020 3055 800

Borstvergroting

Borstvergroting

Onzeker over de vorm en omvang van uw borsten en denkt u al een tijdje na over een borstvergroting? Wij luisteren graag naar uw wensen. Bij een borstvergroting kijken we goed naar de huidige vormen van het lichaam. We zorgen ervoor dat de nieuwe borsten geheel in balans zullen zijn met  de rest van het lichaam, waardoor we een subtiel en natuurlijk ogend resultaat behalen. Een mooie weg naar meer zelfvertrouwen en een trotser gevoel. Op deze pagina leest u meer informatie over de kosten van een borstvergroting, de ervaringen en de inhoud van de behandeling.

 

Kosten borstvergroting

Hieronder vindt u een overzicht met de kosten van een borstvergroting met prothesen. Als u een medische indicatie heeft, komt de ingreep in aanmerking voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar. Indien u geen medische indicatie heeft, wordt er helaas niets vergoed. Hierover kunt u advies opvragen bij uw zorgverzekeraar.

Type borstvergroting Kosten
Borstvergroting met ronde borstimplantaten (siliconen of watergevulde) vanaf € 3.850,-*
Borstvergroting met druppelvormige borstimplantaten (siliconen) vanaf € 4.250,-*

*De kosten zijn afhankelijk van het type borstimplantaat dat zal worden gebruikt. Dit zal worden besproken tijdens het eerste consult, waarbij het complete kostenplaatje voor u in kaart zal worden gebracht.

Afspraak maken

Waarom uw borsten vergroten?

In Nederland worden er naar schatting jaarlijks ruim 6.000 tot 8.000 borstvergrotende operaties uitgevoerd. De redenen voor een borstvergroting lopen uiteen:

“Ik vind mijn borsten niet groot genoeg”

“Ik vind de vorm van mijn borsten niet mooi”

“Mijn borsten zijn niet meer zo stevig en mooi als vroeger”

 “Mijn borsten zijn ongelijk”

Het vrouwelijk lichaam kenmerkt zich door ronde vormen. Soms zijn deze vormen niet helemaal in balans, waardoor vrouwen zich minder vrouwelijk kunnen voelen. Een borstvergroting kan hiervoor een mooie en snelle oplossing bieden. Het is van belang goed te overwegen waarom u een borstvergroting zou willen. We luisteren naar uw wensen en zullen in overleg met u bepalen op welke manier wij uw wensen het beste in kunnen vullen.

Om ervoor te zorgen dat u niet voor verrassingen komt te staan, zijn wij zo transparant mogelijk over onze behandelingen. Eerlijkheid vinden wij erg belangrijk. Bij de borstvergrotingen werken wij uitsluitend met gecontroleerde, medisch verantwoorde prothesen van de merken Motiva, Mentor, Polytech, Natrelle TM en Monobloc Hydrogel, die zijn toegelaten door het Ministerie van Volksgezondheid.

Voor vragen of een afspraak voor een vrijblijvend consult kunt u contact met ons opnemen via 020 305 5847

Borstvergroting resultaten: voor en na

Serena – Borstvergroting

'Na jarenlang moeite te hebben gehad met het dragen van een bikini ben ik ontzettend blij dat ik deze behandeling heb ondergaan. Na een snelle operatie en een vrij kort herstel heb ik nu veel meer zelfvertrouwen en loop ik vol trots over het strand.'

Marleen – Borstvergroting

'Vroeger was ik altijd tevreden over mijn borsten. Helaas gingen ze op den duur steeds meer hangen, werden ze minder stevig en leken ze kleiner. Ik heb deze stap genomen en Ik ben erg blij met het prachtige en bovenal natuurlijke resultaat.'

