Home | 3 manieren om overmatig zweten te verminderen

3 manieren om overmatig zweten te verminderen

Iedereen zweet omdat het een lichamelijke onmisbare functie is. Zweetklieren zijn namelijk de airconditioning van het lichaam. Als het erg warm is moet je zweten om deze warmte kwijt te raken, hoe onprettig dat ook is. De mate waarop je zweet verschilt van persoon tot persoon en indien je last hebt van overmatig zweten is dit gewoonweg vervelend. 3% van de Nederlanders heeft hyerhidrose, dit is de medische term voor overmatig zweten. Nu het warmer wordt delen wij drie tips om overmatig zweten te voorkomen of verminderen.

Botox
Overmatig zweten wordt in de medische wereld ook wel hyperhidrose genoemd en is te verhelpen door inspuiting van Botuline Toxine (Botox®). Door de behandeling neemt de zweetproductie tot wel 95% af. De toxine blokkeert de zenuwen die de zweetklieren aansturen, waardoor de zweetproductie onder bijvoorbeeld de oksels stopt. Wil je meer weten? Lees hier alles over deze behandeling.

MiraDry
De miraDry-methode is de enige door de Amerikaanse FDA goedgekeurde behandeling die overmatig zweten drastisch kan verminderen door de oorzaak aan te pakken. Doormiddel van elektromagnetische energie worden de zweetklieren verhit waardoor de zweetklieren uitgeschakeld worden. De meeste cliënten vinden de behandeling niet pijnlijk. Na de behandeling ‘ruimt je lichaam de zweetklieren zelf op’. Deze zweetklieren groeien niet niet meer terug en het resultaat van de Miradry behandeling is dus blijvend. En alhoewel het lichaam zweetklieren nodig heeft om zichzelf te koelen, bevat je hele lichaam miljoenen zweetklieren waarvan er ongeveer 2% onder de oksels zit. Verwijdering van 2% van al je zweetklieren heeft geen invloed op natuurlijke proces van het koelen van je lichaam. Wij zijn zeer ervaren met de miraDry behandeling, lees hier meer.

Draag de juiste materialen
Kies voor kleding gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, linnen en zijde. Deze stoffen zijn luchtiger waardoor je het minder snel warm krijgt en dus minder snel transpireert.

Meer nieuws

Vacature: OK Assistent Chirurgie

Vacature: OK Assistent Chirurgie

Nieuws Meer informatie Plastische chirurgie 020 - 3055 847 Injectables 020 - 6449 423 Huidtherapie 020 - 4703 272 Flebologie 020 - 3055 811 Medisch Centrum Jan van Goyen heeft maar liefst 11 verschillende...

Lees meer
Vrijdag 28 juni sluit Jan van Goyen om 15.30 uur

Vrijdag 28 juni sluit Jan van Goyen om 15.30 uur

Nieuws Meer informatiePlastische chirurgie020 - 3055 847Injectables020 - 6449 423Huidtherapie020 - 4703 272Flebologie020 - 3055 811 Vrijdag 28 juni sluit Esthetisch Centrum Jan van Goyen om 15.30 uur. Bedankt voor...

Lees meer

Share this

Share this post with your friends!