020 3055 800

Breform -de operatie-

Het eerste consult
Een van onze plastisch chirugen bespreekt met u uw wensen over de grootte en de vorm van uw borsten en bekijkt of aan uw wensen kan worden voldaan. Uw chirurg houdt hierbij rekening met de huidige vorm en grootte van uw borsten, de elasticiteit van uw huid en met de plaats van de tepels en de tepelhof. Daarnaast vertelt de plastisch chirurg u meer over de ingreep, de littekens en het beleid voor en na de operatie en eventuele complicaties. De littekens zijn gelijk aan de littekens van een borstlift of borstverkleining, maar uitgebreider dan die van een borstvergroting.

De operatie
Het Breformsysteem wordt operatief in de borsten aangebracht onder volledige narcose en werkt zoals een goede, welgevormde BH die de borsten een natuurlijke, inwendige lift geeft. Tijdens de operatie wordt eventueel overtollige huid weggesneden, de tepel naar boven geplaatst en de borst in een nieuwe vorm gemodelleerd. Indien nodig en afgesproken, kan de borst ook worden verkleind. De wonden worden gesloten met zeer fijn hechtmateriaal, dat in het algemeen vanzelf oplost. Het kan nodig zijn dat een drain wordt achtergelaten, deze drain zorgt ervoor dat eventueel bloed en vocht wordt afgevoerd.
Het inwendig BH systeem van Breform mag alleen worden ingebracht door een door Breform erkend plastisch chirurg, die hiervoor een speciale training heeft moeten doorlopen. Breform is alleen verkrijgbaar in daartoe geselecteerde klinieken.

Na de operatie
De pijn die na een dag nog bestaat wordt meestal omschreven als spierpijn en kan normaal gesproken met pijnstillers zoals Paracetamol worden bestreden.

De eerste dag na de operatie zult u het nog rustig aan moeten doen, maar na twee dagen kunt u licht huishoudelijk en administratief werk verrichten. Het spreekt vanzelf dat u de eerste weken voorzichtig moet omgaat met het operatiegebied. Het is eveneens sterk af te raden om gedurende 7 tot 10 dagen auto te rijden.

Tijdens de herstelperiode dient u 6 tot 8 weken een sportbeha te dragen, waarvan de eerste drie à vier weken dag en nacht. Daarna alleen nog overdag. U mag niet sporten gedurende deze weken.

De eerste tijd kunnen de littekens er wat vurig uitzien. In de loop van een jaar verdwijnt de vurigheid van de littekens en krijgen ze de kleur van uw huid en worden ze minder zichtbaar. Ultraviolette stralen zijn niet goed voor littekens, ze kunnen daardoor lang rood blijven. Het beste kunt u de littekens dan ook bedekt houden in de eerste maanden, dit kan met een sunblock.

Het resultaat
In het algemeen is het resultaat goed te voorspellen, daarbij is het wel belangrijk dat u uw wensen van te voren duidelijk maakt aan de plastisch chirurg. Toch is er geen volledige garantie te geven op het esthetisch resultaat. De littekens die ontstaan na de ingreep zijn op den duur niet (erg) opvallend. Helaas bestaan hierop uitzonderingen. Indien u nog zwanger wenst te worden bespreekt u dit vooraf met de chirurg aangezien dit van invloed is op de grootte van de borst.

Complicaties
In sommige gevallen kunt u last krijgen van vorming van extra bindweefsel in de littekens. Hierdoor zijn de littekens niet alleen minder fraai, maar kunnen ze ook klachten geven zoals pijn en jeuk. Dit heeft echter niets met het gebruikte materiaal te maken en kan bij elke chirurgische ingreep ontstaan. Hetzelfde geld voor nabloedingen en wondinfecties. Ook dit kan optreden, maar dit gebeurt gelukkig slechts zelden. De ernstigste complicatie bij een borstlift is het geheel of gedeeltelijk afsterven van de tepel, de huid van de borst of vet en/of klierweefsel in de borst. Dit is een risico bij elke borstlift of verkleining, dus ook als er gebruik wordt gemaakt van Breform. Ook hier is het risico gelukkig slechts klein.

Kosten
Deze ingreep wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars. Neem contact op met een consulent voor een prijsopgave of kijk meteen op onze prijslijst.