Nieuws:

6 veelgestelde vragen over Botox

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen gebruiken de cosmetisch artsen verschillende technieken om de huid te verbeteren en rimpels te verminderen. Botox is er daar een van. Het is een van de meest gebruikte methodes om rimpels te verminderen of om deze te laten verdwijnen. Doormiddel van het inspuiten van botuline toxine worden zenuwimpulsen geblokkeerd, waardoor de spieren ontspannen. Dit kan ook de oplossing zijn voor medische problemen zoals migraine, overmatig zweten van de oksels of tandenknarsen.

Een behandeling is veilig, snel en doeltreffend maar medisch. Het is daarom belangrijk dat je je goed laat informeren voordat je besluit om Botox te gebruiken.

1. Wat is Botox en is het veilig?
Botox wordt al bijna 40 jaar in de geneeskunde toegepast en al meer dan 20 jaar wordt Botox ook toegepast voor cosmetische doeleinden. Botuline toxine is de werkzame stof waardoor spieren verslappen. Dit heeft geen effect op de rest van het lichaam.

2. Wat is een zone? 
De prijzen van Botox worden in zones ingedeeld. Veel voorkomende zones zijn bijvoorbeeld de fronsrimpels, voorhoofdsrimpels of de kraaienpootjes. De hoeveelheid die nodig is om het gewenste resultaat te bereiken, weet je pas na een afspraak. Dit heeft onder andere te maken met jouw wens, de uitgangssituatie en met hoe snel jouw lichaam de Botox afbreekt.

3. Wanneer wordt er een halve zone Botox gebruikt?
Een halve zone wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het liften van de mondhoeken, de bunny lines en de kin.

4. Wanneer is het resultaat zichtbaar?
Na de behandeling die 5 tot 10 minuten duurt heeft u nog even geduld nodig. Pas enkele dagen na de behandeling wordt de spierspanning minder en na twee weken wordt het resultaat pas echt goed zichtbaar en nemen de rimpels steeds verder af. Dit wil niet zeggen dat ze helemaal verdwijnen. Diepe rimpels verdwijnen nooit helemaal maar worden over het algemeen een stuk minder zichtbaar.

5. Hoe langt blijft het resultaat zichtbaar? 
Botox werkt zo’n 3 tot 4 maanden. Vaak is het zo dat na meerder behandelingen het effect langer zichtbaar blijft. Diepe rimpels worden ook eerder weer zichtbaar dan fijne lijntjes.

6. Waarom verschillen de prijzen van Botox?
De prijzen van een behandeling met Botox verschillen per kliniek. De prijs is afhankelijk van het merk Botox, de ervaring van de arts en de kwaliteit van de kliniek. Het is belangrijk om al deze factoren mee te nemen in de uiteindelijke beslissing.

Meer nieuws

Diamanten kwaliteitsstatus voor de zorg van Jan van Goyen

De zorg van Medisch en Esthetisch Centrum Jan van Goyen heeft het kwaliteitscertificaat DIAMANT van Qualicor Europe behaald. Dat betekent …

Lees meer

Ontmoet onze nieuwe cosmetisch arts: Eda

Vanaf september is cosmetisch arts drs. Eda van den Boogaard – Okatan werkzaam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen. Eda …

Lees meer
spataderen

Spataderen: vraag & antwoord

Meer dan 25% van de bevolking heeft last van spataderen. Spataderen zijn kronkelende bloedvaten die vaak door de huid heen …

Lees meer

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam