Bel: 020 – 3055 847

Menu

Nieuws:

Alles over een schaamlipcorrectie

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Over een schaamlipcorrectie wordt bijna niet gesproken maar deze ingreep komt veel voor. Logisch. Vrouwen die last hebben van grotere, uitstekende schaamlippen ervaren dit vaak niet alleen als een esthetisch probleem, het zorgt vooral voor fysieke ongemakken. Denk aan last bij het fietsen, pijn bij het vrijen, irritatie in een te strakke broek met roodheid en een branderig gevoel als gevolg. Door middel van plastische chirurgie zijn deze klachten gelukkig te verhelpen.

Veel vrouwen vinden het een drempel om naar een consult bij de plastisch chirurg te gaan. Ze weten vaak niet wat ze te wachten staat. Daarom geven wij in deze blog meer uitleg hoe de schaamlipcorrectie in zijn werk gaat.

Schaamlippen: ze zijn nooit hetzelfde
Voordat je een afspraak maakt, is het belangrijk om te weten dat schaamlippen er bijna nooit hetzelfde uitzien. Bij veel vrouwen steken de binnenste schaamlippen uit. Of je hier klachten van ervaart, heeft te maken met de lengte van de schaamlippen. Het kan ook zijn dat je nergens last van hebt maar dat je de uitstekende schaamlippen niet mooi vindt. De schaamlipcorrectie (labiacorrectie) is dan een goede oplossing. Bij een schaamlipcorrectie (ook wel labiareductie) worden meestal de binnenste schaamlippen (ook wel kleine schaamlippen of labia minora genoemd) verkleind. Daarnaast komt het ook wel eens voor dat de buitenste schaamlippen verkleind worden of een combinatie van beide.

Op consult bij de plastisch chirurg
Voor de operatie is het belangrijk om jouw persoonlijke uitgangssituatie met de behandelend plastisch chirurg te bespreken. Tijdens worden je wensen, klachten en algemene gezondheid besproken. Ook zal de plastisch chirurg een blik op de schaamlippen werpen om zo tot een optimaal behandelplan te komen.

De dag van de ingreep
Een schaamlipcorrectie wordt over het algemeen uitgevoerd onder lokale verdoving. Dit wil zeggen dat je bij kennis bent tijdens de behandeling maar de plek van de behandeling is verdoofd. Je ervaart geen pijn tijdens de schaamlipcorrectie. De verdovingsprikken kunnen wel venijnig aanvoelen. In overleg met de plastisch chirurg of verpleegkundige kun dit verminderen door een verdovende crème aan te brengen om het gebied minder gevoelig te maken. De ingreep duurt gemiddeld een half uur.

Het herstel van een schaamlipcorrectie
Na een labiacorrectie mag je dezelfde dag onder begeleiding naar huis. Ga niet op eigen houtje naar huis (ook niet met het openbaar vervoer)! De eerste 24 uur na de operatie is de kans op een nabloeding groter en daarom adviseren wij bedrust. De eerste dagen na de operatie wordt geadviseerd om het wondgebied te spoelen tijdens het plassen. Enig bloedverlies, zwelling en pijnklachten zijn normaal en verminderen geleidelijk. Tegen de pijn adviseren wij Paracetemol.

Meer nieuws

spataderen

Spataderen: vraag & antwoord

Meer dan 25% van de bevolking heeft last van spataderen. Spataderen zijn kronkelende bloedvaten die vaak door de huid heen …

Lees meer
Online afspraak inplannen

Nieuw: online afspraken inplannen

Wist je dat je bij Jan van Goyen nu ook heel eenvoudig online een afspraak in kunt plannen? Er is direct …

Lees meer

Neuscorrecties: vraag & antwoord

Wanneer u niet tevreden bent over de vorm of grootte van uw neus, kan een esthetische neuscorrectie uitgevoerd worden. Deze …

Lees meer

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam