Home | De benen mogen weer gezien worden!

De benen mogen weer gezien worden!

Het is zomer! De rokjes en korte broeken mogen uit de kast, de benen mogen weer gezien worden. Voor mensen met spataderen is dit echter vaak een vervelende periode. De benen gaan meer opzetten, zijn vermoeider en gaan jeuken. Sommigen voelen zich sociaal belemmerd om hun benen te laten zien. Herkenbaar? De flebologen en chirurgen van Esthetisch Centrum Jan van Goyen kunnen veel voor je betekenen!

De behandeling
Fleboloog drs. Surajbali vertelt hoe een spataderbehandeling er bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen aan toe gaat: “Mensen komen eerst bij mij of drs. Jensema voor een consult. Wij bekijken dan door middel van onderzoek en een echo wat het probleem is en bepalen hoe de behandeling gaat zijn. De zichtbare aderen kunnen vaak bij ons ingespoten worden. De iets onder de huid liggende ader, de stamader, wordt vaak bij dr. Van Vlijmen van binnenuit uitgeschakeld. Voor beide behandelingen geldt dat je niet onder narcose hoeft en
er geen littekens achterblijven.”

Megasnel herstel
Vroeger moesten mensen met spataderen uitgebreid geopereerd worden, om vervolgens zes weken een kous te dragen. Vaatchirurg dr. van Vlijmen vertelt: “Tegenwoordig is dit gelukkig niet meer zo. Sterker nog, als de ader van binnenuit – endoveneus – uitgeschakeld wordt, ben je één dag na de behandeling weer op de been en kun je je activiteiten zo weer oppakken. Je hoeft slechts 24 uur kousen te dragen, waarna een korte nabehandeling nodig is. We krijgen dan ook erg vaak te horen dat het heel erg is meegevallen.”

v.l.n.r.: drs. Jensema, dr. van Vlijmen, drs. Surajbali