Home | Alles over een schaamlipcorrectie

Alles over een schaamlipcorrectie

Over een schaamlipcorrectie wordt bijna niet gesproken maar deze ingreep komt veel voor. Logisch. Vrouwen die last hebben van grotere, uitstekende schaamlippen ervaren dit vaak niet alleen als een esthetisch probleem, het zorgt vooral voor fysieke ongemakken. Denk aan last bij het fietsen, pijn bij het vrijen, irritatie in een te strakke broek met roodheid en een branderig gevoel als gevolg. Door middel van plastische chirurgie zijn deze klachten gelukkig te verhelpen.

Veel vrouwen vinden het een drempel om naar een consult bij de plastisch chirurg te gaan. Ze weten vaak niet wat ze te wachten staat. Daarom geven wij in deze blog meer uitleg hoe de schaamlipcorrectie in zijn werk gaat.

Schaamlippen: ze zijn nooit hetzelfde
Voordat je een afspraak maakt, is het belangrijk om te weten dat schaamlippen er bijna nooit hetzelfde uitzien. Bij veel vrouwen steken de binnenste schaamlippen uit. Of je hier klachten van ervaart, heeft te maken met de lengte van de schaamlippen. Het kan ook zijn dat je nergens last van hebt maar dat je de uitstekende schaamlippen niet mooi vindt. De schaamlipcorrectie (labiacorrectie) is dan een goede oplossing. Bij een schaamlipcorrectie (ook wel labiareductie) worden meestal de binnenste schaamlippen (ook wel kleine schaamlippen of labia minora genoemd) verkleind. Daarnaast komt het ook wel eens voor dat de buitenste schaamlippen verkleind worden of een combinatie van beide.

Op consult bij de plastisch chirurg
Voor de operatie is het belangrijk om jouw persoonlijke uitgangssituatie met de behandelend plastisch chirurg te bespreken. Tijdens worden je wensen, klachten en algemene gezondheid besproken. Ook zal de plastisch chirurg een blik op de schaamlippen werpen om zo tot een optimaal behandelplan te komen.

De dag van de ingreep
Een schaamlipcorrectie wordt over het algemeen uitgevoerd onder lokale verdoving. Dit wil zeggen dat je bij kennis bent tijdens de behandeling maar de plek van de behandeling is verdoofd. Je ervaart geen pijn tijdens de schaamlipcorrectie. De verdovingsprikken kunnen wel venijnig aanvoelen. In overleg met de plastisch chirurg of verpleegkundige kun dit verminderen door een verdovende crème aan te brengen om het gebied minder gevoelig te maken. De ingreep duurt gemiddeld een half uur.

Het herstel van een schaamlipcorrectie
Na een labiacorrectie mag je dezelfde dag onder begeleiding naar huis. Ga niet op eigen houtje naar huis (ook niet met het openbaar vervoer)! De eerste 24 uur na de operatie is de kans op een nabloeding groter en daarom adviseren wij bedrust. De eerste dagen na de operatie wordt geadviseerd om het wondgebied te spoelen tijdens het plassen. Enig bloedverlies, zwelling en pijnklachten zijn normaal en verminderen geleidelijk. Tegen de pijn adviseren wij Paracetemol.

Meer nieuws

Coronamaatregelen Esthetisch Centrum Amsterdam

Update 14-12
Wij krijgen veel telefoontjes van patiënten omtrent hun afspraak bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen. Vooralsnog geldt dat alle afspraken doorgaan en wij onze zorg kunnen continueren. Uiteraard volgen wij hierin alle maatregelen en staat de veiligheid van onze patiënten en medewerkers voorop. Wij hebben daarom ter plaatse diverse maatregelen genomen om de zorg zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Wij willen u vragen om onderstaande maatregelen in acht te nemen.

Wij verzoeken u om uw afspraak te verzetten indien u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt:

 1. Heeft u de afgelopen 48 uur koorts gehad zonder duidelijke oorzaak?
 2. Heeft u de afgelopen 48 uur klachten zoals kortademigheid, hoesten, keelpijn, neusverkouden, diarree en/of algehele malaise gehad?
 3. Heeft u een huisgenoot (partner, ouder, kind, vriend/vriendin) die op dit moment in thuisisolatie zit met bewezen corona of verdenking op corona?

Let op: als u een van bovenstaande klachten heeft kan de afspraak niet doorgaan. Wij verzoeken u vriendelijk om het pand niet te betreden. U dient zelf contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak.

Welke maatregelen zijn er genomen?

 1. Waar mogelijk worden afspraken nog zoveel mogelijk telefonisch/digitaal gehouden.
 2. Wanneer u koorts of klachten heeft zoals hoesten, kortademigheid of een verkoudheid, mag u het pand niet betreden.
 3. We proberen afspraken zo te plannen dat de 1,5 m afstand geborgd kan worden. We vragen u hier zelf ook op te letten.
 4. Het uitgangspunt is dat mensen alleen naar hun afspraak komen. Uw begeleider kan buiten de kliniek wachten. Indien u echt begeleiding binnen het pand nodig heeft, bent u verplicht om dit vooraf aan uw afspraak te melden.
 5. Om het aantal patiënten dat in onze panden aanwezig is te kunnen beheersen, vragen wij u om kort van tevoren te komen, maar wel op tijd. Indien u te laat komt kan de afspraak helaas niet doorgaan.
 6. Het dragen van een neus- en mondkapje is verplicht voor alle bezoekers in onze panden. Mensen die dit niet doen, worden hierop aangesproken door onze medewerkers en krijgen alsnog een mondkapje aangeboden. Indien ze dit weigeren mogen medewerkers toegang tot het gebouw ontzeggen.
 7. Er geldt een “geen hand schudden beleid” in de kliniek
 8. U dient uw handen voor én na een bezoek aan Jan van Goyen te desinfecteren. Hiervoor staan bij alle in- en uitgangen desinfectiemateriaal.

Vragen?
Neem dan contact op met onze medewerkers via 020 3055 800.

For English click here.