Home | Bodycontouring

Bodycontouring

Merkt u dat uw lichaamscontouren veranderen, bijvoorbeeld bij de bovenarmen, borsten, buik of bovenbenen? Dan kunt u deze doormiddel van plastische chirurgie weer in balans brengen. Grote uiterlijke veranderingen ontstaan vaak na zwangerschap, veroudering van de huid of extreem gewichtsverlies. Gevolgen zijn verslapping van de borsten, een hangende buik of plaatselijke vetophopingen op dijen, heupen, billen en/of buik.

Natuurlijk zijn gezonde gewoontes zoals de juiste voeding, voldoende beweging en niet roken van groot belang om goed in uw vel te zitten. Maar wanneer de buitenkant niet in balans is met uw binnenkant door factoren zoals zwangerschap, extreem gewichtsverlies, huidaandoeningen of genetische belasting kunt u samen met een plastisch chirurg de operatieve mogelijkheden bespreken. Tijdens het eerste consult bepaalt de plastisch chirurg na aanleiding van uw wensen wat de meeste geschikte ingreep is. Soms is een combinatie van verschillende behandelingen nodig om het lichaam te reshapen.

Liposuctie
Liposuctie is een methode waarbij de plastisch chirurg operatief vet wegzuigt via kleine insnedes. Liposuctie zorgt voor contourverbeteringen en laat kleine tot grote vetophopingen verdwijnen. Na de liposuctie behandeling zijn er bijna geen littekens zichtbaar omdat het vet wordt verwijderd via minuscule canules. Lees hier meer over liposuctie bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen.

Lipofilling
In tegenstelling tot liposuctie is lipofilling een manier om uw gezicht, borsten of billen extra volume te geven door opvulling met lichaamseigen vetweefsel. Wanneer u kiest voor lipofilling ondergaat u altijd eerst een liposuctie behandeling om vet te oogsten, dit wordt tijdens dezelfde operatie elders weer in het lichaam geplaatst. Een belangrijke voorwaarde voor lipofilling is dan ook dat u over voldoende vet moet beschikken om dit elder in het lichaam in te spuiten. Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Lees hier meer over lipofilling bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen.

Borstlift
De borstlift wordt uitgevoerd om verslapte borsten weer in balans te brengen met de rest van het lichaam. Het decolleté ziet er dan weer steviger en strakker uit. Meer informatie over de borstlift vindt u hier.

Borstvergroting of -verkleining
Wanneer u niet tevreden bent met de vorm of maat van uw borsten, kunt u een borstvergroting of – verkleining overwegen. Vaak zien we dat door zwangerschap, gewichtsschommelingen of veroudering de vorm van de borsten verandert. Het volume neemt af of er ontwikkeld zich juist extra borstweefsel. Bij een borstvergrotende operatie worden er prothesen geplaatst om de borsten meer volume en vorm te geven. Terwijl er bij een borstverkleining juist weefsel en huidoverschot wordt weggenomen. Beide operatie worden vooraf uitgebreid besproken tijdens een consult want het is erg belangrijk dat u op de hoogte bent van de procedure en risico’s en complicaties. Lees hier meer over de borstvergroting en hier meer over de borstverkleining.

Buikwandcorrectie
Een buikwandcorrectie is dé manier om verslapte buikspieren te verstevigen en overtollige huid te verwijderen voor een plattere en strakkere buik. Na een zwangerschap kan het zijn dat de buikspieren die ruimte hebben gemaakt voor de baby, niet vanzelf terug keren naar de oorspronkelijke positie. Dit noemt men ook wel een diastase en dit verschijnsel is alleen middels een operatieve ingreep te verhelpen. Soms is ook de huid zodanig uitgerekt waardoor de buik gaan hangen. Dit kan ook gebeuren na extreem gewichtsverlies of veroudering van de huid. De plastisch chirurg kan tijdens een consult meteen constateren of u last heeft van een diastase en welk type buikwandcorrectie het beste resultaat oplevert. Dit verschilt van persoon tot persoon. Meer informatie over de buikwandcorrectie leest u hier.

Armlift
Wanneer uw armen verslappen en de zogenaamde ‘chicken wings’ zichtbaar worden is een armlift de oplossing. Houd er rekening mee dat deze operatie gepaard gaat met zichtbare littekens aan de binnenzijde van uw bovenarm die in de loop van de jaren verminderen maar niet onzichtbaar worden. Lees hier meer over de armlift.

Dijbeenlift
Door verschillende oorzaken kan de huid van uw bovenbenen en rondom uw knieën verslappen en gaan hangen. Doormiddel van een dijbeenlift verhelpt de plastisch chirurg deze verslapping maar de operatie laat zichtbare littekens achter. Deze zullen in de loop van de tijd minder zichtbaar worden maar verdwijnen nooit helemaal.

Plastische chirurgie


Bodycontouring

De contour of vorm van het lichaam verandert door een aantal mogelijke factoren en het is een optie om verschillende operatie met elkaar te combineren. Dit is afhankelijk van de omvang en duur van de operatie. Wanneer u op een eerste consult komt, zal de plastisch chirurg aangeven wat de mogelijkheden zijn.

Plastische Chirurgie

  Opstarten spreekuren Esthetisch Centrum Amsterdam

  De gezondheid van onze patiënten en medewerkers staat bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen voorop. Daarom volgen we het advies van RIVM over COVID-19 en passen we onze werkwijze hierop aan.

  Wij verzoeken u om uw afspraak te verzetten indien u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt:

   • Heeft u de afgelopen 48 uur koorts gehad zonder duidelijke oorzaak?
   • Heeft u de afgelopen 48 uur klachten zoals kortademigheid, hoesten, keelpijn, neusverkouden, diarree en/of algehele malaise gehad?
   • Heeft u een huisgenoot (partner, ouder, kind, vriend/vriendin) die op dit moment in thuisisolatie zit met bewezen corona of verdenking op corona?

  Let op: als u een van bovenstaande klachten heeft kan de afspraak niet doorgaan. Wij verzoeken u vriendelijk om het pand niet te betreden. U dient zelf contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak.

  Welke maatregelen zijn er genomen?

   • Waar mogelijk worden afspraken nog zoveel mogelijk telefonisch/digitaal gehouden.
   • Wanneer u koorts of klachten heeft zoals hoesten, kortademigheid of een verkoudheid, mag u het pand niet betreden.
   • We proberen afspraken zo te plannen dat de 1,5 m afstand geborgd kan worden. We vragen u hier zelf ook op te letten.
   • U komt in principe alleen, uw begeleider kan buiten de kliniek wachten. Indien u echt begeleiding binnen het pand nodig heeft, gaat de begeleider niet mee de spreekkamer in.
   • Om het aantal patiënten dat in onze panden aanwezig is te kunnen beheersen, vragen wij u om kort van tevoren te komen, maar wel op tijd. Indien u te laat komt kan de afspraak helaas niet doorgaan.
   • Er geldt een “geen hand schudden beleid” in de kliniek
   • U dient uw handen voor én na een bezoek aan Jan van Goyen te desinfecteren. Hiervoor staan bij alle in- en uitgangen desinfectiemateriaal.

  Vragen?
  Neem dan contact op met onze medewerkers via 020 3055 800.

  For English click here.