De behandeling

1. Het consult

Tijdens het eerste consult bespreekt u samen met de behandelend arts uw wensen. Samen kijkt u naar wat er voor u mogelijk is. Van belang daarbij is de huidige vorm van uw borsten. Of aan uw wensen kan worden voldaan is afhankelijk van verschillende factoren zoals uw lichaamsbouw, de structuur van de huid rondom uw borsten en het aanwezige klierweefsel. Tijdens het consult zal ook worden besproken wat voor een soort prothesen (ronde of druppelvormige) er gebruikt kunnen worden en informeert de arts u over de operatie, de nazorg en de mogelijke risico’s van de operatie.

Afspraak maken

2. De operatie

De operatie voor borstvergroting wordt uitgevoerd onder algehele narcose. Tijdens de operatie wordt een borstprothese ingebracht vóór of (schuin) achter de borstspier. De implantaten worden via een snede in de plooi onder de borst ingebracht. Er wordt een holte gemaakt die zo groot is dat de borstprothese er goed in past.

3. Het resultaat

Over het algemeen is het resultaat van een borstvergroting goed te voorspellen, daarbij is het wel belangrijk dat u uw wensen van te voren uitvoerig bespreekt met de plastisch chirurg. Er is geen volledige garantie te geven op het esthetische resultaat. De littekens die ontstaan na de ingreep zijn ongeveer vijf centimeter lang en zijn op den duur (vrijwel) niet opvallend. De pijn na een operatie is te vergelijken met een hevige spierpijn. De eerste paar dagen zal de pijn worden geremd door pijnstillers, die worden voorgeschreven door de anesthesist.

4. Na de behandeling

De eerste dag na de operatie is het belangrijk om  heel rustig aan te doen. Na twee dagen kunt u al licht huishoudelijk en administratief werk verrichten. Zwaar werk en tillen moeten de eerste twee weken worden gemeden. Sporten kan weer na zes weken na de borstvergroting.

Het is erg belangrijk dat u de eerste weken voorzichtig omgaat met het gebied  rondom de borsten. De eerste tijd voelen de borsten erg stevig aan en kunnen de littekens er wat vurig uitzien. In de loop van een jaar verdwijnt die vurigheid, krijgen de littekens de kleur van de huid en worden ze minder zichtbaar. Ultraviolette stralen zijn niet goed voor littekens, ze kunnen daardoor onnodig lang rood blijven. Het beste kunt u de littekens dan ook bedekt houden in de eerste maanden en goed beschermen tegen de zon.

Soorten prothesen

Wij maken gebruik van verschillende vormen siliconen prothesen van de merken Motiva, MentorPolytech en Natrelle TM. Daarnaast bieden wij borstimplantaten van het merk Monobloc Hydrogel. De vulling hiervan bestaat voor 96,3% uit een zoutwater oplossing en is biologisch afbreekbaar. Afhankelijk van uw wensen en wat de behandelend arts constateert, zal worden bepaald welke prothesen de arts gebruikt.

Ronde prothesen

Geschikt voor vrouwen met licht uitgezakte borsten, waardoor het volume van de borst naar beneden is gezakt. De ronde prothese vangt het tekort wat bovenin is ontstaan op, waardoor de borst meer volume krijgt en een diepere decolleté wordt gevormd. Alle bovengenoemde siliconen prothesen (Motiva, Mentor, Polytech en Natrelle TM) hebben verschillende vullingsvormen (laag, medium, hoog en extra hoog profiel). Monobloc Hydrogel heeft slechts één vullingsvorm, omdat deze met water is gevuld.

Anatomische (druppelvormige) prothesen

Geschikt voor mooie natuurlijk resultaten bij kleine strakkere borsten en grotere borstvergrotingen. Door de vorm ontstaat er een geleidelijke overgang van de huid naar de borst. De anatomische prothesen zijn van dezelfde siliconen prothesen en niet van Monobloc Hydrogel. Van Motiva bestaat de ergonomische prothese (die zelf rond is) maar uitzakt als een anatomische prothese.

U vindt hier een chirurgische bijsluiter die is opgesteld om u de nodige informatie te geven om u te helpen een weloverwogen besluit te nemen over het wel of niet laten doen van een operatie.

For surgical information in English you can download this pamphlet.

