Home | De benen mogen weer gezien worden!

De benen mogen weer gezien worden!

Het is zomer! De rokjes en korte broeken mogen uit de kast, de benen mogen weer gezien worden. Voor mensen met spataderen is dit echter vaak een vervelende periode. De benen gaan meer opzetten, zijn vermoeider en gaan jeuken. Sommigen voelen zich sociaal belemmerd om hun benen te laten zien. Herkenbaar? De flebologen en chirurgen van Esthetisch Centrum Jan van Goyen kunnen veel voor je betekenen!

De behandeling
Fleboloog drs. Surajbali vertelt hoe een spataderbehandeling er bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen aan toe gaat: “Mensen komen eerst bij mij of drs. Jensema voor een consult. Wij bekijken dan door middel van onderzoek en een echo wat het probleem is en bepalen hoe de behandeling gaat zijn. De zichtbare aderen kunnen vaak bij ons ingespoten worden. De iets onder de huid liggende ader, de stamader, wordt vaak bij dr. Van Vlijmen van binnenuit uitgeschakeld. Voor beide behandelingen geldt dat je niet onder narcose hoeft en
er geen littekens achterblijven.”

Megasnel herstel
Vroeger moesten mensen met spataderen uitgebreid geopereerd worden, om vervolgens zes weken een kous te dragen. Vaatchirurg dr. van Vlijmen vertelt: “Tegenwoordig is dit gelukkig niet meer zo. Sterker nog, als de ader van binnenuit – endoveneus – uitgeschakeld wordt, ben je één dag na de behandeling weer op de been en kun je je activiteiten zo weer oppakken. Je hoeft slechts 24 uur kousen te dragen, waarna een korte nabehandeling nodig is. We krijgen dan ook erg vaak te horen dat het heel erg is meegevallen.”

v.l.n.r.: drs. Jensema, dr. van Vlijmen, drs. Surajbali

Coronamaatregelen Esthetisch Centrum Amsterdam

De gezondheid van onze patiënten en medewerkers staat bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen voorop. Daarom volgen we het advies van RIVM over COVID-19 en passen we onze werkwijze hierop aan.

Wij verzoeken u om uw afspraak te verzetten indien u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt:

 1. Heeft u de afgelopen 48 uur koorts gehad zonder duidelijke oorzaak?
 2. Heeft u de afgelopen 48 uur klachten zoals kortademigheid, hoesten, keelpijn, neusverkouden, diarree en/of algehele malaise gehad?
 3. Heeft u een huisgenoot (partner, ouder, kind, vriend/vriendin) die op dit moment in thuisisolatie zit met bewezen corona of verdenking op corona?

Let op: als u een van bovenstaande klachten heeft kan de afspraak niet doorgaan. Wij verzoeken u vriendelijk om het pand niet te betreden. U dient zelf contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak.

Welke maatregelen zijn er genomen?

 1. Waar mogelijk worden afspraken nog zoveel mogelijk telefonisch/digitaal gehouden.
 2. Wanneer u koorts of klachten heeft zoals hoesten, kortademigheid of een verkoudheid, mag u het pand niet betreden.
 3. We proberen afspraken zo te plannen dat de 1,5 m afstand geborgd kan worden. We vragen u hier zelf ook op te letten.
 4. Het uitgangspunt is dat mensen alleen naar hun afspraak komen. Uw begeleider kan buiten de kliniek wachten. Indien u echt begeleiding binnen het pand nodig heeft, bent u verplicht om dit vooraf aan uw afspraak te melden.
 5. Om het aantal patiënten dat in onze panden aanwezig is te kunnen beheersen, vragen wij u om kort van tevoren te komen, maar wel op tijd. Indien u te laat komt kan de afspraak helaas niet doorgaan.
 6. Het dragen van een neus- en mondkapje is verplicht voor alle bezoekers in onze panden. Mensen die dit niet doen, worden hierop aangesproken door onze medewerkers en krijgen alsnog een mondkapje aangeboden. Indien ze dit weigeren mogen medewerkers toegang tot het gebouw ontzeggen.
 7. Er geldt een “geen hand schudden beleid” in de kliniek
 8. U dient uw handen voor én na een bezoek aan Jan van Goyen te desinfecteren. Hiervoor staan bij alle in- en uitgangen desinfectiemateriaal.

Vragen?
Neem dan contact op met onze medewerkers via 020 3055 800.

For English click here.