Home | 6 veelgestelde vragen over Botox

6 veelgestelde vragen over Botox

Bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen gebruiken de cosmetisch artsen verschillende technieken om de huid te verbeteren en rimpels te verminderen. Botox is er daar een van. Het is een van de meest gebruikte methodes om rimpels te verminderen of om deze te laten verdwijnen. Doormiddel van het inspuiten van botuline toxine worden zenuwimpulsen geblokkeerd, waardoor de spieren ontspannen. Dit kan ook de oplossing zijn voor medische problemen zoals migraine, overmatig zweten van de oksels of tandenknarsen.

Een behandeling is veilig, snel en doeltreffend maar medisch. Het is daarom belangrijk dat je je goed laat informeren voordat je besluit om Botox te gebruiken.

1. Wat is Botox en is het veilig?
Botox wordt al bijna 40 jaar in de geneeskunde toegepast en al meer dan 20 jaar wordt Botox ook toegepast voor cosmetische doeleinden. Botuline toxine is de werkzame stof waardoor spieren verslappen. Dit heeft geen effect op de rest van het lichaam.

2. Wat is een zone? 
De prijzen van Botox worden in zones ingedeeld. Veel voorkomende zones zijn bijvoorbeeld de fronsrimpels, voorhoofdsrimpels of de kraaienpootjes. De hoeveelheid die nodig is om het gewenste resultaat te bereiken, weet je pas na een afspraak. Dit heeft onder andere te maken met jouw wens, de uitgangssituatie en met hoe snel jouw lichaam de Botox afbreekt.

3. Wanneer wordt er een halve zone Botox gebruikt?
Een halve zone wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het liften van de mondhoeken, de bunny lines en de kin.

4. Wanneer is het resultaat zichtbaar?
Na de behandeling die 5 tot 10 minuten duurt heeft u nog even geduld nodig. Pas enkele dagen na de behandeling wordt de spierspanning minder en na twee weken wordt het resultaat pas echt goed zichtbaar en nemen de rimpels steeds verder af. Dit wil niet zeggen dat ze helemaal verdwijnen. Diepe rimpels verdwijnen nooit helemaal maar worden over het algemeen een stuk minder zichtbaar.

5. Hoe langt blijft het resultaat zichtbaar? 
Botox werkt zo’n 3 tot 4 maanden. Vaak is het zo dat na meerder behandelingen het effect langer zichtbaar blijft. Diepe rimpels worden ook eerder weer zichtbaar dan fijne lijntjes.

6. Waarom verschillen de prijzen van Botox?
De prijzen van een behandeling met Botox verschillen per kliniek. De prijs is afhankelijk van het merk Botox, de ervaring van de arts en de kwaliteit van de kliniek. Het is belangrijk om al deze factoren mee te nemen in de uiteindelijke beslissing.

Coronamaatregelen Esthetisch Centrum Amsterdam

Update 14-12
Wij krijgen veel telefoontjes van patiënten omtrent hun afspraak bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen. Vooralsnog geldt dat alle afspraken doorgaan en wij onze zorg kunnen continueren. Uiteraard volgen wij hierin alle maatregelen en staat de veiligheid van onze patiënten en medewerkers voorop. Wij hebben daarom ter plaatse diverse maatregelen genomen om de zorg zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Wij willen u vragen om onderstaande maatregelen in acht te nemen.

Wij verzoeken u om uw afspraak te verzetten indien u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt:

 1. Heeft u de afgelopen 48 uur koorts gehad zonder duidelijke oorzaak?
 2. Heeft u de afgelopen 48 uur klachten zoals kortademigheid, hoesten, keelpijn, neusverkouden, diarree en/of algehele malaise gehad?
 3. Heeft u een huisgenoot (partner, ouder, kind, vriend/vriendin) die op dit moment in thuisisolatie zit met bewezen corona of verdenking op corona?

Let op: als u een van bovenstaande klachten heeft kan de afspraak niet doorgaan. Wij verzoeken u vriendelijk om het pand niet te betreden. U dient zelf contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak.

Welke maatregelen zijn er genomen?

 1. Waar mogelijk worden afspraken nog zoveel mogelijk telefonisch/digitaal gehouden.
 2. Wanneer u koorts of klachten heeft zoals hoesten, kortademigheid of een verkoudheid, mag u het pand niet betreden.
 3. We proberen afspraken zo te plannen dat de 1,5 m afstand geborgd kan worden. We vragen u hier zelf ook op te letten.
 4. Het uitgangspunt is dat mensen alleen naar hun afspraak komen. Uw begeleider kan buiten de kliniek wachten. Indien u echt begeleiding binnen het pand nodig heeft, bent u verplicht om dit vooraf aan uw afspraak te melden.
 5. Om het aantal patiënten dat in onze panden aanwezig is te kunnen beheersen, vragen wij u om kort van tevoren te komen, maar wel op tijd. Indien u te laat komt kan de afspraak helaas niet doorgaan.
 6. Het dragen van een neus- en mondkapje is verplicht voor alle bezoekers in onze panden. Mensen die dit niet doen, worden hierop aangesproken door onze medewerkers en krijgen alsnog een mondkapje aangeboden. Indien ze dit weigeren mogen medewerkers toegang tot het gebouw ontzeggen.
 7. Er geldt een “geen hand schudden beleid” in de kliniek
 8. U dient uw handen voor én na een bezoek aan Jan van Goyen te desinfecteren. Hiervoor staan bij alle in- en uitgangen desinfectiemateriaal.

Vragen?
Neem dan contact op met onze medewerkers via 020 3055 800.

For English click here.