Lipofilling

Naast vergrotingen met prothesen vinden er steeds meer borstvergrotingen met lipofilling plaats. Dat is een vulling met het eigen vetweefsel waarbij we maximaal tot één cupmaat groter kunnen gaan. Lipofilling pakt twee problemen tegelijk aan. Het verbetert het aanzien van de borst en zorgt elders voor een verbetering van de lichaamscontour door verwijdering van het te hergebruiken vetweefsel. Voor meer informatie over deze techniek, kunt u terecht op deze pagina.

Afspraak maken

Mogelijke complicaties

Hoewel de kans op complicaties nihil is, is helaas geen enkele borstoperatiegeheel zonder risico. Wij willen u graag van te voren zo goed mogelijk informeren over de mogelijke complicaties. Hieronder hebben we de meest voorkomende complicaties voor u op een rij gezet.

Nabloeding

De meest voorkomende complicatie na een borstvergroting is een nabloeding (een kans van 1-2%). Hierbij krijgt u extra zwelling en pijn. Een nabloeding gebeurt meestal binnen de eerste uren na de operatie. Als er sprake is van nabloeding, dan wordt u opnieuw geopereerd om het bloed te verwijderen en het bloeden te stoppen. Een nabloeding is met een operatie goed te verhelpen.

Infectie

Als, in de loop van één tot twee weken na de operatie, de borst(en) rood, dik en pijnlijk is, dan is dat een teken van een ontsteking rond het borstimplantaat. De kans hierop is uitermate klein, maar nooit totaal afwezig. In geval van een ontsteking moet het borstimplantaat worden verwijderd en de wond worden gespoeld. In dat geval moet u enige maanden wachten voordat u de borstvergroting opnieuw kan ondergaan.

Ongelijkheid van de borsten

Er kan een ongelijkheid (asymmetrie) van de borsten ontstaan doordat de implantaten te hoog, te laat of te ver uit elkaar zijn geplaatst.

Littekenvorming

Na de borstvergroting heeft u littekens. Meestal zitten deze littekens in de plooi onder de borst. Ze vallen hierdoor nauwelijks op. Hoe mooi of lelijk de littekens worden is nooit te voorspellen. De littekens zijn in het begin vurig en rood. Na verloop van tijd verbleken de littekens.

De uiteindelijke vorming van de littekens is onder andere afhankelijk van uw aanleg tot littekenvorming en afhankelijk van de tijd. Als de littekens erg rood en dik worden en blijven, kan de plastisch chirurg deze in sommige gevallen corrigeren of nabehandelen met onder andere siliconenpleisters.

Venentekening
Door de borstvergroting komt er druk op de huid waardoor er stuwing kan ontstaan. Door de stuwing kunnen bloedvaten beter zichtbaar worden.

Heb ik pijn na de ingreep?

Ja en nee, voor iedereen is pijnbeleving anders. Bij een borstvergroting waarbij de prothese achter de borstspier wordt geplaatst zullen er meer pijnklachten zijn dan bij plaatsing achter het klierweefsel. Daar kunnen wij u tijdens uw verblijf pijnstilling voor geven. Zo nodig krijgt u een recept mee naar huis voor de eerste dagen. Wij raden in ieder geval aan om ervoor te zorgen dat u Paracetamol (geen Aspirine) in huis heeft.

Kan ik meteen weer sporten na de ingreep?

Nee, om alles goed te laten helen mag u niet meteen weer gaan sporten. Na ongeveer zes weken kunt u weer sporten.

Kan ik zelf bepalen hoe groot ik de borsten wil?

Tijdens het consult met de chirurg zal met u worden besproken in hoeverre  rekening kan worden gehouden met uw wensen. Er wordt gekeken naar de lichaamsbouw, de structuur van de huid en het aanwezige klierweefsel. Op die manier kan bepaald worden wat wel of niet mogelijk is.

Kan men borstvoeding geven na een borstvergroting?

