020 3055 800

Dr. F.B. Niessen

Dr. F.B. Niessen

Cosmetisch- en reconstructief plastisch chirurg Frank Niessen raakte tijdens zijn medische opleiding geïnteresseerd in de creatieve en uitdagende chirurgie tot herstel van vorm en functie bij aanlegstoornissen, tumoren of een ongeval. Gedurende zijn opleiding tot plastisch chirurg in het UMCG in Groningen kwam daar de interesse voor herstel van vorm en verhoudingen voor de ouder wordende mens bij.

Als staflid in het VU medisch centrum en plastisch chirurg in het Esthetisch Centrum Jan van Goyen combineert hij beide gebieden. Zijn ervaring met hazenlipchirurgie en borst- en gelaatsreconstructies komen van pas bij de esthetische chirurgie, terwijl deze esthetische inzichten onmisbaar zijn geworden voor de reconstructieve chirurgie. Frank Niessen combineert academisch onderzoek naar littekenvorming en wondgenezing met onderzoek naar lipofilling.

In 1999 promoveerde Frank Niessen op hypertrofische littekenvorming en rondde in 2003 zijn opleiding in Groningen af, waarna hij bleef werken in het UMCG en zich specialiseerde op het gebied van de hazenlip-, de borst-, hoofd-, hals- en de esthetische chirurgie. Extra cosmetische ervaring deed Frank Niessen op tijdens stages in gerenommeerde klinieken te Istanbul en Tunis.

Lidmaatschappen

Kliniekervaringen
Lees hier de ervaringen met deze arts of laat zelf een ervaring achter.