijn gemak en liet het lekker op me af komen. En toen ik wakker werd ging ik meteen voelen en kijken naar het resultaat!”

Je hebt twee kinderen, hoe ging dit na de operatie?
“Na de eerste operatie had ik erg veel pijn omdat de borstprothesen achter de borstspier werden geplaatst. Dit was nodig omdat ik een dunne huid heb en toch een natuurlijk resultaat wenste. Maar man! Wat deed het de eerste weken na de operatie veel pijn! Nu ik ouder ben heb ik meer weefsel van mezelf en daardoor voldoende bedekking voor de implantaten. We hebben er daarom voor gekozen om de implantaten deze keer voor de borstspier te plaatsen en dat valt dan opeens reuze mee! Je kunt vrij snel weer bewegen en hebt enkel een trekkerig en beurs gevoel. That’s it. Echt een verschil met de eerste keer. Natuurlijk heb ik alsnog voorzichtig gedaan met tillen en intensief bewegen maar met de kinderen ging het verder heel goed.”

Natuurlijk de belangrijkste vraag: hoe vind je het resultaat?
“Ik ben ontzettend blij, mijn borsten zijn iets voller maar nog steeds natuurlijk. Ze hangen niet meer! Ik ben ook erg blij met mijn keuze voor Motiva prothesen, deze zijn zeer veilig en nieuw op de markt. Ik heb gekozen voor Ergonomix. Je hebt een laag, medium en hoog profiel en ik heb voor medium gekozen. Plastisch chirurg Gijs van Selms heeft hetzelfde litteken gebruikt, dus ik heb geen extra litteken gekregen. De vorige snede was erg klein en mooi gedaan, je zag het litteken bijna niet en dat is nu weer zo.”

Heb je nog tips voor vrouwen die een prothesewissel overwegen?
“Ja het is belangrijk dat je naar een goede arts en kliniek gaat. Kies iemand die veel ervaring heeft. Soms zie ik borsten voorbij komen op Social Media en dan denk ik omg, zo lelijk, veel te hoog of een heel groot litteken, erg nep. Ik houd daar zelf niet van, ik houd van natuurlijk. Ik adviseer je om een prothesewissel te doen, als je geen kinderwens meer hebt, het resultaat blijft dan mooier. Ook is het belangrijk om te weten welke prothesen je neemt, dat bepaald de vorm van je nieuwe borsten. De plastisch chirurg adviseert je ook om de protheses na 20 jaar te vervangen, loop er niet te lang mee rond. Wees zuinig op je lichaam. En verdiep je goed in de kliniek en arts en ook uiteraard merk van de protheses. En kijk niet naar wat goedkoop is want goedkoop is meestal duurkoop en voor je lichaam moet je het het beste willen.”

Meer nieuws

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Coronamaatregelen Esthetisch Centrum Amsterdam

Update 14-12
Wij krijgen veel telefoontjes van patiënten omtrent hun afspraak bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen. Vooralsnog geldt dat alle afspraken doorgaan en wij onze zorg kunnen continueren. Uiteraard volgen wij hierin alle maatregelen en staat de veiligheid van onze patiënten en medewerkers voorop. Wij hebben daarom ter plaatse diverse maatregelen genomen om de zorg zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Wij willen u vragen om onderstaande maatregelen in acht te nemen.

Wij verzoeken u om uw afspraak te verzetten indien u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt:

 1. Heeft u de afgelopen 48 uur koorts gehad zonder duidelijke oorzaak?
 2. Heeft u de afgelopen 48 uur klachten zoals kortademigheid, hoesten, keelpijn, neusverkouden, diarree en/of algehele malaise gehad?
 3. Heeft u een huisgenoot (partner, ouder, kind, vriend/vriendin) die op dit moment in thuisisolatie zit met bewezen corona of verdenking op corona?

Let op: als u een van bovenstaande klachten heeft kan de afspraak niet doorgaan. Wij verzoeken u vriendelijk om het pand niet te betreden. U dient zelf contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak.

Welke maatregelen zijn er genomen?

 1. Waar mogelijk worden afspraken nog zoveel mogelijk telefonisch/digitaal gehouden.
 2. Wanneer u koorts of klachten heeft zoals hoesten, kortademigheid of een verkoudheid, mag u het pand niet betreden.
 3. We proberen afspraken zo te plannen dat de 1,5 m afstand geborgd kan worden. We vragen u hier zelf ook op te letten.
 4. Het uitgangspunt is dat mensen alleen naar hun afspraak komen. Uw begeleider kan buiten de kliniek wachten. Indien u echt begeleiding binnen het pand nodig heeft, bent u verplicht om dit vooraf aan uw afspraak te melden.
 5. Om het aantal patiënten dat in onze panden aanwezig is te kunnen beheersen, vragen wij u om kort van tevoren te komen, maar wel op tijd. Indien u te laat komt kan de afspraak helaas niet doorgaan.
 6. Het dragen van een neus- en mondkapje is verplicht voor alle bezoekers in onze panden. Mensen die dit niet doen, worden hierop aangesproken door onze medewerkers en krijgen alsnog een mondkapje aangeboden. Indien ze dit weigeren mogen medewerkers toegang tot het gebouw ontzeggen.
 7. Er geldt een “geen hand schudden beleid” in de kliniek
 8. U dient uw handen voor én na een bezoek aan Jan van Goyen te desinfecteren. Hiervoor staan bij alle in- en uitgangen desinfectiemateriaal.

Vragen?
Neem dan contact op met onze medewerkers via 020 3055 800.

For English click here.