Ja, dat is geen probleem. Wel moet u er rekening mee houden dat de borsten na zwangerschap en borstvoeding wat minder mooi kunnen zijn door het oprekken van de huid en weefsel gedurende deze periode. Meestal nemen de borsten wel weer hun oude vorm aan, maar het kan ook zo zijn dat er uiteindelijk toch een correctie nodig is.

Zijn siliconen wel veilig voor mijn gezondheid?

Ja, uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat siliconen veilig zijn. Siliconen zijn al tientallen jaren op de markt en het product wordt voor vele doeleinden gebruikt. Er is dan ook geen enkele reden om aan te nemen dat siliconenmateriaal een verhoogd risico op (borst-)kanker zou veroorzaken. Wij gebruiken implantaten van zeer betrouwbare partijen die al vele jaren ervaring hebben en onder strenge controle staan. U kunt echter ook kiezen voor implantaten die voor 96,3% uit een zoutwater oplossing bestaan. Vraag er gerust naar tijdens uw consult.

Blijft het gevoel in de borsten hetzelfde als vóór de vergroting?

In de eerste periode na de ingreep kan het zijn dat de borsten en/of de tepels wat minder gevoelig zijn dan ervoor. Meestal duurt dit een paar weken tot enkele maanden. Het kan ook zijn dat de borsten juist gevoeliger zijn dan voor de operatie. Over het algemeen zal het normale gevoel geleidelijk aan terugkeren.

Hoe lang heb ik plezier van mijn borstvergroting?

In principe is het resultaat blijvend, maar in de loop der jaren zullen de borsten onder invloed van een aantal factoren (bijvoorbeeld na zwangerschap/borstvoeding, het verouderingsproces van het lichaam of sterk afvallen) slapper worden en veranderen van vorm. Het is altijd verstandig in ieder geval een goed steunende bh te dragen.

Na hoeveel tijd moet de prothese vervangen worden?

Het is onbekend hoe uw weefsel zal reageren op implantaten en hoe de wond zal genezen na de operatie. Een volgende operatie kan nodig zijn om uw borstimplantaten te vervangen, of het resultaat van de operatie te verbeteren.

Wat is kapselvorming?

Het kapsel is het vlies dat na de operatie rond de prothese wordt gevormd. Er is lichaamsvreemd materiaal ingebracht en het systeem reageert daarop door het vormen van een kapsel. Soms is er wat verwarring over de termen kapselvorming en kapselschrompeling. Kapselvorming is dus een normaal verschijnsel, kapselschrompeling is een complicatie. Als er kapselschrompeling optreedt, moet u nogmaals geopereerd worden. De prothesen worden dan verwijderd of vervangen. Vaak is dit maar aan één borst, maar het kan zich ook bij beide borsten voordoen. Een kapselschrompeling operatie is niet zonder meer gratis, wel wanneer dit  binnen een termijn van zes maanden na de operatie ontstaat.

Artsen

Prof. dr. G.J. Nolst Trenité
Prof. Gilbert Nolst Trenité is neuschirurg. Hij werd opgeleid in Amsterdam...

Lees meer

Dr. M. Bouman
Mark-Bram Bouman studeerde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 2006...

Lees meer

Dr. H.A.H. Winters
Nadat hij zijn studie geneeskunde aan de universiteiten van Gent en Nijmeg...

Lees meer

Dr. M.E. Buncamper
Marlon Buncamper groeide op op Curaçao en vertrok in 1990 naar Nederland ...

Lees meer

Drs. P. Roossink
Paula Roossink is sinds een aantal jaar werkzaam als specialist. Zij is opg...

Lees meer

Drs. W.G. van Selms
Gijs van Selms is plastisch chirurg. Na zijn studie geneeskunde in Antwerpe...

Lees meer

Afspraak maken borstvergroting

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van plastisch chirurgische behandelingen bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of wilt u een afspraak maken voor een consult? Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 16:30 uur. U bent bovendien welkom tijdens het avondspreekuur op maandag, dinsdag en woensdag.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Na het versturen van het formulier ontvangt u een kopie in uw mail.
Verander tekst